КОлеги, искам да ви попитам къде се намира температурния датчик за студен старт? Защото когато паля сутрин на бензин, двигателя пали трудно ( след продължително въртене на стартер), оборотите са ниски, излиза черен пушек от ауспуха и имам чувството, че двигателя се дави. Всички тези симптоми ме карат да мисля, че проблема е във въпросния датчик. Отпред на блока имам един щуцер с 3 датчика-два от горе и един от долу. Ще ми кажете ли кой датчик за какво е ? Днес като запалих колата докато работеше двигателя, откачих буксата на единия горен датчик-зелен на цвят и нямаше никаква промяна в работата на двигателя.
П.П. Колата Пасат Б3 91г 1.6 карбуратор на бензин/газ
Пасат Б3 91г 1.6 карбуратор температурен датчик
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: температурен датчик !
нека колегите да кажат ама като е карбуратор какъв датчик тарсиш,ако е моно има датчик за студен старт ама за карбуратор не знам май трябва да имаш смукач,ама тея карбуратори имаха едни пластини когато е студено се свиваха и мисля че по този начин вдига оборотите и обратно,нека кажат колегите
пп аз мисля че свещите са ти проблем

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Датчика е червен!На студено(до 60 гр),ако премериш м/у крачетата му трябва да има късо(верига)!Може да се е счупила и би-металната пружинка-намира се в един алуминиев съд в дясно на карбуратора(поглед с/у двигателя).В този съд влизат от долу и два маркуча за Антифриз!Пиши на Vit autosofia ,той е спец по карбовете! 

- harsi
- Автомобил:
- Двигател:
...Да използвам темата...Пасата е B3 1.8 MI газ/бензин,та се питам и аз къде е точно температурния датчик(надявам се той да ми е проблема).В магазина ме питаха с колко крачета е -2 или 4,ако някой знае.....?
- pas1.8mi
harsi написа:...Да използвам темата...Пасата е B3 1.8 MI газ/бензин,та се питам и аз къде е точно температурния датчик(надявам се той да ми е проблема).В магазина ме питаха с колко крачета е -2 или 4,ако някой знае.....?
Намира се на пластмасовият детайл на Главата,в който влиза дебелия маркуч за радиатора!Ако двигателя ти е RP(код на двигателя) датчика е с две крачета!Ако пък е ABS е с четири!
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги и аз имам същия проблем при палене сутрин пали трудно и пропушва,двигателя е 9А,не знам от какво е това,колата има и газово,но е с обикновен изпарител понеже е с механична инжекция.Двигателя е на 35000км след ремонт.Ако някой може да помага.
- harsi
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:harsi написа:...Да използвам темата...Пасата е B3 1.8 MI газ/бензин,та се питам и аз къде е точно температурния датчик(надявам се той да ми е проблема).В магазина ме питаха с колко крачета е -2 или 4,ако някой знае.....?
Намира се на пластмасовият детайл на Главата,в който влиза дебелия маркуч за радиатора!Ако двигателя ти е RP(код на двигателя) датчика е с две крачета!Ако пък е ABS е с четири!
Благодаря за бързия отговор!
- Tahamis
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте и от мен колеги.Искам да попитам и аз за датчика на температурата на таблото къде се намира, и не са ли 2 датчиците за температурата?Моя пасат е Б3 91г.моно абс 90коня.
- pas1.8mi
При теб трябва да е само един с 4-и крачета(комбиниран)!