ВЪПРОС ОТНОСНО МАСЛОТО НА ПАСАТ 98г

Техническа и сервизна информация за Passat
todorid
Автомобил:
Двигател:

ВЪПРОС ОТНОСНО МАСЛОТО НА ПАСАТ 98г

Мнениеот todorid » Вто 20 фев 2007 15:00

отскоро имам пасат 1.9 TDI автоматик произведен 1998г /това какво значи Б4 или Б5, още не съм научил тая номерация/ и досега го карам с 10W-40, но ми казаха че трябвало да слагам 5W-40. моля кажете и колко масло би трябвало да събира. майсторите ми казаха, че събрало 5л, ама на мен не ми се вярва. извинете ако повтарям вече зададен въпрос[/url]

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 20 фев 2007 15:05

1. :welcome_to_group
2. Действително повтаряш много такива питания, и теми - включително и от последните 2 дни. Но тъй като си нов, ти е простено. 5 литра са твърде много масло - реално побира малко повече от 4 литра на смяна (зависи и как се прави смяната де). Пасата ти би трябвало да е Б5.
Успех !

todorid
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот todorid » Вто 20 фев 2007 15:09

благодаря, а относно вискозитета на маслото и дали трябва да синтетика или полусинтетика?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 20 фев 2007 15:12

:welcome_to_group - групата на Пасатите дизел автоматик :wink:
Не става много ясно, ама най вероятно питаш за вместимостта на картера на двигателя, а не на скоростната кутия /която при мен събира 5 литра/. При мен за двигателя дават 4 литра, толкова отива за смяната. Освен това какво точно да е маслото го пише в доста теми, поразтърси се, има една точно за това какви са свойствата на различните масла според означението. В книжката трябва също да го има като указание. Успех :да:
Погледни тук, а също така и тук

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 20 фев 2007 15:21

По всичко, което todorid пише в питанията си, разбирам че става въпрос за маслото в двигателя. Ето една подобна тема .
Ако след прочитане на тази, и други подобни теми за масло (които са сигурно стотици), има още неизяснени въпроси, нека да ги видим. (т.3 от правилата - това вдясно дето стои, докато пишете мнението си).
Успех !

Върни се в “Passat”