Б5 реглаж предница - странно явление

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Б5 реглаж предница - странно явление

Мнениеот <KrIs> » Вто 12 фев 2013 18:07

Темата не е тясно свързана с Пасат, но вярвам че тук има доста начетени хора и ще задам въпроса си с оптимизъм, пък и дано ме разберете, че човека на реглажа не ми изглеждаше да разбира какво му обяснявам. Всеки път след като съм сменял нещо по предното окачване, дори да не е по кормилната уредба съм забелязъл, че:
-волана олеква;
-при влизане в дупки предницата се мести от курса си
-недиректно управление, луфт на волана
Естествено, после отивам на реглаж и нещата си идват на мястото. Но не и този път с B5цата. Смених преден ляв горен преден носач, като знаете се сваля макферсона, вади се кормилния накрайник, но нищо не се бута по него. Не би трябвало да има нужда от реглаж, но усетих луфта на волана и си казах че без реглаж няма да мине и тоя път. Отидох, закачиха си работите по колелата и човека каза че всичко е в норми. Лявото колело има няколко градуса нежелан наклон който не може да се регулира, но няма как да има нещо общо с олекването и луфта на волана ? Понеже съм пълна нула в сферата как работят механичните сили , някой има ли идея какво се случва ? :love.vwclub

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Re: Реглаж - странно явление

Мнениеот hayabusa_gsxr » Вто 12 фев 2013 18:28

Здравей thegreenkrs ;) .Луфтът на волана няма нищо общо с реглажа според мен.
п.с.К'во стана с алфата :mhihi

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Вто 12 фев 2013 19:22

hayabusa_gsxr написа:Здравей thegreenkrs ;) .Луфтът на волана няма нищо общо с реглажа според мен.
п.с.К'во стана с алфата :mhihi

И според мен, но е факт че след реглаж луфта изчезва, а се появява след смяна на нещо покачването - било то смяна на макферсон, смяна носач или просто вадене на кормилния накрайник от гнездото му.

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Вто 12 фев 2013 19:50

hayabusa_gsxr написа:Здравей thegreenkrs ;) .Луфтът на волана няма нищо общо с реглажа според мен.

А ако има разбити шарнири на носачи и кормилни накрайници дали няма да има луфт във волана?
В случая обаче по колата няма разбити такива. Преди 2 седмици карах един голф 3. Предните тампони на макферсона бяха толкова зле, че по неравности трябваше постоянно да коригираш курса на колата. Направо сееше по пътя. След смяната на тампоните всичко си дойде на мястото. Нямало е други разбити чаркалъци ми каза този познат на който е колата. Не знам при теб от какво може да е. Нещо по кормилната уредба? Да кажат и колегите.

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Re: Б5 реглаж предница - странно явление

Мнениеот <KrIs> » Вто 12 фев 2013 20:41

Всичко е бетон (разбирай в перфектно състояние) , а и до смяната на хлопащия носач управлението си беше както винаги директно , сега все едно завивам с уаз-ка (тия които са карали знаят за какво иде реч :mhihi )

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Вто 12 фев 2013 22:05

Налягането на гумите ако е в предписанието и е еднакво,според мен имаш лош реглаж или си попаднал на кофти стенд(които не е калибриран от доста време).Отклонението на колелото може да има с общо аз си го обяснявам с по-малко контактно петно на гумата с пътя следователно по-малко съпротивление ,но тогава би трябвало да ти "яде" гуми .Колко точно е извън нормите страничния наклон имаш ли разпичатка от стенда?

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Вто 12 фев 2013 23:06

Преди няма и две седмици сменях кормилни накрайници на Тойота-та си и правих реглаж там. Направиха го перфектно. Няма начин проблема да е в тях. Освен да отида на друг стенд вместо да си правя вятър на зъбите тук. То се видяло :smile

me4o83
Автомобил: passat b3
Двигател: 2e
Контакти:

Мнениеот me4o83 » Сря 13 фев 2013 15:39

Колега кои наклон и със колко градуса извън нормата.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 13 фев 2013 15:44

При този автомобил ми се струва че наклоните са фиксират от носачите и няма как да се променят :gruebel

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Сря 13 фев 2013 17:29

IRRITATING написа:При този автомобил ми се струва че наклоните са фиксират от носачите и няма как да се променят :gruebel

Точно така

Потребителски аватар
pepi3196
Автомобил: T3 Karavel
Двигател: T3 1987

Мнениеот pepi3196 » Чет 14 фев 2013 7:49

<KrIs> написа:
IRRITATING написа:При този автомобил ми се струва че наклоните са фиксират от носачите и няма как да се променят :gruebel

Точно така

Имах същият проблем преди две години,ако новия носач е яко менте може да е по-дълъг(къс)от стария,и от там да дава отклонение в наклона :beer

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Чет 14 фев 2013 13:00

Името на новия носач се римува с памук, ама не помня точно името :icon_lol Към 60ина лева с отстъпката ми излезе, казаха че бил на ниво, а и изглеждаше същия по дължина

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Чет 14 фев 2013 22:57

Демек Moog -българска транскрипция Мууг(federal-mogul) , едно време може би са били нещо , сега бързо се разтропват , тампоните им още по-бързо свършват (един носач - оригинален TRW-ECO пише на него с оригинални тампони , си кара без проблем и нито тампона нито шарнира имаха дерт ама мугчо се ... на .. аа. ка... ) от тогава само рециклаж и толкоз , тампони , носачи от бг и като цяло не ОЕМ от кола не качвам вече :)

tipo1.4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tipo1.4 » Пет 01 мар 2013 6:58

<KrIs> написа:

Точно така

Бъркате се момчета.Наклоните могат да се регулират,до степен уеднаквяване:)

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Пет 01 мар 2013 11:03

Ако говорим за едно и също, а именно наклона на колелото /камбър/ и според човека на стенда потвърди че няма реглаж.

Върни се в “Passat”