Б3 ел. стъкла

Техническа и сервизна информация за Passat
FiresTarteR_666
Автомобил:
Двигател:

Б3 ел. стъкла

Мнениеот FiresTarteR_666 » Пет 08 фев 2013 18:53

Здравейте колеги, понеже честно казано не ми се ровят 900 1000 теми, искам да питам, дали някой може да дате някакво пояснение за слагането на Ел. Стъкла на Б3. Слагал съм на няколко други колички но там имаше различно устройство на вратите, искам да знам дали някои го е правил, някакви напътствия и съвети.

VolksWageN-TeaM
Автомобил:
Двигател:

Re: Ел. Стъкла Б3

Мнениеот VolksWageN-TeaM » Пет 08 фев 2013 19:01

Колега трябва ти всичко по ел стъклата ,инсталация копчета машинки знаеш как е не е нищо сложно както на другите коли е прекарваш си инсталацията връзваш е към бошуниерата и си готов!!!Аз имам ел стъкла за пасат б3 с абсолютно всичко инсталация релета машинки копчета абсолютно всичко ги продавам за 100 лв ако имаш интерес пиши на лично или на телефон 0887966946,забравих да ти кажа,че имат и комфорт модул!!!!

FiresTarteR_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FiresTarteR_666 » Пет 08 фев 2013 19:11

Като цяло за момента само събирам инфо, това го мисля за лятото, иначе за 2 или 4 ел стъкла става въпрос. Иначе съм добре запознат с монтирането на подобно удоволствие, и ми е ясно какво трябва, което ме навежда на въпроса, ти продаваш всичко така ли, в смисъл с копчета инсталацията и управлението.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 08 фев 2013 19:42

За В3 има два вида ел.стъкла оригинални и останалите.
Оригиналните
Те са със комфорт модул под задната седалка и копчетата са само управление. Във годините са два модела по-старият е със голяма клавиатура на шофьорската кора ако е със 4 ел.стъкла или две копчета на кората за варианта със две стъкла. По-новата версия е със копчета на дръжките на предните врати и на централната конзола за версията със 4 ел.стъкла и при двата варианта на задните врати копчетата са на кората на вратата.
Останалите
Те са със някакви механизми и моторчета и със силови копчета които често нагарят.

VolksWageN-TeaM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VolksWageN-TeaM » Пет 08 фев 2013 19:48

С 4 ел.стъкла е пасата както казва колега по отгоре с копчета на дръжките на вратите задните са на корите и има и попчета на централната конзола за задните стъкла който могат и да се заключват да не се свалят!!!!

FiresTarteR_666
Автомобил:
Двигател:

Re: Б3 ел. стъкла

Мнениеот FiresTarteR_666 » Пет 08 фев 2013 22:39

Разполагам с такава средна конзола, трябват ми само копчета за вратите, евентуално с кора за шофьорската врата, моторчета и инсталацията а нагряването се получава от лош контакт който се лекува лесно с зачистване контактен спрей дори и запояване за да спадне съпротивлението в контактните повърхности

VolksWageN-TeaM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VolksWageN-TeaM » Пет 08 фев 2013 23:37

Ako решиш нещо колега пиши на лс какво точно искаш и ще го преговорим!!!!

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Съб 09 фев 2013 8:13

FiresTarteR_666 написа:Разполагам с такава средна конзола, трябват ми само копчета за вратите, евентуално с кора за шофьорската врата, моторчета и инсталацията а нагряването се получава от лош контакт който се лекува лесно с зачистване контактен спрей дори и запояване за да спадне съпротивлението в контактните повърхности

Нагряването се получава понеже през тая мъничка пъпка във копчето минават едни ампери и и таковат мамата. Пластината във копчето обикновено е тоталка. Във талянските ел.стъкла реле е мръсна дума и е забранена всичко е силово и там им е грешката.

ifch0

Мнениеот ifch0 » Съб 09 фев 2013 17:15

Малко да се "набутам" в темата на колегата...

Моят е с предни ел.стъкла от "по-старите" - бутони на корите на предните врати.
За отзад съм си взел машинки, бутони + бутон за центр.конзола.

Смятам обаче, да реализирам схемата с по две релета на моторче и така бутоните да не са силови.

FiresTarteR_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FiresTarteR_666 » Нед 10 фев 2013 12:50

Варианти да се реши този проблем много, дали с релета или с други копчета нови и надявам се по качествени, като цяло точно това искам да знам, за такива проблеми дали има и дали си струва да се захващам да слагам Ел джамове.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 10 фев 2013 13:01

Няма нови и стари копчета,всичките са един дол дренки..(да не кажа,че новите ще са още по-бошлав изпълнение,както с всички нови стоки).Реленца,за да мине силовата верига от друго място,както е казано по-горе е правилния вариант! :th_up :th_up

FiresTarteR_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FiresTarteR_666 » Пон 11 фев 2013 15:38

Благодаря Ви много колеги за отзивчивостта, като се започна с това ще снимам да Ви покажа

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 14 мар 2014 15:06

Здравейте и от мен.Искам да попитам колегата Петко/и всеки друг разбира се/ нещо конкретно.
Заел съм се да слагам предни ел.стъкла с оригиналната инсталация от Б3 на Б4.
Видях в Б3,че има едни тънки 2 кабела,сиви със синя лента.В темата от направи си сам прочетох,че на тях се появява + при включен габарит.Въпроса е каква е идеята?И накъде аджаба отиват горе под таблото?Под въпроса е,че при Б4 има такъв излизащ от същата букса зад предпазителите и отива включен самотно в някаква джаджа най-отгоре на бушониерата.Мога ли да го изключа от горе и ползвам,или е с някаква цел там?

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Пет 14 мар 2014 15:44

Не знам как е при Б3, но при Б4 като пуснеш габарити/фарове, бутоните за ел. стъклата светват слабичко(самата картинка в средата на бутона), подозирам, че и при Б3 е така и това е ролята на въпросните кабелчета.

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пет 14 мар 2014 17:51

Дай снимки на това което имаш. По дефолт заводските копчета са подвързани към осветлението на таблото та нощем да не ги търсиш както стражар дири шумкар. Иначе на заводската инсталация има още два сиви сив и сив със червена лента те са посоките нагоре и надолу. А кабела който остава петият от дясно и петият и шестият на вратата на шофьора са за да знае модула кое стъкло да движи. Не е толкова страшно колкото изглежда.

Върни се в “Passat”