Б3 проблем с километража

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Б3 проблем с километража

Мнениеот Muku » Нед 06 яну 2013 10:49

Здравейте, колеги!
Потърсих из темите, но не намерих писано по моя проблем.
А проблема ми е следния: по време на движение се чува едно тракане от към километража. По-рано ми прекъсваше (при ускорение стрелката се държи нормално, но при постоянна газ или без газ, падаше на 0)
Смених жилото и се оправи. Но сега трака нещо. Звука е подобен все едно прескача зъбно колелце.
Смених самия километраж - пак същата работа. Намествах жилото - няма ефект. Къде да търся проблема?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Б3 проблем с километража

Мнениеот nokiangage » Нед 06 яну 2013 11:00

Имах насоро точно едно такова прескачане на зъбно колелце в таблото колега, не бях натиснал докрая бутона за нулиране на километрите и "насичаше", спрях и го натиснах до долу и изчезна, за сега де mhihi При теб е странно, че и с друго табло го прави :hmmmm

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Нед 06 яну 2013 11:22

Всичко си работи, скорост отчита (даже бих казал, че е точна - засичах я на един градски радар където показва скоростта), изминато растояние отчита...
Със стария километраж имаше едно леко треперене на стрелката на около 80/90 км/ч но най-дразнещ е звука

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Съб 12 яну 2013 0:21

Никой ли няма поне идея какво може да се случва? Баси .... :(

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Съб 12 яну 2013 1:10

единия вариант го е казал колегата по-горе,и аз бях така и откачих..бях готов да разглобявам таблото заради това :lol:
друг вариант е да си отива просто жилото,ако имаш треперене в жилото е възможно да е това.Може да пробваш малко масълце да му "инжектираш" със спринцофка :beer

Потребителски аватар
sa6odinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6odinov » Съб 12 яну 2013 3:09

предполагам че си с мотометър намери си vdo иначе ще си скъсаш нервите :banghead:

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Пон 14 яну 2013 11:14

sa6odinov написа:предполагам че си с мотометър намери си vdo иначе ще си скъсаш нервите :banghead:

А те не са ли различни? В смисъл взаимозаменяеми ли са? Махам едното и слагам другото?

@кр1с0: И със старото, и с чисто ново жило го прави това.

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пон 14 яну 2013 11:50

Muku написа:
sa6odinov написа:предполагам че си с мотометър намери си vdo иначе ще си скъсаш нервите :banghead:

А те не са ли различни? В смисъл взаимозаменяеми ли са? Махам едното и слагам другото?

@кр1с0: И със старото, и с чисто ново жило го прави това.

Sa6odinov, говориш абсолютните глупости разликата от табло вдо до мотометер е оттука до луната, вдо-то е неремонтопригодно от страна на спиидметър, защото всички пластмаси са капсоловани и немогат да се разкапсоловат, за да ги разкапсоловаш трябва да счупиш самият уред с километража.Докато табла с марката мотометер са по лесни за ремонт.Карам 2 коли едната с табло вдо, другата мотометер, на вдо-то брояча на изминатите километри му заби на заветното число 791 *** км и спря да работи, отворих го и установих че трябва да си търся друго табло защото това не може да се ремонтира, на другата ми кола, автоджамбазите са и почупили километража който е с марка мотометер, намерих си табло, но все не ми остава време да му сменя спиидметъра, ако сменяваш таблото имай предвид че ти трябва такова със същата марка, ако таблото до сега ти е мотометер си търсиш мотометер, гледай също как са ти разположени мигачите, дали двата мигача са на отделни диоди или са на един диод, също гледай къде ти е разположена индикацията за температура на маслото.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 14 яну 2013 16:00

може да си сложи какъвто иска скоростомер.гледай просто ако си с жило да е с жило,и да е с еднакво предавателно число (в случая предполагам ти пише 920 долу с малки цифрички) :beer

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Христов » Пон 14 яну 2013 21:13

Двуг вариант е да е износено зъбното колело на накрайника на жилото към скоростната кутия,лесно се вади - само не го изтървай вътре че почва едно мамчене :lol:
Сега се сетих,в горния край на жилото има една пластмасова втулка,ако не ти е влязло до край жилото в скоростомера опира в чашката на бронята и издава доста гаден звук.Това се проверява лесно,при извадено табло вземаш някоя по тлъста пинсета или малки клещи и внимателно измъкваш жилото от бронята.При това положение трябва да може без усилие да вкараш края му в скоростомера с ръка докато въпросната втулчица почти упре в тялото на скоростомера.Ако не влиза,и ти като мен си си купил калпаво жило и ще трябва да си купиш друго.Аз извадих късмет,оказа се че старото жило ми е здраво а му е износена бронята,та комбинирах старото жило с бронята от новото и заспа.Със старата броня ми подскачаше стрелката.
Относно VDO и MOTOMETER старото ми табло беше MOTOMETER и като го смених заради оборотомера , без проблеми си преместих скоростомера от старото в новото VDO , така че са напълно съвместими . Дори може да си сложиш табло с две лампи за мигачите на кола дето оригинално е била с една,само се прекъсва едно кабелче и се добавят две,иначе винаги ще свети лявата из нета има писано по темата,а сигурно и в този форум.

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Пон 21 яну 2013 9:51

Май се оправи :)
Развих жилото от към скоростната кутия, бутнах го навътре и после пак го навих като се постарах да го загържа максимално и да не се изхлузи преди да го навия. Звука се промени и трептенето на около 100км/ч изчезна. :)
Сега остана само едно шумене, но предполагам е от триенето между кожуха и самото жило. Няма да го барам засега (понася се, а и както се казва в един виц - заглушава мрънкането на жената) ;)

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Съб 02 мар 2013 8:16

Здравейте колеги. Не намерих тема за моя проблем и реших да пиша в тази на колегата. При мен не ми работят стрелките за температурата и нивомера (не знам колко гориво имам в резервоара). Колата е Passat B3 1.9D. Възможно ли е да е някое бушонче или....

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 02 мар 2013 9:41

Бушон едва ли, той е един за таблото и осветлението. Или студени спойки някъде или стабилизатора на напрежението, едно такова с 3 крачета се е съсипало

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Съб 02 мар 2013 20:46

К.Одаджийски написа:Бушон едва ли, той е един за таблото и осветлението. Или студени спойки някъде или стабилизатора на напрежението, едно такова с 3 крачета се е съсипало

Може да се погледне това което казваш колега, но днес при лек удар върху таблото, червена лампичка с термометър премигна три пъти и нивомера отчете половин резервоар... След малко пак спря, после пак тръгна но само нивомера. Със сигурност не е бушон, както казваш. Най - вероятно е или нещо по студените спойки както казваш или предполага, слаба връзка там някъде. Само отбелязвам - Стрелката на температурата не помръдва...

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Съб 02 мар 2013 23:13

К.Одаджийски написа:...или стабилизатора на напрежението, едно такова с 3 крачета се е съсипало

Kovach горе казания стабилизатор го запояваш , когато смъкнеш таблото ще го намериш зад оборотомера .МИсля че имаше дори тема със снимка във форума , потърси я .

Върни се в “Passat”