Имам Пасат и искам да попитам,днес докато бях по задръстванията температурата на водата от 100 градуса ми падна постепенно на 80-70 градуса а бях в задръстванята.Можете ли да ми помогнете какъв е проблема,преди 2 седмици смених термостата.Предварително благодаря.
що за заглавие? mod edit: vaskoto1
помогнете... пак температура
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
rexpitbul написа:Пак термостата!!!!!
После загря ли ти пак двигателя или остана ниската температура?????
Ей тия термостати за нищо ги нямате. От опита ми досега и бая сменени термостати в малко случаи термостата е виновен. Като цяло причините са комплексни. Проблемни са уредите в таблото, датцичите, и по мое мнение като цяло охладителната система на тези кошници не е от най-префектно сметнатите. Мързи ме да пиша повече......
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
silent написа:rexpitbul написа:Пак термостата!!!!!
После загря ли ти пак двигателя или остана ниската температура?????
Ей тия термостати за нищо ги нямате. От опита ми досега и бая сменени термостати в малко случаи термостата е виновен. Като цяло причините са комплексни. Проблемни са уредите в таблото, датцичите, и по мое мнение като цяло охладителната система на тези кошници не е от най-префектно сметнатите. Мързи ме да пиша повече......
Това беше първото,което ми дойде на ум.
После съм попитал дали остава да работи при същата температура, защото проблема наистина може да е на друго място.

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Колега ако отвори казанчето при загряла кола антифриза ще излезе да го види.
Така е колега, ей затова е по добре предварително да не се затваря или да се отваря докато не е дигнало налягането вътре ( впрочем, ако се отваря изключително внимателно и бавно се изпусне налягането и колата не е прегряла радикално остава само препоръката ми да не се изпържи

Re: помогнете... пак температура
Antiloop написа:Имам Пасат и искам да попитам . . .
Това хубаво, ама какъв пасат точно имаш?
k22 написа:Не може в задръстване да му падне температурата до 70градуса заради термостата.Нещо в датчика или уреда в таблото-имаше тема за студени спойки в таблото...
Човека е написал 70-80, C. 'Tемпературата' с еднакъв успех може да бъде всяко число в (затворения) интервал [70 - 80], C.
Инак температурата може да падне в задръстване, как да не може, даже е желателно, инак отиваме на тест на предпазния клапан на охладителната система. Ето к'во може да става: кара, кара (то предимно седи по светофарите, ама . . . ), 'дигне температура (да 'залепи' оня датчик на вентилатора), че 'земе да му се включи вентилатора на радиатора, интензифицира топлообмена и температурата на охлаждащата течност падне. Той гледа таблото и си вика, леле какво става, пък то - нормално.
От т'ва 'дето го е казал колегата аз не виждам никакъв проблем. Но сценарии хиляди, той колегата, да каже к'ва му е колата, 'къв матор има, кое точно смята за проблем, щото инак 'сичкото, дет' го казваме е само да се праим на умни (ха ха, кат' мен де).
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Antiloop написа:Имам Пасат и искам да попитам,днес докато бях по задръстванията температурата на водата от 100 градуса ми падна постепенно на 80-70 градуса а бях в задръстванята.Можете ли да ми помогнете какъв е проблема,преди 2 седмици смених термостата.Предварително благодаря.
За мен това не е причина за притеснения. Моят пасат е с една степен на вентилатора(така пристигна от Германия) и прави точно така, както си го описал.
Разликата е единствено, че след като охлади темп. пада до ок 90 градуса и така до следващото качване на темп. при каране в натоварено движение.

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
dpp написа:Antiloop написа:Имам Пасат и искам да попитам,днес докато бях по задръстванията температурата на водата от 100 градуса ми падна постепенно на 80-70 градуса а бях в задръстванята.Можете ли да ми помогнете какъв е проблема,преди 2 седмици смених термостата.Предварително благодаря.
За мен това не е причина за притеснения. Моят пасат е с една степен на вентилатора(така пристигна от Германия) и прави точно така, както си го описал.
Разликата е единствено, че след като охлади темп. пада до ок 90 градуса и така до следващото качване на темп. при каране в натоварено движение.
Това ми е интересно, при мен след включване на вентилатора температурата пада с 3-4 градуса, при dpp 8-10 градуса, а при него 20-30градуса и то в задръствания!Ако ще термостата да е напълно отворен в задръстване вентилатора не може да му понижи толкова много температурата!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
k22 написа:...Ако ще термостата да е напълно отворен в задръстване вентилатора не може да му понижи толкова много температурата!
Май в тая тема съм забравил да се впиша!

К..., според мен, ще може, особено сега, когато е по-хладно времето. Ако сработва само втората степен и си държи, докато стигне исключването и на първата не мисля, че ще е особенно сложно да свали и с 30*С.
Колега, провери връзките на термодатчика. Да няма някакво разбъркване там. Примерно, "+" да си го разменил с втората степен.