passat B5.5 2001 1.8T сигнал за отворени врати - решено!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
tranceaddict
Автомобил: VW Passat 1.8T
Двигател: AWT 2001

passat B5.5 2001 1.8T сигнал за отворени врати - решено!

Мнениеот tranceaddict » Съб 15 юни 2013 9:37

Здравейте, остана само да напиша какво стана с моята колица и съответно как се разреши проблема. Пиша го , без да знам дали няма подобна тема , но ако има админите ще си свършат работата :biggrin .
Та значи от онези дни оставям колата на паркинг и след малко отивам до нея и я отключвам с бутоните на ключа. Всичко изглежда нормално. Влизам , затварям вратата и поставям ключа и въртя!!!!!!!!!!!!! :scare3 Пише ми че е отворен багажника а той не беше .След това пише че е отворена задна дясна врата, а тя не е ! И накрая изписа че е отворена шоферската :banghead , а няма как да е ! Ок, добре нека да си светят или да са отворени, но проблема идва от това че не мога да я заключа! преди повече от половин година си премахнах всички (2 ключалки) и ако нямам централно не мога да я отворя. Много е рисково но си е така! Писна ми да сменям патрони на брави и да пребоядисват вратите от разни мизерници дето така или иначе не успяват да отворят колата с шлосерски отвертки или тям подобни железа. Добре отклоних се от темата но това е - не мога да си заключа колата. И прибрах се вкъщи и започнах да проверявам, като първо се насочих към грешки в компа . С кабела няма връзка с комфорт модула!!!!! :scare3 А преди съм го проверявал и имам достъп до него, сега пише че няма достъп. Е това ме утрепа. И пак едно ровене - жици куплунги .......Няма и няма! И реално остана само да махна клемата от акумулатора(преди време така ми се оправи едно играене на дросела). След 15 мин . докато събера това което съм разглобил слагам клемата на акумулатора и всичко си работи :11 . Та пак не съм открил топлата вода , но поне това показва че дори и без Vag-comм огат да се оправят нещата. Дано съм бил полезен на всички зациклили по този или подобен начин. :beer

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Re: Сигнал за отоврени врати pasat B5.5 2001 1.8T- решено!

Мнениеот yanio » Съб 15 юни 2013 15:41

Проверявам ли си скоро дали около акумулатора не е пълно с вода? Да не ти се е наводнил комфорт модула?

Потребителски аватар
tranceaddict
Автомобил: VW Passat 1.8T
Двигател: AWT 2001

Re: Сигнал за отоврени врати pasat B5.5 2001 1.8T- решено!

Мнениеот tranceaddict » Нед 16 юни 2013 10:40

yanio написа:Проверявам ли си скоро дали около акумулатора не е пълно с вода? Да не ти се е наводнил комфорт модула?

Колега ,благодаря за съвета!
Това с наводняването го гледам от момента в който я купих и сменях акумулатора няколко пъти по други причини и после попрочетох за белите с каналите за отводняване и това го знам по подразбиране. :beer Сухо си беше и сега си е . Каналите съм прогонил с вода и не се задържа там - поне за сега!

Върни се в “Passat”