:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

пасат б3 проблем с педала на съединителя - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

пасат б3 проблем с педала на съединителя - РЕШЕНО

Мнениеот moimoimoi » Съб 08 юни 2013 12:05

колата е пасат б3
педала за съединителя пропадна и взех да ровя да видя какво що и се установи че виновника е долната помпа на съединителя
по точно буталцето го нямаше,явно е паднало при съединителя
гуменото уплатнение беше скъсано но прясно скъсано и това е предполагам щото цилиндъра в помпата е излязъл много навън без буталце
въпроса е дали е опасно за кутията и съединителя това буталце да се намира там?
дали може да се извади като се свали само ламарината която предпазва маховика под кутията която е?

Последна промяна от moimoimoi на Съб 22 юни 2013 18:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: проблем с педала на съединителя

Мнениеот radotom » Съб 08 юни 2013 20:54

moimoimoi написа:дали може да се извади като се свали само ламарината която предпазва маховика под кутията която е?

Цъ! :(
Венеца минава прекалено близо до камбаната на кутията и няма как да мине нищо, ако не е смляно на моликулярно ниво
Не съм 100% убеден, но не мисля, че ако е само пластмасовата глава ще нанесе някакви поражения.
Ако и щока е влезнал вътреее... не знам! :rolleyes Но най-много рискуваш съединител да хвърлиш, според мен.
Освен да пробваш да поровиш през дупката за стартера.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Съб 08 юни 2013 21:41

През ламарината отдолу нищо не минава, ама каква е причината за тая поразия? Да не би да се е пробила вилката?

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 09 юни 2013 6:32

пластмасовата глава и металната пръчка са паднали

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Христов » Нед 09 юни 2013 7:19

Лошо,ще трябва да свалиш кутията.Така както го описваш е счупена вилката иначе не виждам как ще падне пръта.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат б3 проблем с педала на съединителя

Мнениеот moimoimoi » Съб 22 юни 2013 18:50

оказа се че вилката е пробита и лоста е преминал през нея и паднал на дъното на кутията
но явно немеца е помислил за такъв вариант защото на дъното на самата камбана на кутията има два улея и самия лост пада точно там и явно не създава проблеми защото в втория улей имаше още един лост а само аз съм минал над 60000 км с колата

и ако мога да дам един съвет на колегите с пасати,ако ви пропадне педала за съединителя не го вдигайте с ръка и пак да пробвате да го натискате защото така само избутвате цилиндъра на долната помпа и така той излиза прекалено много ,къса семеринга и избутва лоста и той пада
ако след първото пропадане на педала на съединителя просто се свали долната помпа да се провери дали лоста не е преминал частично през вилката може да ви спести свалянето на кутията и купуването на нова помпа
четох в една тема за пробита вилка и са решили проблема набързо като на мястото на пластмасовата тапа на лоста са сложили метална но малко по голяма за да не минава през отвора,но това си е временно решение защото рано или късно ще се отвори по голяма дупка в вилката ,но примерно до смяна на съединителя или друга причина налагаща сваляне на кутията е удачно решение

Върни се в “Passat”