Пасат Б5 1996г. ADR 1.8 125кс.-проблем с "давене" РЕШЕН
Пасат Б5 1996г. ADR 1.8 125кс.-проблем с "давене" РЕШЕН
Колеги от около 1 месец имам страшни ядове с колата.Не държи обороти по светофарите играят от 600 - 900 оборота, дави се в ниските обороти като загрее двигателя пак дави но една идея по добре, Сменил сам дебитомер, ламбда сонда, температурния датчик, дросела е почистен, прегледахме и стъпковото моторче, почистихме дюзите, смених свещи и кабели, махнах катализатора и сложихме резонансно гурне и някакъв датчик който лъже компа че има катализатор (не съм сигурен дали го има), Компа не дава никакви грешки... Колата е с газова уредба Stag 200-4. изчел съм всички подобни теми във форума и незнам вече какво да я правя.
Последна промяна от ghost93 на Сря 29 май 2013 9:33, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с "давене" - Пасат Б5 1996г. ADR 1.8 125кс.
а трака ли много веригата ,да не е много хлабава и от там да идва проблема.
С ремък съм, в понеделник отивам до майстора да погледнеме дали не е прескочил зъб, така ми каза газаджията вече имал няколко такива случая.Тракане не се чува единствено тракат иглите на газта инжекциона, но газаджията каза, че това е нормално а и газовата няма и 1 година от както е сложена, като я закачи на компа погледна я и каза че сичко е наред само да погледна ремъка.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колегата има предвид веригата м/у двата разпределителни вала.
Под капака на клапаните е и не се вижда, но в много от случаите се чува
Тя понякога се разтяга, но по-честия дефект е в хидравличния й обтегач.
Доколкото съм чел във Форума, обаче, на АДР е с датчик обтегача, който, ако има проблем, светва "Чек Енджин'-а (е, и вдига цената на новия обтегач тройно, де!
)
Така, че щом не свети нищо и се чуват само дюзите - не е това
След всичко, което си почистил и сменил, знам, че въпроса може да прозвучи тъпо, ама... а въздушния филтър как е?
Под капака на клапаните е и не се вижда, но в много от случаите се чува

Тя понякога се разтяга, но по-честия дефект е в хидравличния й обтегач.
Доколкото съм чел във Форума, обаче, на АДР е с датчик обтегача, който, ако има проблем, светва "Чек Енджин'-а (е, и вдига цената на новия обтегач тройно, де!

Така, че щом не свети нищо и се чуват само дюзите - не е това
След всичко, което си почистил и сменил, знам, че въпроса може да прозвучи тъпо, ама... а въздушния филтър как е?

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Подобен проблем, имахме на служения пасат. При него яко давише, и харчише като ламя! Оказа се някакъв датчик/платка която се намира на въздушния филтър (не знам как се казва
) смениха я с нова БОШ 400 лева. И после се оказа, че проблема идва от метан-а. Инжекциона бил направен за 6 цилиндрова кола, а пасата е 4-ри цилиндъра
И след настройката е фЪрфЕла!

От някъде дърпа въздух ,който не се измерва от дебитомера и двигателя се опитва да се адаптира към условията!Добър майстор ти е нужен!Оправи я първо на бензин и тогава адаптирай газовата към двигателя без да се пипат базовите му настройки.
Re: Пасат Б5 1996г. ADR 1.8 125кс. - проблем с "давене"
Оправих си проблема :)
ходих на едни страхотни диагностици, свършихме работа за "0 време"
Проблема беше в настройките на дросела, зададоха фабричните настройки и колата стана като кукла :) , мощността вече е на линия не дави работи добре и в ниските и във високите обороти.
Казаха ми, че някаква клапа не работи , да я сменя, отговаряла за горивни пари да не ги изпуска в атмосферата, а да ги връща в двигателя.
ходих на едни страхотни диагностици, свършихме работа за "0 време"
Проблема беше в настройките на дросела, зададоха фабричните настройки и колата стана като кукла :) , мощността вече е на линия не дави работи добре и в ниските и във високите обороти.
Казаха ми, че някаква клапа не работи , да я сменя, отговаряла за горивни пари да не ги изпуска в атмосферата, а да ги връща в двигателя.
Rudoni
при брат ми се е спукала някаква тръба, колата е "кихнала", майсторите я смениха тръбата беше цъфнала като майска роза, те мислеха че от нея дърпа въздух, но след като сложихме нова нямаше никаква промяна.
Въздущния филтър е добре прегледахме го и него, утре пътувам кам майстора ще погледнем тази верига и ще кажа какво става по- натам.
при брат ми се е спукала някаква тръба, колата е "кихнала", майсторите я смениха тръбата беше цъфнала като майска роза, те мислеха че от нея дърпа въздух, но след като сложихме нова нямаше никаква промяна.
Въздущния филтър е добре прегледахме го и него, утре пътувам кам майстора ще погледнем тази верига и ще кажа какво става по- натам.
Последна промяна от ghost93 на Съб 18 май 2013 8:11, променено общо 1 път.
Колеги имам още едно питане:
При диагностика излиза грешка на ламбда сондата, която я смених заедно с другите неща. В два сервиза ми казват, че проблема идвал от това, че колата е на газ, понеже газта изгаряла с по-голяма температура от бензина и за това сондата се "шашкала".
Има ли истина в това което казват хората???
. Самата сонда която ми я сложи майстора не е чисто нова, според обясненията била на негов приятел, който я е купил и сложил само за тест. платил съм я 198лв. и ще е малко тъпо да не работи като хората. По-добре да си купя нова за 240лв. , но не знам дали с нея няма да дава пак грешка. 
При диагностика излиза грешка на ламбда сондата, която я смених заедно с другите неща. В два сервиза ми казват, че проблема идвал от това, че колата е на газ, понеже газта изгаряла с по-голяма температура от бензина и за това сондата се "шашкала".
Има ли истина в това което казват хората???

За газта не са ти обяснили добре,но ламбда сондата не е причина за придръпването на мотора.Има и друг проблем ,но от тук толкова!
От както "наляхме" фабричните настройки на дроселовата клапа, Колата се оправи вече нито дави нито придърпа, единственото е че дава някаква грешка на ламбдата :)
И EVAP клапана.
И EVAP клапана.
Ами този EVAP клапан свързва колектора с резервоара и пуска изпаренията в него към двигателя. И щом имаш проблем с клапана ,значи от там дърпа въздух, а не пари и мотора работи неправилно!
Изчетох доста материал по дадения въпрос с тази клапа, но адекватен вариант за разрешаване на проблема не намерих.
Къде и за колко пари може да се намери, може ли да се премахне и как се процедира по отстраняването на тази клапа. Като се премахне, какви са възможните проблеми които може да причини :)
Мерси много за вниманието и времето което отделяте, благодарен съм на всички включили се в темата.
Къде и за колко пари може да се намери, може ли да се премахне и как се процедира по отстраняването на тази клапа. Като се премахне, какви са възможните проблеми които може да причини :)

Мерси много за вниманието и времето което отделяте, благодарен съм на всички включили се в темата.