Въпрос за датчик за налягане на маслото на 2Е

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
baiivan
Автомобил: Passat
Двигател: 2E

Въпрос за датчик за налягане на маслото на 2Е

Мнениеот baiivan » Съб 24 авг 2013 15:10

Много моля модераторите да не ми трият темата като вчера,защото другата в която съм постнал въпроса си е от 2007 година и на края на заглавието и пише "РЕШЕНО". Това явно е и причината никой да не я чете и съответно да помогне.
Знам че ще кажете :use_search , да използвах я, доколкото мога, но не намерих отговор.
Та така, не намерих отговор на въпросите си с търсачката и затова пускам тази тема, ако някой успее да намери отговор на въпроса ми в друга тема, ще съм благодарен също толкова много.
Та проблема е следния,мотора е 2Е и след като горния датчик, на главата изби и изхвърли маслото (добре,че не стана по голяма беля,долях над 2 литра за да стигне до нормата и това при 140 по магистралата и полека нагоре до връх Шипка)
се наложи в Габрово да го сменя. Часът беше 17:50 и в един магазин след голямо търсене из компютрите ми дадоха черен датчик на който пише 1,2-1,6 бара. Стария който протече, също е черен марка Вернет В 3531, който също съм сменял някога. Докато го сменя в (имам инструменти винаги в колата) и взеха, че затвориха магазина. Оказа се,че работи точно обратното този датчик, демек постоянно отворена верига. След това от друг магазин, вече в Троян пак след голямо ровене ми дадоха кафяв датчик, НООО имам съмнения дали е точно за този мотор. От един пост на Ваското в друга тема разбирам, че цветовете отговарят на някакви налягания.
Ще се радвам на по точна информация кой цвят на колко отговаря и кой е за този мотор. Пак да кажа 2Е е.Годината е 1994 някъде към септември, монтиран на В4 комби.

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Re: Въпрос за датчик за налягане на маслото на 2Е

Мнениеот HukuTyY » Съб 24 авг 2013 17:52

Търсиш син на цвят датчик.Този датчик,които седи долу на филтъра сработва на налягане 1.6 - 1.8 бара(и са ти дали такъв),а този дето е горе на главата сработва на 0.3 - 0.6(по спомен).Като отидеш в магазини и ти изкарат датчика от страната,която се навива е написано на какво налягане сработва.Трябва ти този датчик,които сработва на по малкото налягане,тоест 0.3 - 0.6 :) Може и друг цвят да е освен син,но въпроса е да е за "малкото" налягане,а не за голямото от над 1 бар :)

Потребителски аватар
baiivan
Автомобил: Passat
Двигател: 2E

Re: Въпрос за датчик за налягане на маслото на 2Е

Мнениеот baiivan » Съб 24 авг 2013 18:15

Този който ми дадоха последно е точно на 0,3 бара, но си е кафяв. Кутийката е на Kraft Automotive, има и номер по VAG който е 0596919081C. Ето какво намирам за него http://www.niparts.com/OEM/DA3260/VAG/056919081C.html
Реално няма точно моя мотор тук, затова имам притеснения, че му се размина на моторчето на косъм, да не го окотя сега без зор.

Върни се в “Passat”