Здравейте,
всеки път като си мия колата на автомивка или вали дъжд задните ми стопове (на капака на багажника) се изпотяват отвътре и има доста капчици.
Гледах че са хванати отвътре и няма как да влезе вода в тях.
Някой има ли идеи от къде може да се пълнят с вода (влага). доста време им трявба да им излезе водата след това (на слънце)
гледах че нещо като гумички има между пластмасата на стопа и ламарината на капака на багажника. от там нещо да влиза ? продават ли се отделно тия гуми ?

пасат 6 2007 комби- стоповете се пълнят с влага
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Re: пасат 6 2007 комби- стоповете се пълнят с влага
можеш да ги минеш със силикон
да ги развия и да ги мина със силикон върху гумичките ли ? направо около стоповече ще стане грозотия неземна :) като напече слънцето тоя силикон започва да се лющи :) аз така си мажа ръждите по колите с силикон :)
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
имах предвид да свалиш стоповете и на уплътненията да сложиш силикон ,тъничко. Аз така направих на голф 3-ка, защото старите гумени уплътнения бяха напукани и беше явно, че е влизало през тях
освен да потърся нови от някъде и ако не намеря ще е с силикон явно.
иначе като цяло - що гума смених то тая кола.... как може на 5тата година всички гумички да почнат да сдават багажа.....
иначе като цяло - що гума смених то тая кола.... как може на 5тата година всички гумички да почнат да сдават багажа.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Уви , дебелата книга на колата си пише ,че е допустимо да има влага /конденз в стъклата на фаровете /щеш не щеш .Как не са се сетили че става със силикон!
-
- Автомобил:
- Двигател:
А , и ключалката на багажника ми е на една година /от фирмен сервиз / и пак не знам кога ще се отвори с вратите или след това ще трябва да я обработя само нея още веднъж с ключа или с натиск върху капака /ама яко / 

не знам какво са се сетили, ама на мен стоп не ми се сменя, а като се пълни с влага влизат и буклуци вътре и дори това лъскавото като че ли се е надуло на едно място. ако не намеря такива гумички нови - ще мажа с силикон и това е.
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
frec написа:освен да потърся нови от някъде и ако не намеря ще е с силикон явно.
И моите наблюдения са такива за гумените уплътнения,страшен боклук,моите са взели да се напукват

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
stefarata написа:имах предвид да свалиш стоповете и на уплътненията да сложиш силикон ,тъничко. Аз така направих на голф 3-ка, защото старите гумени уплътнения бяха напукани и беше явно, че е влизало през тях

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
По-никъкъв начин не би трябвало да влиза влага !
Провери дали не са сменени след удър да са на фирма депо или др
Защото емарк марките са понечето нискокачествени и събират влага !
Провери дали не са сменени след удър да са на фирма депо или др
Защото емарк марките са понечето нискокачествени и събират влага !
малко развитие по темата :)
разглобявах стоповете тия дни. за мое учудване установих следното :
единият от тях беше пукнат от вътрешната страна, а другият - все едно се беше разлепил - между 2та пласта.
разлепеният - лесно се оправи :) тънко с силикон от страни. и по уплътнението.
другуят ще трябва 2ри път - че отстрани не го намазах и пак пропуска. най вероятно според мен това е от зверско затваряне на багажника. от външната страна нищо им няма никъде.
Питах и за уплътненията на стоповете в порше(ако някой го интересува). казаха ми баснословната цена от 25лв за брой уплътнение. а уплътнението е просто гумена едностранно залепваща се лента. предполагам може много добре да се направи с сравнително ефтина лента, вместо да се дават 50 лв за 2те лепки :). Като цяло за доста по-важни части имат много по-ниски цени.
разглобявах стоповете тия дни. за мое учудване установих следното :
единият от тях беше пукнат от вътрешната страна, а другият - все едно се беше разлепил - между 2та пласта.
разлепеният - лесно се оправи :) тънко с силикон от страни. и по уплътнението.
другуят ще трябва 2ри път - че отстрани не го намазах и пак пропуска. най вероятно според мен това е от зверско затваряне на багажника. от външната страна нищо им няма никъде.
Питах и за уплътненията на стоповете в порше(ако някой го интересува). казаха ми баснословната цена от 25лв за брой уплътнение. а уплътнението е просто гумена едностранно залепваща се лента. предполагам може много добре да се направи с сравнително ефтина лента, вместо да се дават 50 лв за 2те лепки :). Като цяло за доста по-важни части имат много по-ниски цени.
Малеееее...
А аз мислех да сменям уплътненията на вратите 

- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
гумите уплътнения за моята са 500лева едното,за вратите
луди хора
поне за моята са толкова,може за другите да са по евтини
ПС говоря за горното уплътнение което е с никелираната лаисна,дългото.

луди хора

поне за моята са толкова,може за другите да са по евтини

ПС говоря за горното уплътнение което е с никелираната лаисна,дългото.