Б5 съединител, каре или?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vladohist
Автомобил:
Двигател:

Б5 съединител, каре или?

Мнениеот vladohist » Пон 11 мар 2013 17:57

Здравейте колеги, имам странен проблем с колата ми- Пасат Б5 1,6 ADP. Вчера при включване на 3-та скорост стана нещо с колата- нещо започна да стърже. Съединителя се натиска нормално, всяка скорост влиза нормално, въпросът е че когато съединителя трябва да отдели се чува това стържене, румолене или каквото е там и колата не тръгва, стрелката на километража се мести с повишаването на оборотите всякаш колата е в движение. Това стържене се чува и на празен ход. Преди това не е имало някакви странични шумове, като виене на лагери или нещо подобно, нито съм имал проблем със съединителя.Като място откъдето идва шума до колкото мога да определя е отпред вляво. Нека по-запознати и препатили с подобен проблем да споделят какъв може да е проблема.
Благодаря предварително на всички

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Re: Б5 съединител, каре или?

Мнениеот uomoto » Пон 11 мар 2013 18:17

Дано да е каре колега.Само да не е полуоска.Съединител абсурд, понеже се вдига километража. ;)

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: Б5 съединител, каре или?

Мнениеот moimoimoi » Чет 14 мар 2013 19:10

щом километража реагира значи диференциала се върти, и от там поне едната полуоска
той датчика на скоростомера е от едната страна на кутията,при голф2/3 е от към пасажерската гума
дай пълен десен да се виждат полуоските
дръпни ръчната
запали колата
включи на 1-ва и отпусни съединителя
дай газ да видиш че скоростомера се вдига
ако е външно каре съответната полуоска ще се върти
ако е вътрешно каре ще трябва да поогледаш малко повече да видиш коч от чашките на кутията се върти , а полуосата не

Върни се в “Passat”