Въпрос към специалистите>Искам да разбера(не знам от къде) точния(R)размер на ремъка за задвижване на втория вентилатор за охлаждане на радиатора на VW-Passat-B4-Седан? След поставяне обтяга ли се? И ако се обтяга как става това?
Предварително благодаря.Бъдете живи и здрави.

VW-Passat B4 ремък за задвижване на втория вентилатор размер
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Ремък за задвижване на втория вентилатор наVW-PassatB4ра
Не колега,не се оптяга.Според zfa 159,са три размера ремъци.Аз го играх този цирк тази пролет.Добре,че покрай мен има един сръчен с тънки пръсти.Нахлузи ремъка през перките,без нищо да разглобявам.Моят размер,без да съм на 100% сигурен е 830х5мм
-
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:Не колега,не се оптяга.Според zfa 159,са три размера ремъци.Аз го играх този цирк тази пролет.Добре,че покрай мен има един сръчен с тънки пръсти.Нахлузи ремъка през перките,без нищо да разглобявам.Моят размер,без да съм на 100% сигурен е 830х5мм
Ремъкът който ми е монтиран в момента е-(838мм),но ми се струва че е по-голям(по-дълъг)от фирмения(R)размер,при което се получава преплъзване и през летните горещини не достатъчно охлаждане и преразход на гориво и повече износване на двигателя!!!!
Още веднъж питам специалисти които разбират > Откъде мога да видя точната (R) информация за размера на този ремък който са изчислили инженерите от VW във Волсбург-Германия?
-
- Автомобил:
- Двигател:
radich_58 написа:Още веднъж питам специалисти които разбират > Откъде мога да видя точната (R) информация за размера на този ремък който са изчислили инженерите от VW във Волсбург-Германия?
Здравей radich_58,

инженерите от Волфсбург са посочили два размера ремъци:
1. 4,68x905ММ за двигатели AAA и AAZ
2. 4,68x845MM за останалите двигатели на пасат Б4
Гума е все пак - с времето се напуква и се отпуска. А това за износването на двигателя не му се впрягай толкова, купчина желязо е все пак.

-
- Автомобил:
- Двигател:
bachest написа:radich_58 написа:Още веднъж питам специалисти които разбират > Откъде мога да видя точната (R) информация за размера на този ремък който са изчислили инженерите от VW във Волсбург-Германия?
Здравей radich_58,
инженерите от Волфсбург са посочили два размера ремъци:
1. 4,68x905ММ за двигатели AAA и AAZ
2. 4,68x845MM за останалите двигатели на пасат Б4
Гума е все пак - с времето се напуква и се отпуска. А това за износването на двигателя не му се впрягай толкова, купчина желязо е все пак.
Благодаря ти.Жив и здрав да си.