Здравейте колеги,
От известно време чувах един шум, подобен на свистене (нещо като триене на метал в метал) и ми беше трудно да се ориентирам от къде се чува. Наскоро ми направи впечатление, че при изключване на климатроника (от бутона ECON) спира и шума, заедно с вентилатора. Докато се чудя обаче къде да закарам колата да я видят... спря да ми се включва вентилатора и съответно спря и шума.
В момента климатроника ми работи в режим отопление и засега не ми създава проблеми.
Въпроса ми е мога ли засега да карам така без притеснения, че може да се прецака нещо друго и какъв сервиз да търся за диагностика и отстраняване на повредата (ел. сервиз, сервиз за климатици, или не6то друго).
Ако имате предположения относно проблема и относно цената за отстраняването му, ще съм ви благодарен да ми пишете,,,
Проблем с вентилатор за фреона на B5
-
- Автомобил:
- Двигател:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD

Проблема може да е и много прост, ама може и да е по-сериозен. По принцип климатика не бива да се включва при температура по-ниска от 5 градуса мисля беше - да не би това да е причината ? Като начало не е зле да се види колата на VAGCOM дали дава някакви грешки климатроника, и след това - майстор. Проблема може би е по-скоро електрически (механически) отколкото хладилен (това според мен де).
Успех !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам същия проблем/поне така си мисля/.Втулки на вентилатора на климатроника!!!Кофтито е че се сменя целия механизъм-около 200лв-неоригинален.Иначе разглобяване и нови втулки. В крайна сметка време + нерви+майстори=пак 200лв.Познавам още 2 човека с този проблем-явно толкова е живота на тея втулчици.