Знам че ще кажете

Та така, не намерих отговор на въпросите си с търсачката и затова пускам тази тема, ако някой успее да намери отговор на въпроса ми в друга тема, ще съм благодарен също толкова много.
Та проблема е следния,мотора е 2Е и след като горния датчик, на главата изби и изхвърли маслото (добре,че не стана по голяма беля,долях над 2 литра за да стигне до нормата и това при 140 по магистралата и полека нагоре до връх Шипка)
се наложи в Габрово да го сменя. Часът беше 17:50 и в един магазин след голямо търсене из компютрите ми дадоха черен датчик на който пише 1,2-1,6 бара. Стария който протече, също е черен марка Вернет В 3531, който също съм сменял някога. Докато го сменя в (имам инструменти винаги в колата) и взеха, че затвориха магазина. Оказа се,че работи точно обратното този датчик, демек постоянно отворена верига. След това от друг магазин, вече в Троян пак след голямо ровене ми дадоха кафяв датчик, НООО имам съмнения дали е точно за този мотор. От един пост на Ваското в друга тема разбирам, че цветовете отговарят на някакви налягания.
Ще се радвам на по точна информация кой цвят на колко отговаря и кой е за този мотор. Пак да кажа 2Е е.Годината е 1994 някъде към септември, монтиран на В4 комби.