Колеги, здравейте пак!
Аз все още си търся пасатче но ме интересува друг въпрос - къде се намира бензиновата помпа,която разбрах дотук че е електрическа и май е външна.
Интересува ме защото ми трябва външна помпа за моноинжекцион за един стар автомобил,сбственост на брат ми който е със стара механична помпа и искаме да си спестим ръчното подкачване.Някой му споменал че на голф,пасат или нещо такова била външна.
Дали е така всъщност и какъв точно модел да диря (ако някой продава да свирка).
Благодаря предварително!
Къде да диря бенз.помпа на Пасат 90к.с. моно?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами колата на брата е Аро с горивна помпа от Жигула.Иска от моноинжекция за да не подкачва ръчно сутрин и понеже на пълната инжекция е с по-голям дебит и налягане му трябва от моно (каква точно не е от значение).Не става да е потопяема в резервоара защото няма как да се монтира (почти няма достъп до резервоара) и са му казали че от Запорожец му върши работа (ел.помпа за бензин).Доколкото го разбрах търси някаква кола на която помпата да е външна а не потопяема в резервоара и да се захранва елементарно т.е. две кабелни обувки за + и - и това е.
Благодаря!
Благодаря!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Той в крайна сметка си сожи някаква механична ама здрава и си реши проблема (неговия проблем беше че като загаси колата и бензина му изтич обратно в резервоара и ако преседи по-дълго време колата и се изпари това,което е в казанчето на карбуратора няма палене).Опита се да слага разни еднопосочни клапани и т.н. ама така и не стана работата и си смени цялата помпа с друга механична (май пак от Жигули) и стана добре.
Благодаря!
Благодаря!