Пасата се запъва... (моля помагайте)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пасата се запъва... (моля помагайте)

Мнениеот megalodon » Съб 24 фев 2007 16:41

Здравейте.
Пробелма ми е следния: след като смених мембраните на изпарителя, когато колата не е добре загряла (в случая поне 10-15 мин. каране), на висока предавка (4-та или 5-та), като реша да изпреварвам и натисна по-рязко педала на газта и започва да се "спъва" т.е.... незнам как да го опиша, сигурно се сещате (все едно да искам да стана от леглото, но преди това трябва да направя 5-6 опита :D ) Не е най-точното описание, ама не се сетих за друго. Държа да подчертая, че карам само на газ и респективно проблема се получава на газ. Интересното, което забелязах е, че когато се получи това придърпване, ако изключа от скорост и колата гасне. Като загрее повечко и вече всичко си е ОК. Някакви предположения :?
Благодаря
---------------

Колеги, току що се прибирам и да Ви кажа съм побеснял. А та значи излязох от нас някъде към 5 паля си на бензин след 4-5 минути прехвърлям на газ и така всичко си ок паркирам си колата, върша си работа. После е, сега към 9 часа влизам в пасата паля (на газ, не мислех, че ще е много изстинала) оборотите се държат, нормално, като на полу-изстинала кола. Тръгвам и от тука почнаха проблемите. Първо се появи това запъване, за което споменах по-горе, само че този път не можех да включа на повече от 3-та, защото колата просто се побърка. Дори на светофарите гаснеше, трябваше да натискам и газ и спирачка, за да не угасне. Ужас умрях от срам. Като тия манагалите бях със строшените таратайки дето едвам кретат. По едно време реших, че газовата ме ебава яко и реших да спра и да включа стъпковото моторче (което иначе е изключено, затова карам само на газ) и да прехвърля на бензин. Така и направих, но отново колата беше на прага да угасне. Както и да е поне не придърпваше и успях да се прибера благополучно. Моля Ви дайте ми съвет, защото наистина съм много афектиран от случилото се.
Благодаря

Последна промяна от megalodon на Съб 24 фев 2007 21:30, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Съб 24 фев 2007 17:00

На майка жужката също беше така след смяна на мембраните, но малко настройка на количеството подавана газ и оборотите (Жигулата е карбуратор и няма моторче) и всичко се оправи. Предполагам при теб след смяната на мембраните изпарителя е започнал да изпарява по-добре газта откъдето предполагам и сместа ти е станала по-богата. Виж дали можеш сам да си настроиш газовата, ако не - майстор и летиш.

Късмет!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 24 фев 2007 17:57

Абе колега що му даваш такъв акъл да си настрой газовата,се е дно да те накарам да си напрайш сам операция ако не си доктор,я по-добре да си иде на майстор и да си я настрой баш ка си требе и после да видиш как ще върви :wink:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 24 фев 2007 18:17

колега,хубаво е да отидеш да ти направят центровка на газовата,преди да бараш и да преебеш повече работата.Може да се наложи да ти регулират сместа.Поизтупай преди това въздушния филтър,ако е мръсен по добре го смени.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Съб 24 фев 2007 20:33

Добре бе колеги, той пита какво да прави, аз му казвам. Да не е тъп че да не може като врътне нещо, после да си го върне в начална позиция. ПЪк както казах, като не може да се справи да ходи на майстор! Аааааа.........

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Съб 24 фев 2007 21:21

Колеги, току що се прибирам и да Ви кажа съм побеснял. А та значи излязох от нас някъде към 5 паля си на бензин след 4-5 минути прехвърлям на газ и така всичко си ок паркирам си колата, върша си работа. После е, сега към 9 часа влизам в пасата паля (на газ, не мислех, че ще е много изстинала) оборотите се държат, нормално, като на полу-изстинала кола. Тръгвам и от тука почнаха проблемите. Първо се появи това запъване, за което споменах по-горе, само че този път не можех да включа на повече от 3-та, защото колата просто се побърка. Дори на светофарите гаснеше, трябваше да натискам и газ и спирачка, за да не угасне. Ужас умрях от срам. Като тия манагалите бях със строшените таратайки дето едвам кретат. По едно време реших, че газовата ме ебава яко и реших да спра и да включа стъпковото моторче (което иначе е изключено, затова карам само на газ) и да прехвърля на бензин. Така и направих, но отново колата беше на прага да угасне. Както и да е поне не придърпваше и успях да се прибера благополучно. Моля Ви дайте ми съвет, защото наистина съм много афектиран от случилото се.
Благодаря

