Здравейте,
Пасата ми е 1.8ми RP (стария двигател).Интересува ме предвиден ли в тоя двигател за климатик,на каква цена мога да го намеря втора ръка и има ли някаква схема от която да ми стане ясно кое къде се монтира и други подробности за монтажа
Пасат Б3 1.8ми климатик
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Климатик за Пасат Б3 1.8ми
Ето какво те очаква. Отделно като пуснеш климатика двигателят се натоварва и трябва да се компенсира с повдигане на оборотите (при някои двигатели може, при други не) и т.н. Не е невъзможно, но си е бая филм. Ако се решиш - успех!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Може става правено е.
Въпросът е дали си склонен да изхарчиш сума близка до стойността на колата. Освен климатика има и други разходи. Воден радиатор,маркучи,стойки,шайби евентуален ремонт на компресор трябва да предвидиш. Ако те интересува повече пиши на л.с. минал съм по този път (не веднъж)
Въпросът е дали си склонен да изхарчиш сума близка до стойността на колата. Освен климатика има и други разходи. Воден радиатор,маркучи,стойки,шайби евентуален ремонт на компресор трябва да предвидиш. Ако те интересува повече пиши на л.с. минал съм по този път (не веднъж)

наистина май няма да се захващам :)
А преди време бях чул за някакъв охладител за кола на 12 волта..нещо като тия за стая...на подобен пронцип.Някой да знае някакъв вариант,та дори с минимален ефект?
А преди време бях чул за някакъв охладител за кола на 12 волта..нещо като тия за стая...на подобен пронцип.Някой да знае някакъв вариант,та дори с минимален ефект?
- znainainai
Казва се елемент на пелтие.И чак нищо няма да постигнеш със него.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%9F%D0%B5%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%B5
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%9F%D0%B5%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%B5
сега ще се разровя в нета за повече инфо.но не те разбрах добре-"чак нищо няма да постигнеш с него" ...имаш предвид че ще е повече от нищо или...?
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да постигнеш минимален ефект, а ще постигнеш нулев, никакъв ефект, защото това едвам охлажда изолирана чанта, а за цялото купе ... ще ти трябва преносим ядрен реактор в багажника, за да го захранваш ...
И аз всяко лято се замислям за климатик, но ... много пари, много работа и не е сигурно крайният ефект какъв ще е. Някой като пипне нещо по колата ... едно оправи - две развали.

- znainainai
Заповядай да те повозя в моя пасат да видиш крайният ефект как си карам "дъртата кочина" така ми казаха, е да не е нов от магазина ама тоя дето ми го каза се вари във собствен сос а аз си се возя на хладно
И най интересната част е душевната ч...я спираш на светофара със вдигнати стъкла на хладно а до теб някъв гъз със БМВ за 50 бинки се поти кат мастия щото ще качи със 1л разхода климатика.

- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
Re: Одг: Климатик за Пасат Б3 1.8ми
аз сам монтирал климатик на б3 1.9тд 55kw и хлади отлично, аз сам доволен, всичко сам платил 350 еври.
Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Колега znainainai,не разбрах с елемент на пелтие ли си направил някакво охлаждане?И ако е с него тук или на лични мога да те разпитам за информация
- znainainai
ОЕМ климатик който еволюира в ОЕМ Climatronic. По горе са ти казали за елемента на пелтие. Имам служебна машина за вода от "скъпите" тя е със елемент на пелтие. Две чашки вода добре на третата пиеш чай. Намери си пълен комплект климатик за пасат се намират лесно. Слагай и се вози на хладно това със елемента на пелтие е кауза пердута.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
znainainai написа:Заповядай да те повозя в моя пасат да видиш крайният ефект как си карам "дъртата кочина" така ми казаха, е да не е нов от магазина ама тоя дето ми го каза се вари във собствен сос а аз си се возя на хладноИ най интересната част е душевната ч...я спираш на светофара със вдигнати стъкла на хладно а до теб някъв гъз със БМВ за 50 бинки се поти кат мастия щото ще качи със 1л разхода климатика.
Криза викаш!

На моя може би трябва да сменя маслото по-рано,че бая време работи на место,ама вътре ладак.

да ви питам и нещо друго-има ли опция парното ми да върти въздуха от купето,без да влиза въздух отвън или не...
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Когато монтираш климатика в колата, част от кужуха на парното се сменя с такъв за климатик и там вече има допълнителна клапа, която прави точно това
Цифрата за климатика ще ти хареса
но пък си е друго да шофираш в прохладна кола а не пещ 

Цифрата за климатика ще ти хареса