[ пасат 4ка (б5) седан , 1999 г. дизел 1.9 - 140 к.с - чип ]
Здравейте колеги ,
преди време бравата на задна дясна врата спря да функционира , не се затваряше вратата .
Свалих кората , колоната , механизма на стъклото , стигнах до бравата , свалих я .
Залостих вратата да не се отваря. След 2-3 седмици , реших че е време да я поправя и погледах пак бравата , да я пробвам дали си работи. Е тя си работеше нормално , езичето си затваряше без проблем , без да го връща назад , както преди . Реших , че е нещо случайно и повредата няма да се повтори . Бравата си работеше . Монтирах я . Вратата 1 ден си нямаше проблеми , затваря , отваря , нема дерт бате . На другия ден не мога да я отворя нито от вън , нито от вътре . Сега явно езика на бравата е блокирало в затворено положение и не може да се отвори . Разглобих я , опъвах жилото на самата брава - не става. Дърпах, прасках , бърках навътре да го бутна някак си - не става. Взех една отверка и чук - разбих бравата с надежда, че ще я освободя някак си - не стана . Сега бравата е разбита - пластмасата на самата брава и прочие , но пак не мога да я отворя.
Та искам да ви попитам някакъв начин да си я отворя ? Имам закупена друга брава , трябва само да отворя вратата , за да я сменя .
Моля ви , помогнете !

Пасат В5 Не мога да отворя задна дясна врата проблем с брава
-
- Автомобил: VW Passat B5.5 1.8T AWT
- Двигател: 79045591050
Re: Пасат В5 Не мога да отворя задна дясна врата проблем с б
И аз имах някви проблеми с брави и т.н., но като гледам си направил доста неща. Единственото, което се сещам в момента е дали си освободил пластмасовото полуцилиндърче, което се втъква в каналчето на дръжката от външната страна на вратата? Ако не си, то пробвай да го освободиш и след това да дръпнеш жилото отвътре.
Пробвах колега , но не става .. Други мнения?
-
- Автомобил: VW Passat B5.5 1.8T AWT
- Двигател: 79045591050
naidenovv написа:Пробвах колега , но не става .. Други мнения?
Като знам аз как се бях изнервил с моята шофьорска врата, представям си как си ти в момента, но честно казано нямам никакви други идеи. Принципно съм чел по други англоговорящи форуми, че в такива случаи най-често се стига до разбиване на бравата като се дупчи самата врата, но ти предлагам първо да разгледаш раздел Сервизи, магазини и части за VW и да завъртиш някой друг телефон примерно на Васко или Никси/Мишо и едвам след това евентуално да се стига до крайности. Съжалявам, че не мога да ти помогна повече и успех!
-
- Автомобил: passat B5
- Двигател: 1.6 AHL 98
Колега, аз имам същия проблем със задна дясна, но някъде четах, че се отваря с щтракане на алармата да заключиш и отлкючиш така доста пъти и едновременно дърпаш и ръчката за отваряне от вътре, понякога става бързо и се отключва а друг път си е играчка но върши работа. Пробвай ако можеш, успех