Здравейте колеги!
Искам да попитам къде се намира филтър-дехидратора на климатика на Пасат Б4 1,9ТДИ 1996г. 1З мотор?Дали е на видимо място или не се вижда позицията му без разглобяване на нещо?
Благодаря Ви предварително.
Пасат Б4 къде се намира филтър-дехидратора на климатика
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Къде се намира филтър-дехидратора на климатика Пасат Б4
преден десен калник, долу ниско, ако е фабричен климат , а не насаждан допънително. Като видиш компресора -ще го видиш и него..Някога е бил черен сега ще е ръждив цилиндър.
Или съм кьорав или е скрит и не се вижда при поглед отгоре на отворен преден капак.Не мога да открия такова нещо, а майстора ми каза че струва 63 кинта и го е сменил и ми показа стария(видях го какво представлява но не откривам нищо подобно). 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
легни под колата в предната й част
между бронята и пасажерския подкалник се пада
между бронята и пасажерския подкалник се пада
Нищо не ми говори термина Пасажерски Подкалник - щом е пасажерски значи е към купето, а бронята е отпред - значи да търся в целия двигателен отсек, а под двигателя имам кора.Би ли се виждало без да я свалям или не?
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
За да имаш достъп до филтъра е най-добре да свалиш предната броня. Филтърът се намира отпред под десния фар, точно зад десния мигач.
swir4o написа:За да имаш достъп до филтъра е най-добре да свалиш предната броня. Филтърът се намира отпред под десния фар, точно зад десния мигач.
Благодаря колега!Това обяснява защо не го виждам отгоре.Утре ще разкандъча мигача и ще снимам.
не знам от колко години имаш книжка и колко си наясно с автомобилите ,водачите и пасажерите.....мое ли да не знаеш коя е пасажерска страна...
филтъра е на десния под калник,демек не от към шофиора ,а от другата страна(там е пасажерското място)
като свалиш подкалника ще го видиш.
Какво сте сменяли по системата та сте слагали друг филтър?
филтъра е на десния под калник,демек не от към шофиора ,а от другата страна(там е пасажерското място)
като свалиш подкалника ще го видиш.
Какво сте сменяли по системата та сте слагали друг филтър?
Новобранка съм, а къде е пасажерски загрях, но това с подкалника ми убягва нещо.Демек не се вижда като вдигнеш капака, аз общо взето това бях попитал.А и твоето обяснение съвсем ме обърка.Да разбирам ли, че не е зад мигача и трябва да махам подкалник(каквото и да означава това)? 
Миналата есен нещо умаля студеното и си мислех че само ще трябва дозареждане с фреон, но не би.Фреона избягал и филтъра запушен бил и от това компресора се сцакал и ми сменяха някакво клапанче(отново 60 кинтово).

Миналата есен нещо умаля студеното и си мислех че само ще трябва дозареждане с фреон, но не би.Фреона избягал и филтъра запушен бил и от това компресора се сцакал и ми сменяха някакво клапанче(отново 60 кинтово).
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Пасат Б4 къде се намира филтър-дехидратора на климатика
Човек на луд ли се правиш или си ?
Коя част не ти стана ясна?
Подкалник къде може да седи на тавана ли?
Коя част от отпред от дясно (пасажерската страна) това е оня дет седи до тебе докато караш затова има втора седалка отпред. Та там отред между гумата и предната броня седи шибания дехидратор отгоре НЕ СЕ ВИЖДА трябва да заемеш поза разтвори бузки и да се надупиш та да го видиш.
Коя част от отпред от дясно (пасажерската страна) това е оня дет седи до тебе докато караш затова има втора седалка отпред. Та там отред между гумата и предната броня седи шибания дехидратор отгоре НЕ СЕ ВИЖДА трябва да заемеш поза разтвори бузки и да се надупиш та да го видиш.
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дехидратора на оригинален климатик-климатроник на passat b4 се намира точно под десния ( пасажерския) фар, но под фара има ламарина, а дехидратора е точно под нея. За да се види е необходимо да погледнеш през голямата-долна решетка отпред, точно под десния фар. Трябва да си светнеш с нещо обаче. Не трябва да смъкваш нищо за да го видиш, просто трябва да уцелиш през кое място през решетката под фара да погледнеш!!!
Даже се гледа през решетката, точно под предния десен (пасажерски) фар за мъгла/мигач/светлоотразител, точно от там стърчи предния теглич на колата!
Даже се гледа през решетката, точно под предния десен (пасажерски) фар за мъгла/мигач/светлоотразител, точно от там стърчи предния теглич на колата!
brad4edat написа:Дехидратора на оригинален климатик-климатроник на passat b4 се намира точно под десния ( пасажерския) фар, но под фара има ламарина, а дехидратора е точно под нея. За да се види е необходимо да погледнеш през голямата-долна решетка отпред, точно под десния фар. Трябва да си светнеш с нещо обаче. Не трябва да смъкваш нищо за да го видиш, просто трябва да уцелиш през кое място през решетката под фара да погледнеш!!!
Голямо БЛАГОДАРЯ за перфектния отговор колега!

Фенерчето в случая се оказа екстра дори.
znainainai написа:Човек на луд ли се правиш или си ?
Едно НЕ СЕ ВИЖДА беше достатъчно, колега!Останалите ти обяснения са изказани само за да се изкажат, според мен, и целят да въвеждат потребителите на форума(защото съм сигурен, че навсякъде сипеш подобни мнения) в когнитивен капан(и това го знаеш, знам).Колегата brad4edat е пример за това, че не е нужно да имаш хиляди мнения из форума, а да знаеш как да предоставиш някаква информация правилно и на място(хората ползватели на форума, точно за това са ползватели и не е нужно да знаят всичко-което би обезсмислило форума).Ето как покрай теб и аз направих един безсмислен пост(а може и да не е - от теб зависи).
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дехидратора е много важна част за климатичната система, препоръчва се смяна на всеки 2-3 години, и задължителна смяна при разхерметизирането на системата! Ако нещо не е наред с дехидратора (запушване) е много вероятно климатика да си работи но да не охлажда ефективно. Когато фреона е изтекъл от системата през някаква снадка между маркучите е възможно да се получи проникване на влага в климатичната система. Дехидратора улавя както "стружките" от работата на компресора, така и влагата в системата, и с течение на времето се запушва, и климатика не охлажда вече добре. Ето защо е хубаво да се сменя на 2-3 години. По добре 60-70 лв за дехидратор и охлаждащ климатик, отколкото да си умъртвиш компресора и да ти излезне 300-400лв. после ремонта
Радвам се, че съм помогнал

Радвам се, че съм помогнал

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Абе 60 лв за ф-р дехидратор е бръснене с брадва през шията за по лесно. Цена 42-45 лв.
Освен , ако в цената не е включен труда
Освен , ако в цената не е включен труда