Пасат B5 салон
- PavlinPufi
- Автомобил: VW PASSAT 1.9TDI PD
- Двигател: ATJ-2000
Пасат B5 салон
Здравеите колаги.Престои ми покупка естествено VW.Много се двуомя между Пасат Б5 бензин-125к. или дизел 1.8-116к.ПД.-99,2000година.Прочетох доста теми но за помпа-дюзата не намерих някакви отзиви.Чувам разни мнения от познати че не са за предпочитане ПД.Капризни били на нафтата,а и подръжката била по скъпа.Моля за мнение от притежателите на тези хубави автомобили.И още един въпрос купето на Пасат Б5 по просторно ли е от Голф 4.Благодаря на отзовалите се.
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Re: Пасат B5 салон
Двигател AFN 110 к.с. и по просторен е от Голф 4
това трябва да е твоята покупка.

-
- Автомобил: mazda 323 f 2003g.
- Двигател:
Не съм забелязал да е капризен към нафта, зареждах го с обикновенна нафта и никога съм нямал проблем. Имах AFN 110к.с, вътре е много широко и приятно за пътуване. Единствения проблем бяха носачите, ако караш често по лоши пътища по добре вземи голфа.
- PavlinPufi
- Автомобил: VW PASSAT 1.9TDI PD
- Двигател: ATJ-2000
Благодаря за мненията.
Капризни капризни... колко да са? Само не слагай долнопробна тираджийска нафта. На мен ми се случи да изневеря на ОМВ и да ида в Лукойл. А то к'во се оказа? Явно е имало вода в нафтата и на 2000 оборота имаше леко прекъсване. Добре, че бях сложил само 10 л. После едвам смогнах до ОМВ да заредя на макс, че и Маxx Motion сипах за всеки случай и се оправи... ясно съм попаднал на кофти пратка. Ако размерите не са проблем с Голфа ще спестиш от окачване, че на тези 5-ци не е много евтино. Вярно, комфорта си е на ниво 

-
- Автомобил: Passat B5 and Golf Mk6
- Двигател: 18Т APU 20 TDI DSG
Колега, аз съм с 1.8Т на газ, има доста прилична динамика и като разход в пари не е кой знае колко от дизеловият еквивалент, скачай смело. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега скачай смело на пасат. Огромен е и вози перфектно. Карам б5 АФН 110 кончета. За четири години и 80 хил. км. здраво каране по бьлгарските пьтища не сьм сменял нищо по предница и двигател.Сипвал сьм му какво ли не и нищо не е вьрнал.Естествено,разлики вьв вьрвеж, разход и работа на двигателя има.мнението ми за този модел и двигател е,че не са претенциозни кьм горивата.Ако попаднеш на читав автомобил ще сменяш само филтри и масла,и по малко добавка в резервоара от време на време.
-
- Автомобил: Skoda Superb MK3
- Двигател: 20TDI 2018
Колегата, да ти кажа аз не съм очарован от OMV. Автомобила беше Опел Вектра А със мотор 1.7 TD ISUZU - 82HP. Миналата година ми се наложи да прекарам доста време във друг град и естествено след като не познавам местните бензиностанции реших да се доверя на рекламираните марки и съответно на местен колега, който попитах къде да сипя качествено дизелово гориво. Въпросния колега ме насочи към ЕКО бензиностанция и доста време зареждах там - за въпросното гориво само добри отзиви и тая верига, поне 3 пъти пълних резервоара до горе на личния автомобил със служебни разноски(пожелавам го на всеки)та с това гориво колата даде всичко от себе си - вървеж, ряз, приятен звук на мотора и тн. След известно време ме командироваха в София и съответно рано или късно трябваше пак да заредя гориво, избрах OMV на околовръсното на софия в посока Младост, идвайки от Овча Купел - мога да кажа само че със зор съм изгорил тая нафта,започна се пушек, липса на ряз на мотора, промени се звука, трудно палене и така докато не сипах друга нафта. Може и да е случайно но там повече не сипвам. Между другото сипвал съм и на ОМВ във Враца преди и нафтата е била хубава. Честно казано обикновено като съм си в моя град сипвам на местни бензиностанции и то на 1 или 2 които редовно ползвам и знам качеството на горивото им. Колкото до скъпите марки май е въпрос на късмет.
Определено нафтата на ЕКО е по добра от ОМВ.Поне така беше допреди 8-10 мес.Омв си купуват от Лук Оил..не е от Австрия като едно време....Докато онази уж идва от Гърция или нещо такова.По отношение на двигателя зависи колко километра въртиш на година.Ако е до 7000-9000км бензинът е по добра алтернатива.Нафтата винаги ще ти създаде проблем рано или късно няма да запалиш във някои студен ден.Пълна е със парафин.Даже не знам дали не е по правилно да се води леко корабно гориво със добавки.Като споменах добавки ако си държиш на двигателя особено през зимата са задължителни.Много хора няма да се съгласят със това но ми е втръснало да гледам комшии сутрин със бутилка гореща вода да си топлят горивниат филтър примерно които е замръзнал...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вълчан написа:Определено нафтата на ЕКО е по добра от ОМВ.Поне така беше допреди 8-10 мес.Омв си купуват от Лук Оил..не е от Австрия като едно време....Докато онази уж идва от Гърция или нещо такова.По отношение на двигателя зависи колко километра въртиш на година.Ако е до 7000-9000км бензинът е по добра алтернатива.Нафтата винаги ще ти създаде проблем рано или късно няма да запалиш във някои студен ден.Пълна е със парафин.Даже не знам дали не е по правилно да се води леко корабно гориво със добавки.Като споменах добавки ако си държиш на двигателя особено през зимата са задължителни.Много хора няма да се съгласят със това но ми е втръснало да гледам комшии сутрин със бутилка гореща вода да си топлят горивниат филтър примерно които е замръзнал...
Не знам колега каква кола караш, но си в голяма грешка за дизелите!!! От 5 години карам само дизелови Фолксвагени и НИКОГА не ми се е случвало да не запалят (дори на -20 градуса), като съм от тези които не признават добавки и НИКОГА не съм сипвал такова нещо в колата си. Иначе по темата Б5 са много широки и удобни и с много добра возия и поведение на пътя. Ходовата част е по-скъпа за поддръжка от тази на голфа. Ако искаш дизел погледни и за AFN-110к.с., по-безпроблемен двигател в сравнение с 116к.с.PD.