Пасат Б2 1.8 1986 г. при подаване на газ двигателя направо с

Техническа и сервизна информация за Passat
psst
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б2 1.8 1986 г. при подаване на газ двигателя направо с

Мнениеот psst » Пон 08 апр 2013 16:35

Колеги, имам проблем с колата и имам нужда някой да ме посъветва как да го реша. Пасата е Б2 1986г., двигателя е 1800 кубика, бензин, карбуратора е Пиербург 2Е. Проблема е следния: на празен ход всичко е нормално но при подаване на газ двигателя направо спира, все едно не му достига гориво.С малко повече търпение се форсира като е изключена от скорост, но на скорост върви само без газ, съвсем леко натискане на газта и всичко приключва. Първата ми мисъл беше да не са се задръстили бензиновите филтърчета които са на маркучите преди помпата и преди карбуратора(и преди ми се е случвало). Смених ги, въпреки че на пръв поглед нищо им нямаше, но както може би сте се досетили нищо не се промени. Аз не съм много компетентен, но мисля че нещо някъде по системата се е запушило. Ако някой може да даде съвет ще съм много благодарен! Ако има нужда от още някаква информация за автомобила ще бъде предоставена, засега това се сещам.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Пасат Б2 1.8 1986 г. при подаване на газ двигателя напра

Мнениеот snupeca » Пон 08 апр 2013 19:55

Започни от налягане на бензиновата помпа - извади маркуча на входящия бензин и виж какво се случва при контакт. Малко трудно да провериш и с подаване на газ по този начин :mhihi пробвай директно да сипеш гориво в карбуратора - колкото да работи мотора, и забележи дебита на бензина от маркуча при подаване на газ.

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Христов » Пон 08 апр 2013 20:11

Не съм запознат с Б2, но все пак като идея пробвай да откачиш маркуча от помпата към карбуратора, пусни го в някакъв съд и завърти стартер за 5-6 секунди да видиш дали качва бензин (за електрическа помпа е достатъчно да дадеш контакт). Ако няма бензин - помпа, бензинопроводи, сонда на резервоара. Ако има бензин - сваляш карбуратора, купуваш едно шише коресилин, сядаш някъде на чисто, разглобяваш като внимаваш да не загубиш нещо :mhihi за да няма :banghead измиваш го с коресилина като пазиш всички гумени уплътнения, че коресилина ги разяжда, сглобяваш, слагаш на колата и си готов, остава само да се регулира. Сигурно имаш запушен горивен жигльор. По принцип може само той да се изчисти, но е по-добре да се измие целия карбуратор. Не е трудно, но иска внимание, ако имаш съмнения, го занеси на някой да ти го изчисти за да няма "търся карбуратор 2Е2 за еди какъв си двигател" :mhihi
Успех!
П.П.Малко ме изпревариха :icon_lol

psst
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psst » Вто 09 апр 2013 0:15

Благодаря за съветите! Тези дни ще му обърна внимание

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Вто 09 апр 2013 9:19

Здравей колега,
Имал съм няколко пъти подобни премеждия с карбураторни двигатели, единия път се оказа именно затлачен карбуратор, също така се е случвало проблема да се окаже спукан бензинов маркуч, на празен ход горивото стига, но като натиснеш газта, бензина вместо да отива в карбуратора изтича на някъде и колата забива носа та чак гасне, понякога тези течове трудно е откриват (смърди ли на бензин?). Един път пък, при ладов двигател, се оказа заминала мембрана на някакъв вакумен регулатор на задната страна на карбуратора, не знам дали твоя има такъв.
Съветвам те, ако има миризма (особено ако е силна) на бензин първо да прегледаш внимателно горивната магистрала преди да разглобяваш карбуратора.
Другото колегите по-горе са го казали :th_up

Потребителски аватар
vwtaz
Автомобил: Passat 3BG
Двигател: AVF

Мнениеот vwtaz » Вто 09 апр 2013 10:57

Колега имах подобни проблеми с карбуратор 2Е3 пиербург на пасат Б3 1,6,колата пали има малки обороти но не може да се изфорсира,като подадеш газ и веднага прави опити да угасне не може да се потегли изобщо. Проблема излезе от спукан поплавък на карба, иглата не затваря и навлиза безконтролно гориво и в двете камери на карбуратора и дави двигателя. След смяна на поплавъка всичко се оправи.

psst
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psst » Съб 13 апр 2013 19:09

Днес разглобих карбуратора, почистих го, сглобих го и проблема засега изчезна. Мисля че цялата работа беше от едно боклуче на иглата на поплавъка, ама и да не е било от него - здраве да е! Благодаря на колегите които се отзоваха! :love.vwclub

Върни се в “Passat”