Проблем с вентилатор за фреона на B5

Техническа и сервизна информация за Passat
miro_markoff
Автомобил:
Двигател:

Проблем с вентилатор за фреона на B5

Мнениеот miro_markoff » Съб 24 фев 2007 18:16

Здравейте колеги,
От известно време чувах един шум, подобен на свистене (нещо като триене на метал в метал) и ми беше трудно да се ориентирам от къде се чува. Наскоро ми направи впечатление, че при изключване на климатроника (от бутона ECON) спира и шума, заедно с вентилатора. Докато се чудя обаче къде да закарам колата да я видят... спря да ми се включва вентилатора и съответно спря и шума.
В момента климатроника ми работи в режим отопление и засега не ми създава проблеми.
Въпроса ми е мога ли засега да карам така без притеснения, че може да се прецака нещо друго и какъв сервиз да търся за диагностика и отстраняване на повредата (ел. сервиз, сервиз за климатици, или не6то друго).
Ако имате предположения относно проблема и относно цената за отстраняването му, ще съм ви благодарен да ми пишете,,,

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 24 фев 2007 19:45

:welcome_to_group
Проблема може да е и много прост, ама може и да е по-сериозен. По принцип климатика не бива да се включва при температура по-ниска от 5 градуса мисля беше - да не би това да е причината ? Като начало не е зле да се види колата на VAGCOM дали дава някакви грешки климатроника, и след това - майстор. Проблема може би е по-скоро електрически (механически) отколкото хладилен (това според мен де).
Успех !

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 24 фев 2007 23:29

климатроника ми работи в режим отопление

ами те клилматрониците имат една перверзия , че предпазват от изпотяване на стъклата при по хладно време та...за 5 те градуса ..хм ..... обаче най - вероятно чуваш лагера на шайбата на компресора - обикновенно започва да свисти и после следва :bishop

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Нед 25 фев 2007 0:30

Когато е студено, колкото и да се опитваш да включиш климатика, той не се включва, при мен е така.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 25 фев 2007 2:16

и още една таини4ка,4есто се ебава малкия вентилатор(при радиаторите) и климатроника не вклю4ва;ако не се върти го 4укни и ако и климата се вклю4и се знае къде е проблема :wink:

miro_markoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro_markoff » Нед 25 фев 2007 19:06

Благодаря за приятелското посрещане във форума, а също и за изказаните мнения. Дано да се размине с нещо по-тънко... Ще го закарам първо да видим дали ще отчете някъква грешка, пък после - каквото сабя покаже :)

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Вто 27 фев 2007 15:05

Аз имам същия проблем/поне така си мисля/.Втулки на вентилатора на климатроника!!!Кофтито е че се сменя целия механизъм-около 200лв-неоригинален.Иначе разглобяване и нови втулки. В крайна сметка време + нерви+майстори=пак 200лв.Познавам още 2 човека с този проблем-явно толкова е живота на тея втулчици.

Върни се в “Passat”