Здравейте, имам В5 1,8Т АЕВ мотор 98г. с ръчни скорости и от известно време - няколко месеца, имам проблем с влизането на първа предавка, особено сутрин. Когато сменях масло казах на майстора да погледне и той ми показа едно, като пънче, което се било износило и проблема бил от там. Има ли някой, който е имал такъв проблем и го е решил?
В допълнение маслото ж скоростите е проверено и нивото е нормално.
Пасат В5 1.8Т проблем със скорости
- Ickoov
- Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
- Двигател: EJ20 2001
Re: Пасат В5 1.8Т проблем със скорости
Здравей. Не знам при теб как точно е, но при VW-тата, които съм карал има една фтулка по която се движи самият лост напред и на зад. При включване на първа има най-голямо усилие. За това само 1-ва ти влиза трудно. Пак казвам,че не знам как е при теб механизма, но не пречи да погледнеш. А това с 'пънчето' е ала-бала. Аз първо него смених(на времето) и пак същия к*р. Ако имаш такава фтулка и е от нея разглобяваш механизма на лоста, вадиш стойката където влиза фтулката и слагаш нова или не разглобяваш нищо и импровизираш с някакви подложки. Успех
- Ickoov
При втората е по-вероятно да е заминал синхронизатора на предавката
- Ickoov
ziatev написа:Здравейте, имам В5 1,8Т АЕВ мотор 98г. с ръчни скорости и от известно време - няколко месеца, имам проблем с влизането на първа предавка, особено сутрин. Когато сменях масло казах на майстора да погледне и той ми показа едно, като пънче, което се било износило и проблема бил от там. Има ли някой, който е имал такъв проблем и го е решил?
В допълнение маслото ж скоростите е проверено и нивото е нормално.
Майстора ти е говорил за това: http://www.fcpeuro.com/products/vw-manu ... 1711173bmy
На теб ти трябва това(ако не се лъжа): http://www.fcpeuro.com/products/vw-manu ... 111701259a
което се слага в нещо като това: http://www.fcpeuro.com/products/vw-manu ... 111701255b
Успех отново!
- Ickoov
ziatev написа:Имащ предвид, че тази жтулка може да се е изяла?
слабо място им е на VW и съм 99% сигурен, че е заминала. Можеш да я провериш като хванеш самия лост(не този в купето ами продължението му към щангичките)и го размърдаш. Не трябва да има почти никакъв луфт. Като се загледаш ще видиш за коя фтулка става въпрос, ако е останал помен от нея,де. Виж линковете от горния ми пост.
- Ickoov
nako0606 написа:и примен е така само4е на 2ра
а на теб, колега, по мое мнение ти трябва едно от тези: http://www.fcpeuro.com/Volkswagen-parts ... s-Synchro/
намираш си добър майстор(ако нямаш), прави ти един преглед, кутията вън и се сменя синхронизатора.
- rumenski
- Автомобил: 2002 Passat B5.5
- Двигател: 1.8T 170hp AWM
И аз смятам, че е от синхронизатор на 1ва. Аз страдам от същия проблем, но при мен е не само 1ва, а също и втора, а от скоро време започна да си заминава и 3та, да е*а смотаната кутия. Направо от раз си заминава, при условие, че имам ново оригинално масло и нито я напъвам, нито й давам зор. Тая кутия на 1.8Т, поне по мое мнение е пълна недомислица и излагация на инженерите от VW. Моята кутия е на реални 178 000км. 2ри собственик съм и я купих от познат, който след като ми я продаде си взе отново чисто нова кола, само че вече Мерцедес. Така че не е нещо на безброй километри кутията, просто й е слабо място това със синхронизаторите, особено на 1ва и 2ра. Преди 500км сменпх съединител и съм разглобявал целия механизъм от лоста до кутията. Никъде нямаше износено, а толкова се надявах, че ще е от там. Уви, не беше...
- Ickoov
rumenski написа:И аз смятам, че е от синхронизатор на 1ва. Аз страдам от същия проблем, но при мен е не само 1ва, а също и втора, а от скоро време започна да си заминава и 3та, да е*а смотаната кутия. Направо от раз си заминава, при условие, че имам ново оригинално масло и нито я напъвам, нито й давам зор. Тая кутия на 1.8Т, поне по мое мнение е пълна недомислица и излагация на инженерите от VW. Моята кутия е на реални 178 000км. 2ри собственик съм и я купих от познат, който след като ми я продаде си взе отново чисто нова кола, само че вече Мерцедес. Така че не е нещо на безброй километри кутията, просто й е слабо място това със синхронизаторите, особено на 1ва и 2ра. Преди 500км сменпх съединител и съм разглобявал целия механизъм от лоста до кутията. Никъде нямаше износено, а толкова се надявах, че ще е от там. Уви, не беше...
Здравей и на теб! Мисля,че синхронизаторите оказват влияние само при движение(не съм много сигурен). Въпроса ми към теб е дали 1-ва, 2-ра и 3-та влизат нормално, когато колата е на място. Пробвай при работещ и неработещ двигател.
- Ickoov
ziatev написа:Благодаря колега Ickoov утре съм ж сервиза и ще пиша.
Успех и ще чакаме да споделиш.
- rumenski
- Автомобил: 2002 Passat B5.5
- Двигател: 1.8T 170hp AWM
Здр колега. Пробвал съм я колата преди много пъти. Когато не е в движение няма грижи с превключването. тръгна ли обаче, майка трака. Смъкването на предавка от 2ра на 1ва ако колата се движи с повече от 5км/ч е НЕВЪЗМОЖНО ако даже и Херкулес да съм, а от 3та на втора мога да вкарам, ако завъртя кутията до поне 4 000 оборота. Това става, като освободя от предавка и на пуснат съединител си вдигна оборотите и веднага превключвам на втора. До преди по-малко от месец, 3та си ми влизаше перфектно, сега вече и тя започна да дава признаци в начален стадии, ама егати началото...та тя вече ми дава зор в превключването(особено ако е студена кутията) и то не от 4та на 3та, ами от 2ра на 3та!!! Аз съм изключително разочарован от тази скоростна кутия. Сега ще чаками 4та и 5та и задна да си заминат(което с тази скорост с която е тръгнало, няма да бъде много далеч във времето) и просто ще търся друга някоя кутия, която би могла да пасне на този двигател, или в най-лошия случай ще си търся комплект синхронизатори(то най-вече са нужни блокиращите пръстени) ако изобщо успея да намеря къде се продават. Хъбовете и ключетата им няма нищо, мога да се басирам.
Ickoov написа:ziatev написа:Благодаря колега Ickoov утре съм ж сервиза и ще пиша.
Успех и ще чакаме да споделиш.
Здрасти колега Ickoov,
Пращам снимка от програмата на VW със скоростния механизъм и молбата ми е ако можеш да посочиш кой е детайла на тази снимка защото номера от линковете, които ми изпрати излиза фтулка за друга кола и в сервиза немогат да се светнаат, какво точно ми трябва.