Пасат Б5 - Пожълтели фарове

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 - Пожълтели фарове

Мнениеот ventostz » Пет 12 юли 2013 9:36

Здравейте колеги, всички знаете как на любимите ни Пасати им пожълтяват фаровете, и не светят въобще. Имам една идея, но искам да чуя вашето мнение дали ще има ефект от нея. След шлайфане на фаровете, започват да светят осезаемо по-добре, но това е за около година, след което цвета им е станал пак същия. Виждал съм че има фолио специално за фарове, което си е 100% пропускливо, демек не му намаляш пропускливостта на светлината. Ако след шлайфане на фаровете, ги облепя с фолио, дали ще има дълготраен ефект да се запазят прозрачно бели?

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 - Пожълтели фарове

Мнениеот dqvola_91 » Пет 12 юли 2013 10:14

Здравей,колега. Аз лично не съм ползвал,но колегата geraka http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=130223 предлага защитно фолиo на 3M Venture Shield като производителя му дава над 5г. трайност.Предполагам ще има ефект и няма да пожълтяват. :th_up

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 12 юли 2013 13:08

Има и хора дето предлагат полиране. Не знам дали впоследствие ще продължат пак да пожълтяват...

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Пет 12 юли 2013 20:16

Той колегата си го е написал. Полират се и вярно,издържат около година,може и 2г,а може и 2 месеца. Много е относително.

Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventostz » Съб 13 юли 2013 14:50

то полирането е ясно, въпроса ми беше дали някой е ползвал това фолио за фарове, за да каже дали от него има смисъл, и дали предотвратява бъдещо ново пожълтяване

alextraikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alextraikov » Пон 15 юли 2013 8:49

Аз лично си купих нови фарове на ДЕПО или ДЕПОН нещо такова, след 4-5 търкания на старите фарове.150 лв ми излязоха заедно с кристални мигачи.Друго решение май няма освен нови.

Потребителски аватар
golf II gti
Автомобил: Jetta GL
Двигател: RP

Мнениеот golf II gti » Пон 15 юли 2013 13:11

Колеги, пасата ми е В5.5, но фаровете пак пожълтяват.Когато взех колата, фаровете бяха като нови, но две години не бях в БГ и колата седеше в двора.Когато се върнах преди месец бяха пожълтели.Закарах колата при един приятел бояджия.Търнаха ми ги с шкурка 1000,2000 и 2500.После ми ги минаха с машина и 3М паста и сега са като нови.НО той ми каза ,че трябва да ги сваля и да му ги оставя за да им направи по добра обработка.Минава пак с шкурка,паста и накрая ги запечатва с някакъв специален лак и после не изгаряли.Каза ми,че само материалите(белгийски) излизали към 30лв. на фар.Гледам, че във форума има момчета които правят фарове за около 15-20 лв. на фар, но дали после ги пръскат с лак или ги оставят само на паста.Този бояджия ми каза,че ако не ми се занимава да ги свалям, мога периодично да си ги търкам с паста и пак нямало да изгарят,защото сега като падне слоя паста и щели да почна да жълтеят.

Върни се в “Passat”