Здравейте колеги
,моля някой с монтиран компресор за климатик SD508 да го снима.
Предишният собственик е дал единият маркуч за ремонт(от компресора към радиатора)
,но "майстора" не може да го намери.Искам тази година да го стегна и да го ползвам.Тярся напред-назад , но искам да придобия представа какъв трябва да е,защото по моргите не са винаги в час
Предварително благодаря
Пасат В3 относно автоклиматик
Re: Относно автоклиматик на Пасат В3
Предишният собственик е дал
Ако не си 100% сигурен се приготви за по сериозен ремонт.
- ericmax
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Компресора е ремонтиран.Ходих при въпросният майстор ,но не може да намери маркуча...
Варианта е да оставя колата,той да ходи да търси ,да проверява и работа...значи около седмица
,а на мен колата ми трябва...затова гледам аз да намеря маркуч(или накрайниците) да му го занеса и да приключим за ден(защото само до "майстора" са 20 км от вкъщи)
Варианта е да оставя колата,той да ходи да търси ,да проверява и работа...значи около седмица
,а на мен колата ми трябва...затова гледам аз да намеря маркуч(или накрайниците) да му го занеса и да приключим за ден(защото само до "майстора" са 20 км от вкъщи)
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Това е Диавия на оригиналния двата извода на компресора са със различен диаметър.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Както каза колегата,това е допълнително монтиран климатик и шанса да намериш точно такъв маркуч или накрайници е едно на сто,понеже при насажданите много рядко ползват 508,а и този компресор се предлага с поне 4 различни капака,съответно с различни резби ,както и предния радиатор може да е един от няколкото вида,които ползват Диавия при монтажите си. Най-добре е както казахме - колата при човека,да си направи нов маркуч и така. Тези маркучи имат и посока на пресоване на накрайниците и дори да намериш маркуч с точните накрайници,шанса той да отговори по дължина и посока клони към 0. След като системата е седяла толкова време отворена,се приготви за доста изненади - да протече компресора (гарнитурите му,било то и нови,се скапват като седят без масло и фреон под налягане),същото важи и за всички снадки с гумен О-пръстени, може да имаш ядове и с дехидратора,понеже събира влага от околната среда и може и да се е позапушил.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"майстора" са 20 км от вкъщи
къде на 20км от Бургас е този майстор?
- ericmax
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
от в къщи е на 20-на км...премерено...
Благодаря за информацията...от един колега намерих маркуч и ще се захващам другата седмица
Благодаря за информацията...от един колега намерих маркуч и ще се захващам другата седмица