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 24 фев 2007 22:10

аз нещо си мисля да не замръзва изпарителя я като си покарваш спри и си отвори капака да погледнеш дали не е побелял /когато засецка/

Потребителски аватар
mytikan4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mytikan4o » Съб 24 фев 2007 23:26

и аз съм имал този проблем, първото нещо, както каза колегата - виж дали ти е измръзнал изпарителя
много вероятно е да имаш въздушен балон в охладителната система, как се оправя.... ами аз се посъветвах (защото съм млад шофьор) и ми казаха да спра и да оставя двигателя да работи
с Б2 съм

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Нед 25 фев 2007 9:48

Хора, не съм много запознат с газта и моното, но дали след като е изключено моторчето, може то да бъзика компа и той да си прави каквото си иска?

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Нед 25 фев 2007 13:00

Сам ли смени мембраните на изпарителя, какъв ти е изпарителя, защо смени мембраните, с какви мембрани смени старите (ремонтен комплект за 20 кинта или некви други, по-читави)?

Инак, 'що ти забива като натиснеш педала на газта е ясно - няма газ, отваряш дросела, семеста става яко бедна и матора започва да 'умира'. Достатъчно газ не фука, защото 'характеристиките' на новите мембрани и пружини (има и пружини) са други. Трябва ти нова настройка на 'газовата', процес който ще продължи до момента на установяване на 'характеристиките' на новите 'еластични' елементи в изпарителя, викат му 'сякак 'омекване', 'разработване' и др.

Ако ше се бориш сам, почвай да четеш за настройване на газовата.

Успех.

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Нед 25 фев 2007 13:24

Не съм ги сменял сам, не посмях. Ходих при един газаджия. Почисти си изпарителя, всичко си беше ОК. Сложих български мембрани за 18лв. В началото първите дни нямаше почти никакъв проблем, като изключим лекото придърпване на 4-та и 5-та, но се появяваше за кратко, докато не е загряла още колата. И вчера изведнъж... какво стана :? ...

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Нед 25 фев 2007 13:31

Човек, ти всеки ден имаш нов проблем с тоя пасат. ако имаш каско засили го в някое дере и си вземи друга кола

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Нед 25 фев 2007 13:39

за пореден път се убеждавам,че газта прецаква колите...вуйчо ми имаше абсолютно същият проблем като твоя с придърпването...трябва да го питам и ще ти кажа на какво точно се дължеше

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Нед 25 фев 2007 13:39

megalodon написа:Не съм ги сменял сам, не посмях. Ходих при един газаджия. Почисти си изпарителя, всичко си беше ОК...

'Ми иди да ти я погледне, тогаз. Инак запознаваш се с т'ва кво значат бурмите и почваш да ги въртиш на собствена отговорност.

Успех.

п.п. Тая работа със смяна на мембраните е малко 'нечитава', аз лично не виждам особен финансов смисъл в нея, мембраните са 20 кинта труд поне 20, ако не и повече за смяна (то си е врътня), допълнителни разходи поне още 10 кинта, още 'малко' разходи докато нещата се 'сработят' (това може да продължи и 2000 km, при сериозно повишен разход си е доста кинти) и известа доза неудобства. Един читав нов изарител е 100-150 кинта, най-евтините нови са около 60-70 (Волтран - пръчка, ама си бачка).

Последна промяна от Emo на Нед 25 фев 2007 13:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Нед 25 фев 2007 13:49

Стиви Джи написа:Човек, ти всеки ден имаш нов проблем с тоя пасат. ако имаш каско засили го в някое дере и си вземи друга кола

Колега, мисля че изказването ти е изключително некоректно. Форумът, сам по себе си, е място, където хората обменят опит, споделят проблеми, дават/получават съвети. Всичко това е създадено с една цел - да се ПОМАГА. Умението да помагаш, на човек изпаднал в беда, който търси съдействие и подкрепа е нещо много извисено и дори велико. Явно тези неща не са твоето призвание. Ще те помоля само да не възпрепятстваш и с подобни изказвания хората, които искат и умеят да помагат. Благодаря ти.

ПП - Нищо лично

Върни се в “Passat”