Въпрос за зимни гуми
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за зимни гуми
Колеги имам въпрос:гумите са ми 185/65/14,имам излизане извън града и ми дават предни зимни 185/75/14.Ако сложа две такива отпред а отзад да са си старите проблем ли е?Дали ще е нестабилна нещо или..?
- pyrpyl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колата ти ще остане стабилна, малко ще ти се вдигне предницата - колко точно виж сам на http://www.avtogumi.com/, но мисля че тази комбинация я дават като недопустима разлика. И не съм сигурен дали няма да ти трие по подкалника, или да ти обърне калника на някой завой.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За какво излизане извън града говорим? До къде ще пътуваш? Защото аз в петък пътувах от София за Русе и поради необходимост пътувах с летни гуми /не бях с Пасата/. Най - ниската температура беше на прохода Витиня - 0 градуса. А след това между 5 и 10 градуса. Така че не беше проблем за летните гуми, само малко по-внимателно карах, когато беше по-ниска температурата навън. Затова зависи къде ще пътуваш. При температури от 6 градуса и нагора лятната гума има по-добро поведение от зимната, така че... Успех 

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Слагай зимни гуми, че не е шега - планини имаш да минаваш, пък и в Банско. Веригите няма да те спасят, повярвай ми (минал съм по този път). Къде ти дават за зимни гуми да е тоя размер ? За съжаление в моя източник е за Б4, Б5, и т.н. нови. Най-меродавно е това, което е написано в жабката (поне на баща ми на Б3 беше там). По спомени размера беше 185/65/14. Но ние я карахме с 175/70/14 (зимни).
Успех, и безаварийно пътуване !
Успех, и безаварийно пътуване !
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
faf4o написа:Ще ходя до Банско в петък и в събота се прибирам.А гледам че го дават кофти времето за петък...
За ходене до Банско ОПРЕДЕЛЕНО ти трябват зимни гуми... Най-добре вземи дай някой лев, и си купи поне 2 зимни гуми от твоя размер, ако ще и втора ръка да са, но да са запазени, гледай DOT /година на производство, да не са на повече от 2-3 години, и да имат грайфер, без съществени разлики в износването, осолено по краищата на протектора. Успех в пътуването

- gr_kanev
- Доктора
Да разбирам ли (от написаното) че ще вземеш назаем зимни гуми 185/70/14 ? Мисля че няма да имаш проблем - евентуално ще имаш грешно показание за скоростта и изминалия път (имаше линк към сайт, който правеше изчисления).
Без зимни гуми по-добре не тръгвай ! Вериги + летни гуми не те спасява !
Умната !
Умната !
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="gr_kanev"]Да разбирам ли (от написаното) че ще вземеш назаем зимни гуми 185/70/14 ? Мисля че няма да имаш проблем - евентуално ще имаш грешно показание за скоростта и изминалия път (имаше линк към сайт, който правеше изчисления).
Умната 
Умната 
- gr_kanev
- Доктора
Вземи ги пробвай преди да тръгнеш - няколко дни (все още имаш време, предполагам) - да не би да опират пущините (при крайни положения на волана, макс. свиване на пружините и амортисьорите). Предполагам ще са 4 зимни гуми, и с грайфер над 3-4 мм ? Иначе няма много смисъл от гимнастиката. Веригите не ги забравяй - ако ще и само да се возят.
Лек път !
Лек път !
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Фафчо ако нямаш възможност за зимни гуми карай с летните но МНОГО ВНИМАТЕЛНО че стават адски твърди на ниските температури и все едно си с сликове на дъжд.Това в случай че ти се налага пътуване по спешност.Ако слагаш зимни отпред само пак внимавай че задницата на пасата е голяма а там си с летни гуми .