Пасат Б4 - покупка съвет

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
svepldi
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN
Контакти:

Пасат Б4 - покупка съвет

Мнениеот svepldi » Сря 08 авг 2012 10:46

Здравейте колеги. Харесал съм VW Passat 1995 година (мисля, че се води Б4) 1.8 90 коня и искам да го купя. Предстои ми ходене на оглед довечера и искам съвет от вас, какви са основните неща, които трябва да му погледна, някакви недостатъци за модела и т.н.? Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на Пасат Б4 - съвет

Мнениеот sp_konsulov » Сря 08 авг 2012 14:44

Най- добре си вземи някой разбирач. Иначе рискуваш да те омагьосат. Иначе това е доста добър автомобил.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 08 авг 2012 21:51

Бравите са слабост за модела. Друго май няма.

venko_nn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venko_nn » Чет 09 авг 2012 7:23

Бравите се оправят за 10 мин.не е нищо сложно.Иначе за колата моето мнение е че това е добър избор.Аз имах В3 и мечтата ми беше В4.Вече съм горд собственик на такова возило,е имам малко ядове в момента но всичко ще се реши.Автомобила е евтин за поддръжка и е много здрав.Незнам какво предпочиташ но аз взех седан и не съм доволен от багажника много е голям но е плитък.Комбито по ми вършеше работа.Изборът е твой.

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Съб 11 авг 2012 0:03

И аз от начало ревах за седан, ама в крайна сметка взех комби, и не сажълявам! Поздрави!!! :beer

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 11 авг 2012 11:23

тампони на макферсон също са слабите места на Б3 и Б4 :wink:
Погледни и парното, като запалиш колата и с врътката за посока на струята виж дали духа там дето си я насочил
Дръжките са слабо място, но се правят лесно :да:

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Съб 11 авг 2012 14:03

Колега, няколко прости съвета:
- колата най-вероятно е с шибидах. Ако има (шибидах) го провери дали се прибира.
- погледни багажника и капака на мотора от долната страна - ако е бита от градушка си личат възвишенията, които от горната страна са попълнени с кит и не се виждат. :D

Това не е достатъчно, за да се ориентираш, но са полезни съвети.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 11 авг 2012 16:49

Щората на багажника., поскърцване на тапицерия врати, задна прсъкачка на комби/ ако маркуча е пречупен или е пукнат., ключалка багажник / комби/,превключвателя на степените на вентилатора в купето, влага във някой фар ,потъмнял рефлектор, ако е влизала влагаили е удряна. Огледаяй радиатора за побитости.

Потребителски аватар
Ivajlo82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivajlo82 » Съб 11 авг 2012 19:30

Погледни го за ръжда - отдолу и по праговете. Като си отдолу погледни му хидравликата дали не е текнала, а също и маншоните на каретата /вътрешни и външни/ и на вътрешните накрайници. Има много неща да са гледат, но все пак това е кола на 17г. и все нещо няма да е както трябва. Ако вече си го купил - ЧЕСТИТО! :beer И чакаме снимки!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 11 авг 2012 21:21

svepldi написа:Здравейте колеги. Харесал съм VW Passat 1995 година (мисля, че се води Б4) 1.8 90 коня и искам да го купя. Предстои ми ходене на оглед довечера и искам съвет от вас, какви са основните неща, които трябва да му погледна, някакви недостатъци за модела и т.н.? Благодаря ви предварително!

Колегата сигурно вече е ходил да я гледа но да внимава много защото има невероятни кошници с перфектен външен вид и салон и пълни гробници в техническата част :twisted: И аз за малко да да си продам В3-ката за да купя В4 с климатик и ел.пакет която бях огледал само външно а се оказа невероятна морга scare а ми я препоръча колега :banghead: Да внимава някой да не налети на нея от кв.Х.Димитър зад Практис се намира :!:

Потребителски аватар
    zfa159
    Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 12 авг 2012 2:25

