Има ли такова чудо,като поставяне на климатик на автомобил
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Има ли такова чудо,като поставяне на климатик на автомобил
Здравейте,не можах да намеря с търсачката и питам.Чувал съм от тоз и онзи че може да се поставя клима на кола без.Та въпроса ми е има ли такава услуга,удачно ли е и дали производителя е предвидил място както при двигателя така и на таблото.Дали ще върши работа или после само ще си блъскам главата.Аааа и най-важното,колко ще струва.Пaсататора е 88-ма RP.Мерсаж на тези които ще отговорят,и на тези които не 

Re: Има ли такова чудо,като поставяне на климатик на автомоб
faf4o написа:Здравейте,не можах да намеря с търсачката и питам.Чувал съм от тоз и онзи че може да се поставя клима на кола без.Та въпроса ми е има ли такава услуга,удачно ли е и дали производителя е предвидил място както при двигателя така и на таблото.Дали ще върши работа или после само ще си блъскам главата.Аааа и най-важното,колко ще струва.Пaсататора е 88-ма RP.Мерсаж на тези които ще отговорят,и на тези които не
Същите въпроси стояха пред мен преди 2 год.имах същия мотор 89г. 90к.с. Случайно или не ми изпадна работещ климатик за около 300 лв всичко. отидох при монтьора и той ми показа местата където са оставени по купето на колата за моя модел който е с климатик. Демонтаж+монтаж на табло около 80 лв. зареждане на климатика около 160 лв. смяна на радиатора на колата (безплатно). Следва преправяне на кората на таблото за бутоните на климатика. При мен нямах клапа за затваряне на притока на въздух извън купето т.е затварям "помещението" и го климатизирам. Сещаш се какво става когато пуснеш климатика да охлажда и отвориш прозореца например. И това били цени за през зимата когато няма много работа. Защото много пиплива работа било. А колко нагъчкано ще стане това е друга работа. С една дума много работа - малко кеф. Така, че съм без клима

Успех
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
20vTurbo мноооого яко.Ама има проблем.Много ще му духа на бебока отзад:)Ще настине.Иначе е добра идея.Откога мисля да си купя аз една Лада и да си правя експерименти с нея.......
Тъй четах,мислих,но много скъпо бе!То дет се вика аз колата за 3 бона съм я взел да дам толкова за клима няма да стане.Ще си отварям шибито и заден ляв прозорец,да ми духа....Следващия Пасат дето е сега за 39 500 като стане 4500 ще има клима и ще си го купя
Ами мисля че темата е за ключ

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
поставяне на климатик
Здравей faf4o, преди година и половина аз също се интересувах от възможностите да се сдобия с климатик. Както вроятно и ти си установил цената за нов е доста висока.
Обиколих 7-8 от магазините за части втора ръка по ул. "Симеон" в София и цената, включваща монтажа гравитираше около 800 лв. Във Варна говорих с приятел който има близък, пътуващ често до Германия с камион и от него разбрах, че по принцип може да ми вземе от автоморга за около 250 лева. Но не мога да ти кажа колко би струвал монтжа при такъв вариянт, все пак майстори много и цени различни.
Успех и драсни ако имаш и друга информация.
Обиколих 7-8 от магазините за части втора ръка по ул. "Симеон" в София и цената, включваща монтажа гравитираше около 800 лв. Във Варна говорих с приятел който има близък, пътуващ често до Германия с камион и от него разбрах, че по принцип може да ми вземе от автоморга за около 250 лева. Но не мога да ти кажа колко би струвал монтжа при такъв вариянт, все пак майстори много и цени различни.
Успех и драсни ако имаш и друга информация.

- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Бе и аз като се замисля по-добре е като искам климатик да си взема кола с такъв,че от тез натъманени работи ми става лошо вече.Като ще е да е фабрично,бай Ханс си знае работата.Не ми се ще да давам тука 2 бона на някой мърляч и да окъка цялата система....Тъй че,се оставям на естествената климатизация и аспирация;)
Или едно вентилаторче ли да си взема....
Като в жълта москвич осмак
Да взема тогава и губер да сложа на таблото....Ай че се се отплеснах 

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
faf4o написа:Бе и аз като се замисля по-добре е като искам климатик да си взема кола с такъв,че от тез натъманени работи ми става лошо вече.Като ще е да е фабрично,бай Ханс си знае работата.Не ми се ще да давам тука 2 бона на някой мърляч и да окъка цялата система....Тъй че,се оставям на естествената климатизация и аспирация;)Или едно вентилаторче ли да си взема....
Като в жълта москвич осмак
Да взема тогава и губер да сложа на таблото....Ай че се се отплеснах
Някой във форума бе дал съвет за охлаждане."Пий повече студена вода, изпитано е , само дето по-често трябва да спираш да пикаеш"

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
клима в колата
Аз сложих климатроник на пасата 98г.Всичко ми струва 1300 лв.Доволен съм!!!
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Re: клима в колата
bari_sv написа:Аз сложих климатроник на пасата 98г.Всичко ми струва 1300 лв.Доволен съм!!!
Я дай малко инфо колега...?Пасата ли ти е 98 или тогава си сложил климатика.А къде го направиха.Бе въобще излей си душичката;)
- aaharshev
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Pleven 1.8Mi, motorABS,92g.combi-Пасата продаден, фен на Пежо
- Контакти:
Здравейте и от мен ...имах преди време Пасатор 92г. с мотор ABS 1.8 ми и аз като вас много исках клима, щото колата беше от немско. Отидох до София - "Цар Симеон" там при братята арабески попитах тук-там и намерих комплект климатик за Пасатора за 300 лв. Веднага го купих и като се прибрах веднага се заех да го монтирам...ходих да питам фирми занимаващи се с монтаж, а те -остави колата за 3 дни и т.н.и едни цифри като заредиха ....ужас...
Накрая се ядосах и си го монтирах сам, климатика заработи веднага след като го напълних - за 30 лв. и от там насетне не съм давал никакви други излишни кинти...общата сума излезна около 400лв. с пълнене и купуване на ремък и др.дребни неща ...Ако някой се интересува мога да му обясня подробно как става номера и то само за един ден ,без да се сваля таблото и т.н. (да поясня обаче че всичко зависи от това какво притежавате вие като комплект).
Самият климатик се състои от компресор, радиатор(кондензатор), филтър-обезсушител, вътрешен радиатор(изпарител)- той е с целия пластмасов ръкав и мотор за парното, както и клапата за вътрешна рециркулация (намира се под жабката), маркучи и бутони за управление - поставят се под врътките за парното....
И нещо много важно - самите производители са предвидили всичко и има технологични отвори за всички маркучи и т.н...под врътките за парното на пластмасата има и крачета към които да се прикрепят и бутоните за управление.....
Работата е лесна и който има желание ще се студи в горещото лято....
Накрая се ядосах и си го монтирах сам, климатика заработи веднага след като го напълних - за 30 лв. и от там насетне не съм давал никакви други излишни кинти...общата сума излезна около 400лв. с пълнене и купуване на ремък и др.дребни неща ...Ако някой се интересува мога да му обясня подробно как става номера и то само за един ден ,без да се сваля таблото и т.н. (да поясня обаче че всичко зависи от това какво притежавате вие като комплект).
Самият климатик се състои от компресор, радиатор(кондензатор), филтър-обезсушител, вътрешен радиатор(изпарител)- той е с целия пластмасов ръкав и мотор за парното, както и клапата за вътрешна рециркулация (намира се под жабката), маркучи и бутони за управление - поставят се под врътките за парното....
И нещо много важно - самите производители са предвидили всичко и има технологични отвори за всички маркучи и т.н...под врътките за парното на пластмасата има и крачета към които да се прикрепят и бутоните за управление.....
Работата е лесна и който има желание ще се студи в горещото лято....