от какво ми се зацапват свещите
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
от какво ми се зацапват свещите
Здравейте колеги.Колата е passat 1.8 /66 kw/ RP /89 год.От около месец имам този проблем и естествено колата губи мощност.(Свещие са черни но не и омазнени).Смених свещите,кабелите,дистрибуторната капачка палеца и няма промяна.Колата е на газ но проблема си го има без значение на какво карам.Замерих си компресията на цилиндриете и тя е от 10.9 до 11.4 което според мен е добре.Ходих до сервиза на Bosh и от там ми казаха че колата смесва горивата и се получава богата смес за това ставало така.Според тяхната теория изпарителя или дюзата правели проблем,но според мен това не е така защото когато карам на газ махам бушона на бензиновата помпа и обратно когато съм на бензин спирам газта от бутилката и проблема си остава.Решил съм да отида в сервиза на VW за пълна диагностика но първо искам да чуя и вашите мнения по въпроса.Според вас проблема в електрониката ли е или е механичен.Благодаря ви предварително.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами питаш мен гумички на клапаните (9 от 10 пасат-а го имат проблема).Макар че не са омазнени свещите черното се получава от две неща - или не е в ред горивната смес или гори масло.Загледай сутрин като го палиш за 1-ви път дали изпушва отзад синкав дим (по логиката че при изгасен двигател маслото което е по разпределитения вал прониква през гумичките пък цилиндрите и при първото запалване го изгаря накум и изпушва а иначе като караш не се усеща).
На фиат-а имах подобен проблем от кофти регулирано изгаряне на бензин ама ако го карах смао на газ свещите си бяха светло кафяви.
Проблема със смесването на горивата практически не е възможен защото дори при малко наличие на бензин при каране на газ или на газ при каране на бензин води до незабавното задавяне на двигателя (логитата е че се променя количеството гориво/въздух и се дави жестоко).
Като цяло това са причините за черни свещи - или кофти изгаряне (ама само на бензин) или вкарва по малко масло и го изгаря.
Покарай известно време само на газ (около 1000-2000км) и погледни ауспух-а (трябва да е бял и да няма по него сажди и т.н. а се кара повечко време заради саждите по гърнетата които са останали).
Успех!
На фиат-а имах подобен проблем от кофти регулирано изгаряне на бензин ама ако го карах смао на газ свещите си бяха светло кафяви.
Проблема със смесването на горивата практически не е възможен защото дори при малко наличие на бензин при каране на газ или на газ при каране на бензин води до незабавното задавяне на двигателя (логитата е че се променя количеството гориво/въздух и се дави жестоко).
Като цяло това са причините за черни свещи - или кофти изгаряне (ама само на бензин) или вкарва по малко масло и го изгаря.
Покарай известно време само на газ (около 1000-2000км) и погледни ауспух-а (трябва да е бял и да няма по него сажди и т.н. а се кара повечко време заради саждите по гърнетата които са останали).
Успех!
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Ами питаш мен гумички на клапаните (9 от 10 пасат-а го имат проблема).Макар че не са омазнени свещите черното се получава от две неща - или не е в ред горивната смес или гори масло.Загледай сутрин като го палиш за 1-ви път дали изпушва отзад синкав дим (по логиката че при изгасен двигател маслото което е по разпределитения вал прониква през гумичките пък цилиндрите и при първото запалване го изгаря накум и изпушва а иначе като караш не се усеща).
Успех!
Когато го паля сутрин без значение на какво гориво няма синкав дим,а и не съм забелязал да ми бара масло.Сега карам само на газ със изключена помпа на бензина и да ти кажа свещите пак са черни.Най дразнещо е че колата е доста тромава.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Не съм чувал/виждал при лошо изгаряне на газ да се получава черно по свещите.По принцип при бензина това са сажди от недобре изгоряло гориво ама газта какви сажди ще остави
.
Щом е тромава е възможно наистина да вкарва по много малко количество бензин и да се дави (мотора стабилно ли работи на празен ход?).
Закачете я на един газ анализ и ще си каже какво гори (по нивата на CO и СО2 може да се правят изводи какво точно гори,как го гори и т.н. вече да се дири проблема).
Успех!

Щом е тромава е възможно наистина да вкарва по много малко количество бензин и да се дави (мотора стабилно ли работи на празен ход?).
Закачете я на един газ анализ и ще си каже какво гори (по нивата на CO и СО2 може да се правят изводи какво точно гори,как го гори и т.н. вече да се дири проблема).
Успех!
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Не съм чувал/виждал при лошо изгаряне на газ да се получава черно по свещите.По принцип при бензина това са сажди от недобре изгоряло гориво ама газта какви сажди ще остави.
Успех!
То че ще се ходи на диагностика ще се ходи.Не е възможно да се дави защото както ти казах съм махнал бушона на бензиновата помпа и пак е тромава.Аз също не съм чувал на газ да се получава черно по свещите но съм виждал на моята кола