Пасат В5 тропане от преден амортисьор

Техническа и сервизна информация за Passat
karatedo_ivan
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8 20V

Пасат В5 тропане от преден амортисьор

Мнениеот karatedo_ivan » Съб 09 фев 2013 17:07

Здравейте,
ще направя кратко обяснение преди да задам въпроса.
Проблема ми е, че нещо ми тропа предницата от дясно като карам по паваж или влезна в някоя дупка.
Мислих, че е някой носач обаче, бях в два сервиза и всеки ми казва , че всичко по предницата ми е здраво.
Моето съмнение, е че може болта който държи десния амортисьор да е хлабав и от там да идва тропането.
И към въпроса.
На Пасат Б5 болта и тампона не е като на по-старите Пасати под капака.
И не мога да разбера каде е този болт и как да го проверя дали е стегнат?

Извинявам се ако има подобна тема , но аз не можах да намеря.

Bill
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат В5 тропане от преден амортисьор

Мнениеот Bill » Нед 10 фев 2013 17:18

Ако имаш разбиване в някой носач и луфта не е много голям, без да си го разкачил може и да не го усетиш. Но потропването се чува, когато караш по лош път с ниска скорост. В горния си край амортисьора се захваща за една метална триъгълна основа (отдолу на подкалника), на която са хванати и горните носачи. Цялата основа се държи с три болта, които се завиват от горната страна на подкалника. Долната част на амортисьора се захваща с болт за носача, а горната му част (стъблото), минава през тази основа и се захваща с гайка. Амортисьора с пружината и двата горни носача се свалят заедно. Също ако се налага смяна на горния носач откъм предната част на колата, пак се сваля основата, защото болта му опира в подкалника.
Според мен това което си описал е луфт в накой от шарнирите.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат В5 тропане от преден амортисьор

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 10 фев 2013 17:44

Bill написа: е луфт в накой от шарнирите.

И аз съм на това мнение! :th_up Бях на сервиз вдигнаха колата на подемник и казаха, че и няма нищо, а после се оказа, че шарнира има минимален луфт който на ръка едвам се долавя! Смениха го и всичко заспа! Поне при мен тропането беше на неравности и най-вече когато завивам на ляв и пълен десен завой! Много рядко когато карам направо!

Върни се в “Passat”