Реглаж Б5 комби отваряне на

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

Реглаж Б5 комби отваряне на

Мнениеот dpassat » Пон 12 фев 2007 20:45

Колата е Б5 комби. Наложи се да се демонтира задната броня - няма удар, само жулване с пирон или нещо такова. След боята и монтажа трябва да се хване дръжката с двете ръце и да се стисне до край дълбоко за да се отвори комбито- т.е. много трудно-Та въпроса ми е как и откъде се регулира отварянето на комбито. Иначе затваря се перфектно но дали не може да започне отново да се отваря перфектно както преди с два пръста? :oops: :roll: :oops: :roll:

Благодаря ако някои има идея, ПРЕДВАРИТЕЛНО за алгоритъма или челъма :)

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пон 12 фев 2007 22:23

Колега, ако само там е пипано, нещо не са ти монтирали бронята (която в същност е една пласмасария) като хората. Отиди до пичовете на Св. Наум дето правят пласмасови брони (като идваш от семинарията към х-л Хемус след пресечката със Св. Теодосий Търновски около 50m. гледай в дясно - няма как да сбъркаш двата гаража - винаги има коли и една строшена броня е забита за "лого").
Задната броня се демонтира точно за 5 минути и се монтира за още толкова. Но наистина има чалъм с едни улеи около бравата. Момчетата си разбират от занаята. Работят перфектно! За тая работа надали ще ти вземат повече от десетина лева, но както сам знаеш тия неща са на индивидуална договорка. Ако ти трябва препоръка - обади се.

P.S. По принцип бронята не би трябвало да оказва никакво влияние на отварянето и затварянето на вратата.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Реглаж Б5 комби отваряне на

Мнениеот trunner » Сря 14 фев 2007 12:38

dpassat написа:Иначе затваря се перфектно но дали не може да започне отново да се отваря перфектно както преди с два пръста? :oops: :roll: :oops: :roll:

Колега ако разбереш откъде се регулира затварянето моля те пиши,че на моя Пасат (пак Б5 комби) задния капак се затваря ама трябва малко сила да приложиш, иначе отварянето е ОК!

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 15 фев 2007 10:50

Колега разбрах какъв е начина: Значи сваляш пластмасовата кора на багажника, механизма за затваряне е захванат с две болтчета до които иначе не можеш да достигнеш. Отхлабваш двете и плъзгаш самият механизъм леко нагоре или надолу, докато се достигне желания ефект. Но все пак не забравяй, че колегата Rumen е прав, че само от смяна на бронята не би трябвало да има никакъв ефект върху капака на багажника! Успех!

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Чет 15 фев 2007 21:12

аз имах подобен проблем!пиша само за "статистика"
оказа се че в КАТ като ми монтирали задния номер пластмасата му пречеше да се отвори багажника и след много чудене (не съм имал пасат до сега) в официалния сервиз ми отстраниха проблема срещу 30 лв :(

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 15 фев 2007 21:26

kristian112 написа:аз имах подобен проблем!пиша само за "статистика"
оказа се че в КАТ като ми монтирали задния номер пластмасата му пречеше да се отвори багажника и след много чудене (не съм имал пасат до сега) в официалния сервиз ми отстраниха проблема срещу 30 лв :(

изроди са тия в КАТ, и моя капак има дупка чак отвътре - оня е дупкал с нея дрелка се едно, че няма да го видиш повече!

Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpassat » Чет 15 фев 2007 22:24

Благодаря Ви колеги, ще пробвам през уикенда да "настроя" бравата. :lol:

Върни се в “Passat”