Здравейте колеги, значи от 3-4дена имам много досаден проблем. Видях, че има подобни теми, но никоя не ми помогна и затова пускам нова.
Колата има и монтиран ГИ, но интересното е, че на газ почти не се усеща проблема, а на бензин. При подаване на пълна газ до 4000оборота има едно прекъсване, все едно свърва бензина и прекъсва. Струва ми се, че когато почне да пада налягането на турбото (след 4000об) тогава няма прекъсване. Вчера смених горивния филтър, днес свалих свещите и ги изчистих, почистих и дебитомера и дросела и го обучих, но пак греда. Взех си бобина и смених с старите 1 по 1 и същата работа, пак прекъсва. Извадих буксата на дебитомера и няма подобрение. Вече незнам кое да пробвам. И най-гадното е, че утре имам запазен час в маднес Пловдив за чип. С този проблем ако ида дали ще се получи чипа?
Пасат 1.8т awt прекъсва до 4000об.
- bobi Golf MK 2
- Автомобил: VW Passat B5.5
- Двигател: 1.9 TDI 131 HP 2004
Re: Пасат 1.8т awt прекъсва до 4000об.
Колега за чипа не знам ама за това прекъсване може някоя свещ да се е*ава не съм много сигурен но нищо не ти коства да го пробваш, не съм сигурен че ще помогна но все пак е нещо аз имам мотор и като почне да прекъсва му чиста свещта и е пушка.Да се надяваме че ще помогна но не гарантирам
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
Колега почистих ги свещите, горе пише и пак няма ефект
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, вече ми прекъсва още повече до към 4500оборота, на 2 и 3-та направо забива нос към 3000об. Може ли да имам проблем с бензинова помпа?
Ами ти си отметнал основните заподозрени за проблема,така че давай нататьк.Аз се сещам за ламбда сонда евентуално инжекторите на ултразвук,но и на газ казваш,че го има проблема но по малко ме наважда на мисьлта,че може и електрониката да е нещо.На вагком излиза ли нещо не си написал.
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
onty написа:Ами ти си отметнал основните заподозрени за проблема,така че давай нататьк.Аз се сещам за ламбда сонда евентуално инжекторите на ултразвук,но и на газ казваш,че го има проблема но по малко ме наважда на мисьлта,че може и електрониката да е нещо.На вагком излиза ли нещо не си написал.
На ваг-кома всичко изглежда ок, ланда сонда стойностите са много добре "уш" така показва, но на газ никакав проблем, затова мисля, че е нещо около резервоара, преди двигателя. Ако бяха дюзи-те и на газ щях да имам проблем. Утре мисля да разглобя бен помпата, но незнам как се мери налягането.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега,няма нужда да сваляш помпата налягането може да го премериш отпред.откачаш единия маркуч който идва от помпата и отива към рейката ,закачаш манометъра и мериш налягането,дано се изразих правилно.маркучите са два другия е за обратното гориво.на клапана на рейката с дюзите пише какво на;лягане трябва да има ,ако не се лъжа трябва да е 4 бара.малко кофти ти го обясних,но дано си ме разбрал.поздрави!
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
аз имах същия проблем , забиваше при нанагорнище и прекъсваше малко , намерих пробит кабел който се виждаше само на тъмно или вечер .
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
Вече 2ри път ми се случи, давам контакт и не се чува помпата въртя и не пали. След около 10 опита се отказвам, чакам 5 мин и като дам контакт се чува помпата и пали. Вече наистина се замислям за помпата. Иначе колега имаше ли мирис на бензин при пробит маркуч? Защото никакъв мирис няма при мен, и никакъв маркуч не виждам спукан, а след 4500об си върви както си трябва.
Кабел на свещ е имал колегата ..не пробит маркуч.А тои се вижда на тъмно как искри ако е зле...Щом на газ не го прави наистина се насочи към помпата но я замерете и в движение. Около нея в смисъл кабелчетата които я свързват...Каква ти е газовата.
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
Вълчан написа:Кабел на свещ е имал колегата ..не пробит маркуч.А тои се вижда на тъмно как искри ако е зле...Щом на газ не го прави наистина се насочи към помпата но я замерете и в движение. Около нея в смисъл кабелчетата които я свързват...Каква ти е газовата.
Томасето до 190коня ми е изпарителя и бутилката, за другото незнам. Чакам малко да се постопли и да разголя помапата за видими следи от запушване имали и после при майстор за да измерим налягането.
има тук нещо подобно но всичко от което може да е проблема важи и за теб.Все пак нека ти погледнат бобините с осцилоскоп.viewtopic.php?f=5&t=238615&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%BF%D0%B2%D0%B0
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
Поръчах си бенз помпа и утре ще споделя за резултата след като го сменя
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
Смених помпата с Bosh и сега вече чувам помпата. Прекъсването изчезна и колата тръгна на бензин както никога до сега :)
- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Евала градски,ще те дебна по сфетофарите