Пасат Б3 1,8 моно RP Загуба на антифриз

Техническа и сервизна информация за Passat
valku
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN

Пасат Б3 1,8 моно RP Загуба на антифриз

Мнениеот valku » Сря 03 апр 2013 10:54

Здравейте колеги, пак се налага да ви заминавам в моята колица Пасат Б3 1,8 моно RP... Преди няколко дни усетих, че парното духа направо студено когато трябваше да духа топло а колата беше загряла с нормални градуси. От начало си помислих, че клапите на парното пак са заминали но после отворих капака пипнах тръбите които отиват към малкия радиатор едната тръба от лявата страна на радиатора мисля, че беше - беше студена а другата беше леко затоплена. Отворих разширителния съд и видях, че няма грам антифриз, долях с вода и положението се оправи обезвъздуши се както трябва и задуха топло. След ден два пак проверих и видях, че нивото на антифриза пак е паднало помислих, че е гарнитура проверих си маслото нито нивото беше друго нито цвят нищо, мирисах го само дето не го облизах нямаше грам антифриз там а колата си върви нормално, оглеждах се за течове но нямаше... Вкарах се в ужас, моля които е минал през подобен проблем или има съвет към мен да даде някакъв акъл, какво да търся и къде е проблема.

Благодаря предварително! :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Загуба на антифриз Б3

Мнениеот nokiangage » Сря 03 апр 2013 11:22

Чести виновници за загуба на антифриз са тройника с датчиците отпред или един пластмасов накрайник от страната на скоростната кутия през който преминава охладителната течност, понеже може да изпускат и от топлината на двигателя да се изпарява течността и затова да не може да се види... Все пак да питам капачката на разширителния съд работи ли както трябва, трака ли като я разтръскаш, тънкото маркуче към съда топло ли е и дали преминава течност през него при запален двигател?

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Сря 03 апр 2013 12:48

ако не трака капачката -това проблем ли е :rolleyes

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 03 апр 2013 13:05

Трябва да трака, ако не се лъжа ако не го прави може да е признак за ненапълно функциониращ клапан поради полепнали или набили се мизерии там от охладителната система. Най-добре е да се промие капачката първо - от моята си падна стабилна мизерия поради сипвана едно време добавка за запушване на теч в радиатора :banghead . Иначе надува ли маркучите?

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Сря 03 апр 2013 13:11

ако не трака капачката , може ли да се губи антифриз :rolleyes

valku

Мнениеот valku » Сря 03 апр 2013 19:04

Колега, благодаря за вниманието първо. Капачката мисля, че си трака не съм обръщал внимание ще проверя утре сигурно. Тройника е сменян скоро а този накрайник за който написа не съм го проверявал и него ще проверя. Факт е, че течове няма никъде тоест не се вижда, маркучето пропуска течност защото колата се обезвъздушава пипал съм го уж беше топло, но пак не му обърнах особено голямо внимание. За надуването на маркучите не съм забелязал да се надуват... Ще проверя нещата които ми написа и ще пиша пак какво става. Много благодаря още веднъж!!! :love.vwclub :th_up :beer

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Пасат Б3 1,8 моно RP Загуба на антифриз

Мнениеот Iezekil » Сря 03 апр 2013 21:48

Има едно маркуче за затопляне на колекторите...Провери и там за теч.Най-сигурно е да загрееш колата,да угасиш и да се ослушваш на отворен капак от къде цвърчи.
Втори вариант-радиатор.
Трети-радиаторче,опипай мокета от двете страни
Най-лош вариант-през ауспуха.Отвий си свещите и търси измита.
Най-интересно и полезно за мен е да знам,колата почва ли да загрява над нормалното при тази загуба?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 03 апр 2013 22:13

При В3 изключително рядко смесва масло и антифриз при издухала гарнитура на главата icon_idea Обикновенно симптомите са пара от ауспуха.

valku

Мнениеот valku » Сря 03 апр 2013 22:54

Мокета е сух първо проверих радиаторите и двата са почти нови на около година са... Това маркуче за колекторите което каза не съм го проверявал мисля утре да я позагрея и да се ослушвам както каза колега Iezekil. Колата не прегрява нито загрява повече от допустимото всичко работи идеално нито излизат пари от ауспуха нищо странно не намирам в работата и... Именно за това се зачудих къде може да отива този антифриз... Ще проверя утре по-обстойно за течове според вашите съвети всичко ще направя за да разбера. Може ли да е от термостата? Възможно ли е да прекипва по време на движение и да излиза от разширителния съд? Въпреки, че няма как да си го обясня защото колата не прегрява... Не знам, за това се обърнах към вас! Благодаря още веднъж на отзовалите се ще чакам още съвети. :) :drunk

ruslanmilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ruslanmilev » Чет 04 апр 2013 8:24

Старата ми любов е Джета с този двигател .Два пъти имах загуба на антифриз- от тръбички на изпарителя /с газ съм / и ...гарнитура на глава . Така че , най-вероятно си е това.Велик имитатор на други болежки си е тази гарнитура , също както апендицита. :mhihi

stanislav39
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanislav39 » Чет 04 апр 2013 9:41

Колега,ако наистина няммаш никаде течове,остава само един вариянт.Изгаря в цилиндрите,модерните антифризи са си много добро гориво.Колата изобщо не ги усеща (особенно ако са с голяма концентрация).

valku

Мнениеот valku » Чет 04 апр 2013 16:11

Колеги, за бой съм си!!!!!!! :banghead Преди няколко месеца сменях основни и биелни лагери. При монтажа на двигателя обратно сме забравили да сложим стягащата скоба на една от тръбите от там като загрее колата и като даде налягане е капело от слабата връзка... Сложих скобата на мястото и и всичко е наред. Много ви благодаря за оказаното внимание и съпричастност, за пореден път се уверявам, че тук има доста хора които винаги биха помогнали независимо за какво става въпрос. Да сте живи и здрави, надявам се някой ден да мога и аз да ви помогна по какъвто и да било начин...! :) :beer :drunk

Върни се в “Passat”