Като цяло най-напред да опиша за какво иде реч - върху скоростите точно до жилата има една пластмасова капачка с два болт-а.На нея отстрани се монтира един датчик (ключе) което командва светлините за заден ход.
Днес се заиграх да видя защо не светят - като за начало се оказа че няма крушки,след това се оказа че и предпазителя го няма на мястото му,след това и че самото ключе не е поставено на тази въпросната пластмаса.По обратен ред реших всички тези неща и постигнах ефекта като натисна бутончето да светнат светлините.Свалих го това пластмасово чудо и за мое голямо учудване се оказа че нещо липсва в цялата картинка - нещо като лостче е може би което под въздействието на цилиндричната ламарина на скоростите бута това бутонче.
Обаче си нямам на идея това чудо как точно изглежда,продава ли се отделно,не се ли продава,какво точно да търся да си купя (дали е цяло с другата пластмаса или не е).
Благодаря!
Нещо липсва в механизъма за светлините за заден ход (В3)
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
bobcho написа:zfa159 написа:някой има ли идея къде се намира бутончето което пали осветлението в багажника (B3 комби).
Намира се в заключващия механизъм на вратата ( поне на седан е така )
И на комбито е там. На мен са се скъсали крачетата на датчика в следствие на корозия (пръскалката на чистачката е пикаела вътре) и още не му е дошло времето да разглабям, че да го оправям
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Цялата джаджа за задната светлина струва точно 15 лв. Преди 2 месеца си я смених и си работи перфектно сега. Магазинът от който я купих е на улица Хубча (пряката която излиза на Гоце Делчев преди пазара на Красно село, на ъгъла с фантастико. Не знам на кой номер е, но си пише "Авточасти", горе долу по средата на пряката е). И аз се опитах да си оправя старата, но не се получи, а новото си го слагаш и забравяш. Ако не можеш да се ориентираш, питай пак. Айде със здраве и честит 1и март
http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=e8b5b ... x=20&iy=22
http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=e8b5b ... x=20&iy=22