Здравейте колеги!
От скоро , но не винаги - само понякога плафоните в купето не искат да изгасват , като дам на контакт или като заключа колата . След нощен престой на автомобила на другия ден всичко си е нормално .
Микретата във вратите работят , комфорт модула не съм му отварял кутията , но около него е сухо-не е наводнен.
Някой има ли идея на какво може да се дължи проблема и как да го отстраня ?
Поздрави!
пасат б5 не ми изгасят плафоните
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: не ми изгасят плафоните на пасат б5
Ей... тези Пасати да ги продавате,ще ви спрат проблемите

-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Re: пасат б5 не ми изгасят плафоните
Радостине с удоволствие бих го продал. Съжалявам че го купих. И при мен плафоните светят постоянно но след баране на комфорт модула или е просто съвпадение с комфорта. И аз ще се радвам да чуя от какво може да е. Комфорта е сух и като гледам никога не е и мокрен
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не мога да се сетя ....Четох една тема ,подобна на вашата
( и моя съответно може да стане
),като комф.мод. бил наред, оказа се проблем с бутонче( или ключалката) на капачката на резервоара - нещо не се заключвала ли ,контакта ли,какво ....не се сещам точно. Лошото е ,че не намирам темата ( в немски форум) и светят плафоните бая време . После обаче си угасят ,явно си има реле време и ще не ще - угасят.

-
- Автомобил:
- Двигател:
След определено време си гаснат плафоните с цел дори да е забравил нещо човек да не остане без ток в амомулатора,а за да светят плафоните някое микроключе не е наред.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Незнам потресен съм , вчера сутринта след престой пак светеха . След обяд пак пробвах - пак светят постоянно . Сглобявам си задните врати че бяха разглобени , сложих тонколонките и след малко пак пробвам - работят си нормално . Откаченра работа.
Освен комфорт модула ( който при мене е сух) има ли какво друго да се наводни и да идва от там проблема (при акумулатора също не е наводнено) ?
Освен комфорт модула ( който при мене е сух) има ли какво друго да се наводни и да идва от там проблема (при акумулатора също не е наводнено) ?
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Някое от микро клучетата в бравите работи когато си иска
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моята така повече време стоят примерно като оставя на положението преди да се включи на контакт-като работи радиото, но като запаля всичко идва на мястото си.Наистина има някакво реле като е отворена вратата и я държа примерно 5 минути и угасва.
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колега погледни си кабелите дето са в гуфрето между вратите и купето.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
И аз мисля че има проблем с кабелите. Микроключетат нямат нищо общо с проблема. Моите микроключове и на четирите врати не работят от една година и проблем с лампите не съм имал. Виж кабелите както те съветва Vlladii
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще ги погледна тея дни , и ще споделя , но и аз съм сигурен че не е от микретата .
-
- Автомобил: Skoda Superb MK3
- Двигател: 20TDI 2018
Аз имах подобен проблем, само че с В4, оказа се проблема в ключетата на задните врати дето се свиват при затваряне на вратата и включват осветлението при отваряне. Поне при В4 комби са едни тъничи пластмасови почти като клечки за зъби 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ново двадесет - установих че проблема се появява като измия колата . Незнам каде се мокри но определено не е комфорт модула . При еку-то също не е .Луда работа , като изсъхне се оправят пустуте плафони.
Интересното е че след последната автомивка бендикса на стартера взе да "хърка". До сега никога не го е правил .Дали това с бендикса има нещо общо с намокряне или просто му идва времето ? Идеи ? Ако просто заминава може ли да се смени само бендикса или няма смисъл и трябва направо целия стартер ?
Интересното е че след последната автомивка бендикса на стартера взе да "хърка". До сега никога не го е правил .Дали това с бендикса има нещо общо с намокряне или просто му идва времето ? Идеи ? Ако просто заминава може ли да се смени само бендикса или няма смисъл и трябва направо целия стартер ?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

П.п. сега видях ,че си гледал край компира как е ....
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема с бендикса се оказа липсващ болт на стартера който бях намерил преди 4-5 години върху кората под мотора като купих колата
Стартера яко се клатеше , как не е паднал незнам :)
Другия болт беше доста развит , стегнах го и всичко си дойде по старо му . Сега остана да намеря липсващия болт и да го сложа и него .
Плафоните не са се обаждали от последни път , но много ме дразнят като се обадят .
Ако има развитие ще споделя .

Стартера яко се клатеше , как не е паднал незнам :)
Другия болт беше доста развит , стегнах го и всичко си дойде по старо му . Сега остана да намеря липсващия болт и да го сложа и него .
Плафоните не са се обаждали от последни път , но много ме дразнят като се обадят .
Ако има развитие ще споделя .