пасат б 5.5 странен шум под купето при тръгване - решено
пасат б 5.5 странен шум под купето при тръгване - решено
Здравейте,горд собсвеник съм на пасат б 5.5 Днес ми направи впечатление че при тръгване от статично положение от О към 1 скорост като че ли се чува от към скоростната кутия нещо като пукане.Кво може дае това и опасно ли е.Благодаря ви предварително за отговорите
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Re: пасат б 5.5 странен шум под купето при тръгване
Не е задължително да е от скоростната кутия , най вероятно нещо по окачването отпред/отзад провери на канал както трябва и сигурно ще има попадение :)
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Аз имах нещо подобно от тампон на скоростната кутия.
- rumenski
- Автомобил: 2002 Passat B5.5
- Двигател: 1.8T 170hp AWM
И аз имам същия проблем. Казаха ми в сервиз, че нямам скъсани тампони, ама най-вероятно било от отслабнала гума на тампона на скоростната кутия. Преди 1 месец сменпх съединител и купих 2 нови тампона, като сложих само единия, щото другия не щеше да се развърти, а беше късно и не ми се занимаваше. Исках по-бързо да сглобявам колата и да свършвам работата. Другата седмица ще сменям ангренажен ремък и отново съм си купил и 3те тампона на мотора - 2 отстрани и 1 отпред. Ще ги сменя и вече и този на кутията ще сменя и после
е пиша дали продължавам да имам проблем, да знаете и вие какво да правите, макар че няма да знам със сигурност от кой тампон е било, ако потракването спре след смяната.
Честно казано обаче, аз не мисля че е от тампон, а си мисля че звука идва от някоя от тръбите по газоотвеждащата система.
е пиша дали продължавам да имам проблем, да знаете и вие какво да правите, макар че няма да знам със сигурност от кой тампон е било, ако потракването спре след смяната.
Честно казано обаче, аз не мисля че е от тампон, а си мисля че звука идва от някоя от тръбите по газоотвеждащата система.
- debo71
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2002
Ще чакаме отзиви колега и успех с ремонта.
- rumenski
- Автомобил: 2002 Passat B5.5
- Двигател: 1.8T 170hp AWM
Най-накрая извърших ремонта. Оказа се, че самия алуминиев корпус на десният тампон на двигателя, беше счупен. Просто една парче се беше счупило и при всяко потегляне, двигателя е придърпвал и това счупеното парче се е удряло в останалата част от корпуса на тампона. Сега си смених и двата тампона(самия каучук и на двата тампона беше като нов) и всичко стана точно. Повече нямам притраквания. Успех на всички с подобен проблем.
Аз имах абсолютно същия проблем ...оказа се долен ляв заден носач,ако не си решил още проблема може да провериш носачите като вкараш колата на първа скорост и двама лашкат колата отзад а ти слушаш от къде идва шума.
- Shakez
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBAB
И аз го имам. Първоначално се съмняваха за външно каре, но на мен все ми се струва, че е някъде откъм скоростната кутия. При мен се чува не само като включа на 1-ва, ами и на задна, дори и в движение, когато премина на по-ниска предавка пак го чувам изпукването. За сега си карам и се надявам да не е сериозно.

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз имах подобен проблем като купих колата пасат б5,като тръгвах се чуваше едно глухо лупване под шофьорската седалка ,оказа се скъсан ляв тампон на ск.кутия.поздрави