Passat B5.5 1.9TDI - Проблем с автоматик

Техническа и сервизна информация за Passat
frol
Автомобил:
Двигател:

Passat B5.5 1.9TDI - Проблем с автоматик

Мнениеот frol » Вто 30 юли 2013 12:24

Здравейте,
Имам проблем(и) със автоматичната скоростна кутия на колата (не знам модела, но има и ръчен режим - май е типтроник), изразяващи се в следното поведение:
- При ускорение и превключване на по-висока предавка, оборотите на двигателя се вдигат в момента на превключването (все едно превключваш ръчни скорости без да пуснеш педала на газта). Нещо, което преди не се случваше или поне не се усещаше толкова ясно изразено. Сега се случва почти винаги, когато ускорявам по-интензивно.
- При равномерно движение придърпва. Например при движение с 80-90км/ч по равен участък без ускорение, колата започва да мени оборотите си пулсиращо, все едно съединителя леко отцепва на моменти. Това е силно осезаемо под 2000 оборота. Над 2000-2200 оборота не се получава. Ако оборотите паднат до към 1400, понякога се чува един неприятен стържещ звук, който изчезва при отнемане на газта или при подаване на повече газ.
- При смяна на предавката (най-често към по-висока предавка и при по-леко ускорение) колата започва да се тресе. След 2-3-4 секунди (зависи колко интензивно се ускорява) нещо все едно се намества и тресенето спира и започва да си работи гладко.
- При движение на заден ход с много ниска скорост (леко натисната спирачка) колата придърпва.

Дайте идея от какво може да е всичко това. Както и къде може да бъде читаво отремонтирано, понеже това ще е трети ремонт на тази скоростна кутия (а те не са никак евтини) и все нещо не и е наред. Също ме интересува и евентуалната цена на ремонта (разбира се в приблизителни рамки). Дори се замислям за смяна на скоростната кутия с рециклирана - тема по която също бих приветствал каквато и да е полезна информация.

bobi83
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI syncro
Двигател: AFN 1998 year

Re: Passat B5.5 1.9TDI - Проблем с автоматик

Мнениеот bobi83 » Сря 31 юли 2013 13:07

Колега, аз имам Пасат Б5 1.9 ТДИ Синхро ! 1998г, 110коня. Но моя е с ръчни скорости. Запозна обаче да тресе и той при ускорение особено между 2000 и 2200 оборота. Оказа се че е заминал демитомера. Не знам какво е при теб, но поне може да е някаква насокакато за начало. Успех !

Потребителски аватар
I,M,I,
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5.5 1.9TDI - Проблем с автоматик

Мнениеот I,M,I, » Сря 07 авг 2013 0:51

При колегата в автоматика е проблема или търси читав майстор дая направи или търси нова кутия но мое мнение е дая направиш тази по скапо шети излезе но знаеш че е направена а втората употреба несе знае колко ше искара ако искаш мога да питам колко излиза ремонта на такава кутия пиши на лично при интерес

Върни се в “Passat”