Фолксваген Пасат Б6 - Смяна на двигател?

Техническа и сервизна информация за Passat
Красимир24
Автомобил:
Двигател:

Фолксваген Пасат Б6 - Смяна на двигател?

Мнениеот Красимир24 » Нед 23 авг 2015 22:07

Здравейте колеги, искам да попитам понеже аз имам Фолксваген Пасат Б6 2007-ма година, със код на мотора BKP, та понеже имат проблеми със маховици, дюзи, маслени помпи. Та се чудех, възможна ли е смяната на двигатела със по-нов и евентуално по мощен, например да сложа по нов двигател от по нов пасат 170 коня? Сегашия двигател е 140 коня?. Извинявам се ако темата се повтаря, търсих из форума и не намерих нищо. С приятности.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Re: Фолксваген Пасат Б6 - Смяна на двигател?

Мнениеот marianchev » Пон 24 авг 2015 8:05

Предполагам е възможна смяната, ама цената сигурно няма да ти хареса. А ти самият имаш ли проблеми с изброените неща? Маховик може да се скапе на всеки пасат, и не само. Дюзите минават през акция и са без пари. Проблемът с маслената помпа се решава с шестограм от 10 лева и силикон за 7-8. Аз смених моя сам с помощта на приятел на канал пред Енерго-про на полеви условия за 2 часа, като времето включва търсне на зегер-клещи по магазини :icon_lol . Според мен сменяй каквото имаш по колата и не се хвърляй в джаза. Ако ти се струва слаб мотора прегледай по при някой тунер и винаги може да боднеш чип. :c020

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Re: Фолксваген Пасат Б6 - Смяна на двигател?

Мнениеот Aimbotfan » Нед 06 сеп 2015 1:03

Не е само шестограма за смяна. Когато се износят, верига, зъбчатки и т.н. на маслената помпа се прави алтернативно задвижване само със зъбчатки без верига.

Върни се в “Passat”