Passat B3 1993г. ABS - проблем с вакуум машинка на централно
Passat B3 1993г. ABS - проблем с вакуум машинка на централно
Здравейте колеги. Имам проблеми с вакуума. Когато отключва не спира да работи около 30-40сек, което си е много. Иначе при заключване си е бомба. Преди да сте казали, че проблема е по маркучетата ще кажа, че е тествана с друг вакуум и си работи перфектно. Кажете някой,ако е имал подобен проблем дали мога да пипна някъде или трябва да купувам? Изключил съм му захранването за да не се мъчи, но ми дава късо бушона след време. 10 амперов е бушона и на него са вързани часовника на таблото и осветлението в купето, и кой знае още какво,но тези съм забелязал. Кажете може ли от това,че съм го изключил да гори бушона? До сега не го е правило. И да питам последно и да ползвам темата... продава ли се на БГ пазара нивопоказател за газ,но без копче за превключване??
- potrebitel19
- Автомобил: VW PASSAT 35I
- Двигател: AAA
Re: Passat B3 1993г. ABS - проблем с вакуум машинка на центр
Колега бушона там е 15 амперов, не 10.
При мен е десятка.Никога не е правил проблеми преди да имам проблеми с вакуума. Говориме за години работа! Вече имам изгърмяни 2-3 бушона. Не мисля да слагам нов докато не видя от какво или докато не си сменя вакуума да видя какво ще стане.Все си мисля,че е от него. Пуснах тема за да видя някой дали се е сблъсквал или пък някой автоелектрончик за съвет 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Има спукана мембрана на някоя от машинките
Затова в едната посока е добре а в другата не е 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
С ключ ли си отваряш?В дръжката има микро-ключе,проводниците към което е възможно да са се протрили към метал.Имах такъв случай с един Пасат Б3.На закл. беше ОК,но на откл.(ако не пукнеше бушона) ,работеше по 30 сек до изкл.На този Пасат,понеже му бяха слагали и бушони "ментаци",единия проводник от дръжката до бушонното табло беше станал като тел(без изолация).Махни кората на вратата и огледай!
При мен едната машинка изпускаше не от мембраната, а отстрани, там къде се закопчават двете части, зъбчетата се бяха изпочупили и нямаше необходимия натиск. Намазах двете части със силикон, и проблеми доста време не съм имал!
А ако пък не си локализирал още проблема, вкарай колата на идеално тихо място, и се ослушваш около ключалките от къде изпуска, то се чува!
А ако пък не си локализирал още проблема, вкарай колата на идеално тихо място, и се ослушваш около ключалките от къде изпуска, то се чува!
По-горе съм писал,че с работещ вакуум работи на 100%. Което автоматично значи,че е от вакуума.Сега тия мембрани могат ли да се оправят?? Аз го отварях и знам горе долу какво има вътре.Кое точно са мембраните?? ако мога да си го оправя ще е супер 

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
На моя Голф3 се получи същото нещо - след отключване помпата работеше около15 - 20 сек. Повредата я открих в петата врата/багажника/, беше се счупило зъбчето за закопчаване на двете половинки на машинката. При заключване системата прави вакуум и двете полувини на ключалката са плътно прилепнали и процеса е кратковременен.При отключване помпата създава налягане,двете части на ключалката се отваряха и въздуха излизаше навън,което беше причината за продължителната работа на моторчето.Една свинска опашка реши проблема.
Колко пъти да повторя, че с друг вакуум работи без абсолютно никакъв проблем.Оттам извода е ,че проблема е в самата машинка.При компресора има едни като графитни плоскости,те дали се изхабяват след време?
Еми ще повтаряш докато се изкажеш правилно, щом 5 човека не сме те разбрали явно проблема не е в нас!
Искаш да кажеш, че компресора, тоя дето се намира в багажника отстрани не ти работи, дано вече да сме разбрали правилно!
Аз и него го отварях ама не си спомням какво представляваше вътре, отваряш го и гледаш, ако може оправяш, ако ли не около 20-30 лева е втора употреба!
Това е една интересна тема, дано ти помогне с нещо, иначе ако ползваш търсачката излизат още доста!
viewtopic.php?f=11&t=127360
Искаш да кажеш, че компресора, тоя дето се намира в багажника отстрани не ти работи, дано вече да сме разбрали правилно!
Аз и него го отварях ама не си спомням какво представляваше вътре, отваряш го и гледаш, ако може оправяш, ако ли не около 20-30 лева е втора употреба!
Това е една интересна тема, дано ти помогне с нещо, иначе ако ползваш търсачката излизат още доста!
viewtopic.php?f=11&t=127360
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ми купи си друг "вакуум"!

много благодаря за темата,ще я разгледам.ако мога да си оправя моя вакуум няма да си купувам друг 
Вижте сега какво става при мене. Когато заключвам всичко е перфектно,когато обаче отключвам, вратите се отключват моментално,но машинката продължава да работи и по звука, който се чува по едно време почва да се мъчи.После изключва.Откакто съм я разкачил пък ми пука бушона,преди това всичо беше наред. Защо не ще да се изключва моментално както при заключването?? Някакви идеи? Кое да видя? Не мисля,че трябва да правя профилактика на моторчето поне засега. Просто машинката при отключване не ще да спред доста дълго време иначе си отключва и заключва.Аз лично имам съмнения за това колелце дето подава сигнал към бимателната пластина.Сигурно него трябва да настроя по някакъв начин??

Вижте сега какво става при мене. Когато заключвам всичко е перфектно,когато обаче отключвам, вратите се отключват моментално,но машинката продължава да работи и по звука, който се чува по едно време почва да се мъчи.После изключва.Откакто съм я разкачил пък ми пука бушона,преди това всичо беше наред. Защо не ще да се изключва моментално както при заключването?? Някакви идеи? Кое да видя? Не мисля,че трябва да правя профилактика на моторчето поне засега. Просто машинката при отключване не ще да спред доста дълго време иначе си отключва и заключва.Аз лично имам съмнения за това колелце дето подава сигнал към бимателната пластина.Сигурно него трябва да настроя по някакъв начин??
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вакуумният изключвател вътре в компресора
Можеш ли да ми го опишеш точно как изглежда и какво представлява?? Компресора това дето е закачено на него зъбното колелце дето мърда в позиции ляв-дясно ли е? Защото другото си е центробежна помпа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да мърда и на него има контакти зачисти ги