Б5 скърцане на спирачки

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
r1r1r1
Автомобил:
Двигател:

Б5 скърцане на спирачки

Мнениеот r1r1r1 » Съб 20 юли 2013 9:11

Когато стоя на едно място и съм натиснал спирачките и някой слиза от колата се чува едно скърцане все едно е на 50 години.Същото е примерно ако карам много бавно(със скорост все едно колата тръгва по инерция) и натисна спирачките рязко да закове на едно място пак се чува едно скърцане.Спират си перфектно,но просто това ме дразни и се чудя от къде идва звукът.

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Re: Б5 скърцане на спирачки

Мнениеот yanio » Съб 20 юли 2013 12:42

И при мен се чува така, от задните спирачки е . Скърца когато съм дръпнал ръчната само на 1-ви или втори зъб. Ако я дръпна като хората ,не скърца. Незнам дали е заради износените ми дискове и накладки , но като ги сменя , ще разбера :)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Б5 скърцане на спирачки

Мнениеот muns61 » Съб 20 юли 2013 13:01

r1r1r1 написа:Когато стоя на едно място и съм натиснал спирачките и някой слиза от колата се чува едно скърцане все едно е на 50 години.Същото е примерно ако карам много бавно(със скорост все едно колата тръгва по инерция) и натисна спирачките рязко да закове на едно място пак се чува едно скърцане.Спират си перфектно,но просто това ме дразни и се чудя от къде идва звукът.

От спирачките идва този звук.

Върни се в “Passat”