Здравейте. Преди 3 седмици ми се наложи да пътувам доста дълго. Карах 20 часа нон-стоп от Канада до Калифорния. Скоростта ми беше постоянно между 130 и 170, като над 140 никога не съм карал продължително, защото мразя да държа двигателя на високи обороти (а при 140 си държи 3600). Стигнах там, колата стоя 2 дни и после пак назад още 2100км нон-стоп. Като се прибрах тук и чак тогава забелязах, че колата започна да ми издава едно едва-забелязващо се тъъъничко пропищяване при потегляне(а вероятно и след това, но вече не мога да чуя като увелича скороста). Особено се забелязва ако е студена колата. Турбото е оригиналното К03 и е на 184 000км. Чудя се дали има някакви надежди да го поправям? Четох и разбирам, че този звук май идва от спечен лагер из турбината. Моля някой да потвърди или отхвърли това твърдение и да се обоснове. Ако е наистина от лагер, как може да се избегне такова повторно развитие?
Гледах в амазон и се спрях на ето това: http://www.amazon.com/gp/product/B00AHHE926/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A23751YM60Z9IH
Моля, ако има някой по-запознат и имащ опит, нека сподели дали си струва с този вариант. Склонен съм да купя тази нова К03 турбина, само защото е 200$, а на 170 000 смених всичко по съединителя (плюс ресърфесинг на маховика), всичко по ангренажа, тампони на кутията и двигателя, цялата спир. система - ротори и накладки, филтри и прочее. Та, имам доста мангизи наляти. Ако обаче излезе, че варианта с това турбо не е добър, просто продавам и приключвам с турбинираните коли. Егати тъпнята. Тоя пассат му знам цялата история. Аз го карам от 145 00км до сега. Все е каран с пълна синтетика Кастрол 5w-40, уж отговарящ не безбройните спецификации на VW. От как го взех аз му слагам Лики-Моли 5W-40, a на 184 000км и турбото почва да се сгърчва...
Турбото си заминава
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Турбото си заминава
Изпрати турбото с церемония и не тъжи, друго ще дойде.
И прочети ето това.
И прочети ето това.