Проблем с Volkswagen Passat 1999 г

Техническа и сервизна информация за Passat
boristzanev
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Volkswagen Passat 1999 г

Мнениеот boristzanev » Сря 03 юли 2013 8:37

Здравейте колеги, имам Volkswagen Passat 1999 г (май 4-ка се води). Преди няколко дена докато карай ми светна индикатора за акумолатора и след което колата угасна, т.е. не искаше да запали. Подадох й ток, запалали за момент но след това пак угасна. Доколкото знам, щом ми светва индикатора по време на движение, то тогава това означава, че може би проблема ми е с алтернатора. Това така ли е? И ако да, то някой може ли да ме посъветва къде мога да отида да го погледнат/оправят?

Мерси

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Проблем с Volkswagen Passat 1999 г

Мнениеот Vlad777 » Сря 03 юли 2013 9:02

Здравей, местя темата в правилния раздел, защото мястото й не е в основен форум.

Пасатът ти е B5 - не е четворка - за справка: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785

Проблемът най-вероятно наистина е с алтернатора. Първо провери с мултицет какво е напрежението при запален двигател - трябва да е около 14.4V.

Ако е по-малко - значи да се търси проблема в алтернатора.

По въпроса къде може да отидеш - не си посочил за кой град става въпрос. Трудно е да се сетим.

boristzanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boristzanev » Сря 03 юли 2013 14:25

Съжалявам. За София става въпрос.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 04 юли 2013 11:57

Здравей колега,
Първо едно уточнение, замерването на алтернатора се прави при включени светлини и вентилатор (вентилация купе) на средна степен и поддържане на 2000 оборота.
Ако не можеш сам, иди някъде където продават акумулатори. Примерно на бул. Сливница, като тръгнеш от Сточна гара към Лъвов мост от дясно има няколко такива. Пак примерно в магазинчето на Акумулатори.бг (Аз от тях си купих акумулатора ми замериха зареждането). Ако се окаже проблем с алтернатора (както предполагам) на близо има сервиз за стартери, алтернатори и др. ел. мотори - на Раковска м/у Сливница и Козлодуй, от дясно посока Козлодуй.
Разбира се може да ползваш и всеки удобен ти сервиз (прегледай и клубните), замерването не е сложно, всеки майстор може да го направи, ако си само за четки почти всеки може да ти ги смени).

Върни се в “Passat”