Странно прекъсване... B3 1.8RP

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Странно прекъсване... B3 1.8RP

Мнениеот VW_FEN » Пет 23 фев 2007 11:20

Има го от доста време, но сега започна да ми прави впечатление - когато двигателя е студен, няма го. Като позагрее след 15 минути работа, като подам газ по-рязко, прекъсва, все едно се дави и тогава форсира. На какво може да се дължи? Четох в други теми за "замисляне" точно при моноинжекцията, но това според мен не е толкова замисляне, колкото давене, или нещо такова. И адски много започва да ме дразни, тъй като ако реша да набирам при изпреварване, от трета на 4-та при вязкото подаване на газ след превключването цялата кола зе спъва. Не всеки път е така, но когато най-много ми трябва ускорение, тогава става проблем. като подавам газ по-бавно, всичко е ок, но като го настъпя по-рязко и следва едно дзсдзсъ, като че ли работи на три цилиндъра точно в тези 40-50 стотни... свещи, кабели, капачка и палец смених, но все същото... :(

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 23 фев 2007 11:22

Караш ли на газ?
Грешки в ЕКУ-то или мудна ламбда сонда.
Другия вариант е да ти смуче по малко въздух от някъде.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пет 23 фев 2007 11:26

При мен го има същия проблем, но като загрее се оправя. Аз ти казах - ходил съм в Хеед91 - смуче въздух от гарнитурата на всмукателните колектори... обаче има шанс да се скъса шпилка при ремонта и да се наложи свалянето на главата. :roll:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 23 фев 2007 11:26

Колата няма газова, само на бензин. Ламбда сондата оправя ли се по някакъв начин, или само с нова...? :?
Смуче въздух от смукателния колектор? Колко пари е нов такъв? Или може да се прави...
При мен като загрее го прави номера. Като е студена все едно карам друга кола... щом пипна педала и качва обороти без никакво бавене и прекъсване. :(

Последна промяна от VW_FEN на Пет 23 фев 2007 11:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 23 фев 2007 11:27

VW_FEN написа:Колата няма газова, само на бензин. Ламбда сондата оправя ли се по някакъв начин, или само с нова...? :?

Почни с най-евтините варианти първо.
Ламбда се купува нова, няма оправяне... :roll:

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пет 23 фев 2007 11:29

Сменява се гарнитурата... не е скъпо, ама ако се скъса шпилка - тогава става тегаво... :(

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 23 фев 2007 11:32

ОК, значи първо трябва да се запуши там откъдето смуче - гарнитурата... тоест тази долната, дето е на блока, нали? :(
Ако се скъса шпилката, какво става?
Ако сменя ЕК-то с друго, дали ще има някакъв ефект?

Последна промяна от VW_FEN на Пет 23 фев 2007 11:46, променено общо 1 път.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пет 23 фев 2007 11:44

VW_FEN написа:ОК, значи първо трябва да се запуши там откъдето смуче - гарнитурата... тоест тази долната, дето е на блока, нали? :(

Не, гарнитурата на всмукателните колектори! И не трябва да се запушва, а да се смени! :)

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 23 фев 2007 11:49

Аха, ти за кви паре я смени в Хеед, да взема да отида и аз там... диагностика правят ли? И дали ако закачат компютър, ще видят къде евентуално е проблема?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 23 фев 2007 11:50

Калояне VW-Fen няма газ бе човек, тия прекъсвания и замисляния при подаване на газ са много гадни защото е трудно да се локализират от един път а ако почнеш да сменяш всичко от което може да е си е майката е***о. Така че опитай да разбереш по точно откъде е проблема най-малко поне дали е ламбда-сондата че само тя е 100на лева.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 23 фев 2007 11:51

Имах подобно забиване и на газ и на бензин.Ходих на стенд.Майстора почна с проверка на тампона под моното-ръси го с някакъв спрей да види дали не засмуква въздух, после проверява дали реостата който променя съпротивлението за отваряне на дроселовата клапа нещо не прекъсва и понеже всичко беше наред каза че ми е запекла дюзата.Аз обаче си смених бензиновия филтър и всичко се оправи.
(Не се хвърляй да сменяш ламбда -сондата, тя има отношение към икономията и токсичността)
Не претендирам да съм ДВГ специалист-споделям какво ми обясни майстора-всеки сам да си взема решение.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 23 фев 2007 11:59

Виж, бензиновия филтър не съм го сменял скоро, значи първо него ще го сменя, има ги по 15 лева, обаче незнам как да го отвъртя, че е клеясало всичко... :( при задната дясна гума, ако сте го сменями, ще съм благодарен да споделите. Но все пак съм сигурен, че има и друго, не може като е студена да и няма нищо, а като загрее, да прекъсва като настъпя рязко.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 23 фев 2007 12:07

Ако ти е още със оригиналната скоба филтъра и е раждясала става сомо с рязане, а после новия с една от дебелите свински опашки и си готов. Аз скоро така го направих но лекото замисляне при рязко подаване на газ не се оправи от това а все не остава време да прескоча до Ваското да я закачи на компа да видим какво ще покаже.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 23 фев 2007 12:11

Може би Ламбдата ще излезе...
И аз имам подобен проблем при рязко ускорение от 2 500 об., до към 3 000. Може би и по-нататък се проявява, но много рядко съм вдигал повече на оборотомера, така, че не мога да го твърдя.
Скоро си гледах сигналите от Ламбда-сондата с осцилоскоп. Вместо 4-5 импулса в секунда, тя ми пуска един 5-секунден импулс.
Кофти! Ще се сменя! И да не е от това - като го знам и ме дразни!

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пет 23 фев 2007 12:12

За горивния филтър:

Пред задна дясна гума се намира.Сваляш пластмасовата кора и няма как да не го видиш.Самия филтър се държи от една ламарина, която го обвива - тази ламаринка ( обръч ) е хванат за метална конзола (около 25 - 30 см. ).Самата конзола се държи на два болта (или шпилки - не помня вече ) 17 или 19 мм. - забравил съм точната цифра.При мен ламаринката която обвова филтъра не искаше да се отвие, затова отвих цялата конзола с филтра и всичко на поляната :).Естествено откачваш и мъркучите и при монтирането на новия филтър спазваш посоката на протичане на бензина.
С хубав инструмент няма как да не се отвият болтовете на конзолата.Препоръчвам ти да я свалиш нея, защото ще ти е по лесно после да стиснеш ламарината около филтъра.

Върни се в “Passat”