Б5 сваляне на стъклата от ключалката на багажника

Техническа и сервизна информация за Passat
krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Б5 сваляне на стъклата от ключалката на багажника

Мнениеот krum_krumov_911 » Чет 20 юни 2013 21:45

Здравейте, за първи път пиша във форума и се извинявам ако не съм пуснал темата на правилното място или вече има такава, но не можах да намеря. Става въпрос за Пасат Б5 99г. със заводска аларма и големия ключ, който никога не е вдигал стъклата при заключване, независимо дали със самия ключ или с бутона на него. Онзи ден нещо се заиграх с ключалката на багажника и като задържах на отключване и 4те стъкла се свалиха до долу но при заключване не искат да се вдигат. Това става само от ключалката на багажника, от вратите не иска дори да ги сваля. Нормално ли е това или е имал екстрата, която вдига и сваля стъклата при заключване но не работи.

Друго което искам да попитам е имам и Пасат Б3 93г. с 4 ел. стъкла и при заключване с ключа и задържане ги вдига всичките едно след друго, но при заключване с алармата, която е слагана после вдига само за няколко секунди и след това спира. Има ли някъкъв начин да се направи да вдига всичките стъкла от дистанционното на алармата. Мерси предварително и поздрави!

krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Re: Сваляне на стъклата на Б5 от ключалката на багажника.

Мнениеот krum_krumov_911 » Чет 20 юни 2013 22:00

Забравих да спомена, ако е от значение, че при Б5ицата като заключиш вратите от вътре с бутона на шофьорската врата заключва и след това веднага отключва една или две от вратите. Като го направиш 10тина пъти понякога започва да заключва без да отключва, но никога не заключва задна дясна. Аз попринцип от вътре никога не заключвам но като взех колата преди две години си работеше а скоро забелязах че е спряло.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Пет 21 юни 2013 11:23

За Б5-цата не съм много сигурен, но може да имаш проблем с комфорт модула който е в краката ти или нещо по бравите, имат някакви микроключета или нещо подобно. По-сложниса, има голяма тема за тия работи, както и много по малки за централно и функции свързани с ключалките и комфорта (поразрови се, напиши микроключета/комфорт модул в търсачката).
Б3-ката е доста по-сходна с моята, при мен при заключване от дистанционното на алармата ми вдига стъклата до край, след което се затваря и шибидаха. Когато ми монтираха алармата (нямам фабрична) помолих да я вържат към комфорт модула, момчето добави нещо и я върза. Предполагам, че читав алармаджия ще може да ти оправи/настрои нещата така, че да се затварят до край джамците.

krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krum_krumov_911 » Пет 21 юни 2013 17:14

Мерси за отговора, днес си опитах да вдигна стъклата от пасажерската страна и стана, след това като задържиш на отключване ги сваля, но от шофьорската страна не става, сигурно проблема е в бравата. А за б3ката мисля, че няма конфорт модул.

Потребителски аватар
vlad1.8mi
Автомобил: VW Passat Variant
Двигател: 1.8T+ AEB 1999

Мнениеот vlad1.8mi » Пет 21 юни 2013 18:44

Б3 има комфорт модул-под задната седалка е :wink

krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krum_krumov_911 » Пет 21 юни 2013 19:24

Мерси, не знаех че това под задната седалка е конфорт модул :redface. То и централното от някъде мисля че изпуска въздух и съм изключил помпата че пада акумулатора, та скоро трябва да се кара да го оправят и ще ги помоля ако могат да направят и всичките прозорци да се вдигат до горе.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 22 юни 2013 7:57

Б3-ката е лесна!Само трябва да се удължи времето за заключване и така ще ти вдига стъклата до горе!На Б5 имаш спукани спойки по коМфортите на вратите,които не се заключват от вътре! :th_up

Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Мнениеот ti6ogb » Съб 22 юни 2013 18:17

pas1.8mi написа:Б3-ката е лесна!Само трябва да се удължи времето за заключване и така ще ти вдига стъклата до горе!:th_up

Колегата е прав, слага се модул (реле),което дава задържане (т.е. подаване на ток)за да има време да се вдигнат или свалят.На моята Б3-ка ,беше такава алармата,но ме разубедиха да не ги включвам (стъклата)че се прецаквали моторчетата.

Върни се в “Passat”