Проблем с чистачки на Пасат Б4 1994 1Z
- rado_nik
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с чистачки на Пасат Б4 1994 1Z
Преди около година, когато давах на контакт от време на време предните чистачки правеха един такт без да съм пипал лостчето. Няколко месеца по-късно започна да гори бушона. Гори по различно време и при различни условия, и когато работят чистачки и когато давам на контакт. Тия дни разглобих моторчето на предните чистачки и огледах помпата за течност за измиване на стъклата, но ефект няма. Четките на двигателчето не са много износени, има смазка в червяка. Имам съмнение в релето №19, в момента съм го свалил и искам да попитам след като е свалено трябва ли да работят предните чистачки, защото при свалено реле в момента работят без управление на местото на спиране (спират в момента в който върна лостчето). Ако може някой да даде схема на ел-захранването на чистачките поне.
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Re: Проблем с чистачки на Пасат Б4 1994 1Z
Проблема може да ти е в ел. пистите по червяка на моторчето и също в ключа на волана.В релето е малко вероятно.То или работи или не.
- rado_nik
- Автомобил:
- Двигател:
Espero написа:В релето е малко вероятно.То или работи или не.
А трябва ли да работят чистачките при свалено реле
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Да.По начина който си видял.Спираттам където ги спреш.А с релето се прибират долу независимо кога ги спреш.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Мисля отиваха 2 плюса до тях,за да може след изключване да се приберат.За мен въпросните плюсове си правят някъде комшулък.Прегледай кабелите внимателно,след тях проблема може да е и в самия лост за пускане.