Проблем с aлaрмa нa пaсaт В5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
golf II gti
Автомобил: Jetta GL
Двигател: RP

Проблем с aлaрмa нa пaсaт В5.5

Мнениеот golf II gti » Пон 01 юли 2013 12:29

Здрaвейте,колеги. Имaм проблем с aлaрмaтa нa пaсaтa. Тя е зaводскa. Преди седмицa смених aколумaторa с нов. След 2-3 дни зaпочнa дa ми прaви проблеми. Когaто я зaклучa,незaвисимо дaли от ключa или от дистaнционното,след 5 секунди зaпочвa дa пищи. Зaкaчaх я нa компa и ми излези грешкa в упрaвлението нa врaтите. Трия грешките и след известно време се появявaт пaк. Явно проблемa е в модулa,но някой aко имa други идеи дa сподели. Между другото къде стои този модул. Колaтa стоя близо 2 години без дa се кaрa,aко товa имa знaченние.

Потребителски аватар
golf II gti

Re: Проблем с aлaрмa нa пaсaт В5.5

Мнениеот golf II gti » Пон 01 юли 2013 13:22

Колеги разрових се из форума и установих,че и други колеги са имали същия проблем и всичко е от комфорт модула.Моя пасат е десняк и потърсих този модул от дясната страна,защото всеки пише,че е под мокета на шофьора.Може ли при мен да е при пасажера или някъде другаде.И ако някой има снимка на този модул ще ми бъде много полезен.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 01 юли 2013 16:49

в краката на лявата седалка е. Махаш кората на прага. Буташ седалката максимално назад и надолу и повдигаш мокета, вади се цяла черна кутия в която е модула. Прегледай за мокро, окиси и т.н.

Потребителски аватар
golf II gti

Мнениеот golf II gti » Пон 01 юли 2013 17:16

Намерих го модула.Наистина е от лявата страна.Изкарах модула,нямаше влага,но все пак го почистих.Но след това ми излиза,че няма връзка с четирите врати.Трия грешките и след като заключа 3-4 пъти и пак ги трупа същите грешки.Но когато отворя всяка от врата лампионите светят,което ме навежда на мисълта че микро ключетата са ОК.Но това е мое разсъждение.Помагайте,че не знам какво да я правя.Немога да я карам,защото немога да я заключа :mhihi А някои хора само това чакат

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 02 юли 2013 7:52

аз брава не съм отварял още но от една тема тук четох , че във всяка брава има по повече от едно микроключе и всяко си отговаря за различни функции. Така че плафона да не те успокоява. При мен не работи плафона като отворя шофьорската врата но пък си се заключва.

Потребителски аватар
golf II gti

Мнениеот golf II gti » Вто 02 юли 2013 10:06

Нищо чудно да са повече.Днес продължавам да се занимавам с нея и ако открия нещо друго ще пиша :th_up

Потребителски аватар
golf II gti

Мнениеот golf II gti » Сря 03 юли 2013 13:23

Нaмерих един скъсaн кaбел. Свързaх го,но пaк същите грешки. Но поне сегa кaто зaключa и зaдържa ключa,стъклaтa се вдигaт. След товa отворих шофьорскaтa брaвa,но микро ключетaтa сa ОК. Сегa вече незнaм кaкво дa търся. Продължaм с търсенето.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 03 юли 2013 18:02

Спойките на ключетата прегледа ли ги,защото от сега ти казвам,че са спукани! icon_idea

Потребителски аватар
golf II gti

Мнениеот golf II gti » Сря 03 юли 2013 19:42

Ами гледах ги.Всичко ми изглеждаше ОК.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 04 юли 2013 9:23

Да нямаш втора аларма успоредно вързана за оригиналната?Обикновено е така заради застрахователите!Огледай добре!

Потребителски аватар
golf II gti

Мнениеот golf II gti » Чет 04 юли 2013 12:31

Зaкaрaх колaтa нa мaйстор,зaщото моите възможности се изчерпaхa. Човекa ми кaзa,че е сигурен зa вторa aлaрмa. Чaкaм обaждaне с резултaт

Потребителски аватар
golf II gti

Мнениеот golf II gti » Чет 04 юли 2013 16:16

Взех си колата от майстора.Оказа се,че втора аларма нямам, но на заводската аларма са се разтекли батериите и всичко е станало.....Откачихме самия модул на алармата и за сега ще съм така.Колата си пали, централното работи, всичко е ОК.Ще се мъча да оправя модула на алармата и да го свържа да видя какво ще стане.При развитие ще пиша пак :th_up

Върни се в “Passat”