Всеки си има изисквания към колата,която иска да си купи и те са различни.Аз примерно исках да има перфектен салон,всичките и екстри да са заводски и да е хубава на външен вид (да не е изпоблъскана и изгнила),понеже реално искам да се возя удобно и в чист и спретнат интериор.Оказа се,че трябва да си избера - или хубава на вид със заводски екстри, но умряла технически или перфектна технически, само че вътре изпотрошена, съдрана, мърлява и отвън поочукана (2008 година търсех В3 или В4 и все стигах до такъв компромис след оглед на дадена бройка).Предвид,че седя вътре,исках да изглежда добре и да не е изпотрошен интериора и взех решение - хубава на вид,колкото ще да е грохнала,то беше ясно,че ще се дават пари,дали за интериор или за технически неща,все тая предвид ситуацията. Съответно намерих сегашния ми Пасат - италианка с много хубав външен вид,доста заводски екстри (ел. стъкла,климатроник,АБС и т.н.).Нямаше нито един допълнителен кабел по инсталацията си,което много ме учуди в положителна посока.Съответно технически беше тотал щета - съединител,4 амортисьора,барабани,накладки,цилиндърчета отзад,лагери на 4-те колела,гърнета от-до без катализатора (него смених по-късно),половината ходова част отпред,дискове и накладки и т.н. и т.н един списък от над 40 неща.Мотора и беше приличен,поне,ама само той и скоростната кутия.Реално като теглих чертата излезе,че трябва да и се налеят около 1500лв за да стане на кола и я взех. Всъщност това се оказа и по-добрата стратегия,защото тогава смених всичко по техническата част и след това над 30 000не съм я пипал за нищо и хем е технически сигурна,хем си изглежда добре отвътре и отвън (отвън вече не чак толкова с течение на времето в градските условия).Търкалям я вече сумарно над 100 000 и не е мръднала heavy metal zork .Сега ще кажете,че видиш ли е по-важно да е технически здрава от колкото вида и,за да не те остави някъде.Еми добре,имате здрав мотор и перфектна ходова и т.н.,ама нямате останали прагове,понеже са изгнили и дори вдигането за смяна на една спукана гума става 2-часов ритуал.Или имате здрав мотор,ама вътре интериора е изпотрошен и седалките са изпокъсани и стърчат пружини и се возите в тракащата и тропащата мизерия и ужасен интериор (дойде един ден един Пасат,който вътре беше все едно е паднала бомба :screwy ... Общо взето един салон и табло и т.н.,ама хубави и читави,които да ти е драго да гледаш и да не те е гнус да се качиш вътре,струват поне 500лв,че и повече,отделно пране на кочината вътре,отделно смяна на какво ли не по интериора,защото е избушено и смяна на неработещи копчета и оправяне на 200 допълнителни кабела за всичко,което не работи,пускани през годините и т.н струват точно толкова,колкото да може да се стегне доста прилично ходовата или спирачките или двигателя или скоростите или там каквото и има не в ред технически и да стане добра комбинация от хубав вид и интериор + прегледана и ревизирана техническа част т.е. сигурна и комфортна кола. Технически и да е тотал щета,какво от това,даже двигатели вече има за тях по 200-250лв mhihi
    По темата за въпросния пасат - гледаш всичко общо взето,понеже слаби места имат много,предимно по екстрите,така че ги прегледай дали работят всичките (климатик,ел стъкла/голям проблем са тея стъкла/,абс,ел. огледала,шибидах,всичко).Иначе другото е ясно - оглед отдолу да се види как е и какво се случва,караш я поне 3-4км,да видиш как е като шумове,като поведение,гледаш за удари и т.н.,това са общи неща и има теми по въпроса.

Потребителски аватар
    svepldi
    Контакти:

Мнениеот svepldi » Вто 14 авг 2012 8:24

Колеги, много ви благодаря за мненията, но докато администраторите ми одобрят темата, аз купих Пасата. Сега е момента да ви начешам любопитството ;)
    Като екстри не е кой знае какво. Има перфектен климатик и газова уредба BRC. Ел. стъкла няма, но аз държах повече на климатика.
    Двигателя мърка, ходовата част е перфектна, не се чува нито едно скръцване или почукване (мразя авто-джамбазкия лаф "не тропа, не лопа" :D )
    Гумите са добри. Салона няма буквално нито една забележка, като нов е.
    Автомобила очевидно е пребоядисван, има боди кит отдолу, двете гърнета и акумулатора са още в гаранция. Не видях следи от удари, не върви на една страна, вратите и капаците се затварят без проблем и няма висящи брони, стопове, фарове и т.н., което ме навява на мисълта, че дори и да е удряна, майсторите са си свършили работата много добре.
    Естествено има и неща, които смених: ремък и ролки, малкия ремък на водната помпа, носещите тампони отпред, гарнитура на клапаните. Остава ми да сменя само кабелите, защото и е малко трудно паленето а кабела на бубината е корозирал целия. Трябва да й направя една компютърна диагностика, защото датчика на ABS-а свети постоянно и съответно не работи и датчика на въздушната възглавница присветва от време на време.
    Пасата има сервизна история и общо взето е гледан добре: маслото е сменяно два пъти в годината, всяко едно нещо по окачването, което е трябвало да бъде сменено. Климатика е редовно преглеждан. Всички смазочни флуиди са сменяни редовно.
    Като цяло съм доволен от избора имайки предвид и цената, на която го купих. Естествено сега ще ме попитате и за снимки :Mr Green Fun Ще ви кача, само да го снимам.
    П.С. Можете ли да препоръчате някъде в София качествена компютърна диагностика? (за предпочитане в или около Люлин)

Потребителски аватар
    svepldi
    Контакти:

Мнениеот svepldi » Чет 11 апр 2013 15:57

С "леко" закъснение, ето ви и една снимка на баба :P
    Прикачени файлове
    905500_4734425680399_742466616_o.jpg

Потребителски аватар
    kris11
    VW експерт
    VW експерт
    Автомобил: VW Sharan 7M8
    Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
    Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 11 апр 2013 18:40

Ако споменеш и цена на която си го взел и кога ще има смисъл.
    Белия кораб ADY 1995g комби рез 2007 г ми излезе 3500 лв / с климатик. Червения AGG 1996г климатроник пак комби го взех за почти 3000 лв в края на 2010г. И с 2та ниакви проблеми докато бяха при мен. Купени са от Швабско от собстевник, не от къща.

Върни се в “Passat”