Passat B5.5 антена на централно заключване
- rumenski
- Автомобил: 2002 Passat B5.5
- Двигател: 1.8T 170hp AWM
Passat B5.5 антена на централно заключване
Искам да помоля ако някой има схема или знае къде се намира кабелът-антена за дистанционното, нека сподели. Тъй като дистанционното ми лови много от късо, искам да удължа диапазона на обхват. За целта бях чел наскоро в някакъв друг Британски форум, но там ставаше въпрос за Голфе 4ка. Дали е на същото място и при пасата?
- rumenski
Re: Passat B5.5 антена на централно заключване
Батерията ми е сменена 2 пъти и резултатът е никакъв, а проблемът е хроничен и всеобщо известен.
Прегледай дали комфорт модула не удавен. При попадане на вода страда или модула или кабелният сноп към него, в който върви и антената.
- rumenski
Къде е тоя модул?
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Колко от късо ти хваща! Някъде бях чел че трябва да е около 20 м. Даже ако е отключена колата и ключа е по надалече от 20м. се самозаключва. Поне при мене е така. Разбрах го без да искам след като оставих детето вътре и се отдалечих. Голям рев беше. 

- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Колега според зависи дали си ляв или десен волан се намира под декоративната кора на лява или дясна греда на предно стъкло (от вътре разбира се !)
- rumenski
Ами, с ляв волан си ми колата, а 20м няма в никакъв случай. Иначе се самозаключва единствено ако я отключа и не отворя никоя от вратите в продължение на 30-40 секунди. Но то това не се влияе от това колко отдалечен ми е ключа, защото ми се е заключвала и пред мен.
- garsona
Имаш проблем в бравата , има микро-ключе което не работи и колата не разбира че е отворена и се само заключва !
- rumenski
Е как така, след като ако отворя вратата и пак я затворя, повече няма да се самозаключи!? На мен изглежда да е чисто настройки на комфорт модула.
- garsona
Има 2 ключета , едното следи дали вратата е отворена , другото дали е отключена , ако едното от двете не действа се обърква алармата и тя го счита за погрешно натискане на дистанционното или отключване и пак се заключва , земи прочети някоя друга тема , с ключова дума 'микро-ключе'
garsona написа:Имаш проблем в бравата , има микро-ключе което не работи и колата не разбира че е отворена и се само заключва !
Грешка си. По това не може да се съди за проблем с микроключетата. Това е нормална функция на алармата- при отключване и неотваряне на врата/капак да се заключи след известно време колата.
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
rumenski написа:Ами, с ляв волан си ми колата, а 20м няма в никакъв случай. Иначе се самозаключва единствено ако я отключа и не отворя никоя от вратите в продължение на 30-40 секунди. Но то това не се влияе от това колко отдалечен ми е ключа, защото ми се е заключвала и пред мен.
Чисто ти си е наред колата - не слушай какво ти говорят - за отдалечено самозаключване и други работи ...

Все пак погледни и в ключа, дали добре сработва дистанционното, че тия копчета понякога не дават добър контакт, а пък и батерията, може и да е чисто нова, няма гаранция че работи като такава - провери я и с амперметър, ако е чисто нова, поне 3А трябва да даде в кратковременен опит на късо...
- rumenski
Благодаря за предложението. намерих си второто дистанционно, което дефакто не е използвано никога и разликата е невероятна. Просто няма нищо общо с другото дистанционно. Само дето разглобих половината табло в търсене на тази глупава антена.
Размених им и батериите, за да проверя дали е в батерията, и новото дистанционно си работи пушка даже и с другата батерия, а проблемното си остава такова. Отварях го, леко шкурих контакните клеми на батерията, промивах със спирт - ефект НИКАКЪВ. Просто не знам този чип дали изобщо подлежи на някакъв ремонт или трябва да се смени с нов.
Размених им и батериите, за да проверя дали е в батерията, и новото дистанционно си работи пушка даже и с другата батерия, а проблемното си остава такова. Отварях го, леко шкурих контакните клеми на батерията, промивах със спирт - ефект НИКАКЪВ. Просто не знам този чип дали изобщо подлежи на някакъв ремонт или трябва да се смени с нов.

- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
rumenski написа:Благодаря за предложението. намерих си второто дистанционно, което дефакто не е използвано никога и разликата е невероятна. Просто няма нищо общо с другото дистанционно.
И аз съм с втория ключ