Eл. схема за подгряване на огледалата?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Eл. схема за подгряване на огледалата?

Мнениеот dmitko » Съб 03 мар 2007 20:38

Някой може ли да ми даде връзка към или ел.схемата за подгряване на огледалата /пасата е В4/?
Или някой по-в час да ми опише образно след ключа за включването на подгряването на задно стъкло и огледалата къде отиват кабелите и през какво минават /релета?/
Също така ме интересува свалянето на стъклата на огледала с подгряване по същия начин ли се извършва като тези без подгряване? /да не скъсам някой кабел изваждайки стъклото :roll: /
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 03 мар 2007 23:17

Абе колега извинявай ама за пръв път чувам за Б4 с подгряване на ел.огледала :shock

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 03 мар 2007 23:25

Идея си нямам ама ел огледалата които съм виждал нямат кабели а са само с контактни пластини (метализирани изводи отзад на стъклото и контактуват с ламаринки на корпуса) така че няма опасност да скъсаш някой кабел ако са на същия принцип (както на Мерцедес примерно)

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Нед 04 мар 2007 0:00

MITKO_DVD написа: на ел.огледала :shock

Сори че са намесвам ама човека казва огледала не ел огледала,а и колегата ми има пасат б3 90 год 2,0 136к.с. който със сигурност има подгряване.Не виждам защо и в4 да няма

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Eл. схема за подгряване на огледалата?

Мнениеот vaskoto1 » Нед 04 мар 2007 9:30

dmitko написа:Или някой по-в час да ми опише образно след ключа за включването на подгряването на задно стъкло и огледалата къде отиват кабелите и през какво минават /релета?/-няма релета-всичко отива от контакта в ключа на задното подгряване (черно/жълт кабел в ключа) от ключа се връща към таблото (бяло/жълт или бяло/зелен) оттам бИшон и после се разклонява след таблото и към огледалата. целия товар е в ключа-тъпо ама факт...
Също така ме интересува свалянето на стъклата на огледала с подгряване по същия начин ли се извършва като тези без подгряване? /да не скъсам някой кабел изваждайки стъклото :roll: /-няма опасност-свлаянето е по въщия начин. като откачиш механично стъклото-пръсни ВД40 на клемите и зачакай малко преди да ги изтеглиш-и дърпай внимателно.

митаката-аз също съм с ел. огледала с подгряване-има. :wink:

Върни се в “Passat”