Дайте мнение

Техническа и сервизна информация за Passat
Боко_76
Автомобил:
Двигател:

Дайте мнение

Мнениеот Боко_76 » Чет 01 мар 2007 16:33

Хвърлил съм око на един Пасат 1.8ми, 90 г., седан с лети джанти и газ (серво и ел. стъкла също). Става дума за около 3500 лв. Въпросите са два:

1) Тая цена бива ли като за такава кола? Покрай спада на цените ми е малко трудно да преценя.

2) 90 г. означава 17 годишна кола. Това ми е главната тема за двоумене - от една страна е доста стара, от друга хората казват, че главно зависи състоянието, а не годината. Но все пак над 14-15 г. колите стават по-трудно продаваеми. Аз нямам идея да правя някаква търговия, но все пак някой ден все може да се стигне до продажба. От друга страна има доста 20 годишни мерцедеси, дето се продават по 5000лв и нагоре, така че явно годината не е фатално нещо...

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Дайте мнение

Мнениеот kossel » Чет 01 мар 2007 16:37

Боко_76 написа:Хвърлил съм око на един Пасат 1.8ми, 90 г., седан с лети джанти и газ (серво и ел. стъкла също). Става дума за около 3500 лв. Въпросите са два:

1) Тая цена бива ли като за такава кола? Покрай спада на цените ми е малко трудно да преценя.

2) 90 г. означава 17 годишна кола. Това ми е главната тема за двоумене - от една страна е доста стара, от друга хората казват, че главно зависи състоянието, а не годината. Но все пак над 14-15 г. колите стават по-трудно продаваеми. Аз нямам идея да правя някаква търговия, но все пак някой ден все може да се стигне до продажба. От друга страна има доста 20 годишни мерцедеси, дето се продават по 5000лв и нагоре, така че явно годината не е фатално нещо...

Аз съм с такава само че Пасат комби, преди 2 год я купих за 4700, а иначе колата е добра няма ръжда лесно се поддържа...виж да не е блъскана и прочие

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 01 мар 2007 16:47

Боко_76 написа:От друга страна има доста 20 годишни мерцедеси, дето се продават по 5000лв и нагоре, така че явно годината не е фатално нещо...

Хех Мерджа си е Мердж,батко ми си взе 190-ка 1987г. 2.5д широката лайсна,баси колата няма капка ръжда,мотора мърка .5к

Боко_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боко_76 » Чет 01 мар 2007 16:52

kossel написа:
Аз съм с такава само че Пасат комби, преди 2 год я купих за 4700, а иначе колата е добра няма ръжда лесно се поддържа...виж да не е блъскана и прочие

Джанти и газова имаше ли в комплекта? Щото ако е имало, значи моята оферта е малко скъпа. Разликата е 1200 лв при положение, че освен митото има и разлика от 2 години (твоята е била по-нова като си я вземал).

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 01 мар 2007 18:07

Пазариш се за 3000 и правиш проверка за удар и ако имаш възможност ,компресия.Моята е 88г. на 240 000 може и 400 000 знам ли,но една сутрин мерих компресия на вкоченен двигател 4x 11 :)

Боко_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боко_76 » Чет 01 мар 2007 18:16

Компресия около 12 изкара на 4-те. Чак малко ме учуди. Но за 3000 ще е доста нагло да го натискам, то и сега е спазарено немалко.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 01 мар 2007 18:19

Щом компресията е еднаква и на четерите цилиндъра, вероятно мотора е читав! Ако и окачването е наред, вземай без да се чудиш и много късмет с него още от сега ти желая!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 01 мар 2007 18:26

Ако колата е вкарана скоро и не е лангъркана по българските пътища и екстрите които изброи са читави цената е добра.Най вероятно моторът ти ще бъде RP.Ако я купиш и се повозиш малко ше ти допадне доста и едва ли ще искаш да я сменяш но все пак..
Понася безпроблемно обикновенно газифициране,стабилна е при по високи скорости.Ако имаш късмет да я вземеш запазена може да изкара още 17почти 100% не гние ако не е удряна,а този тип двигатели RP и АBS са почти вечни ако се стопанисват добре
Вземи човек дето разбира и хубаво я разкарайте няколко завойчета че да си каже ако има нещо.Дали загрява двигателя до нормална температура,Карета дали пукат,Стабилен празен ход,ускорение, спирачки ,течове,Хидравликата тежко ли върви,вие ли много,шум от износени лагери, окачване,замери компресия и мн други неща дето може да отбиваш от цената.И не на последно място винаги съм твърдял че проверката на времето е най-важна а тя казва че е далеч времето когато B3 ще бъде отписан от заобикалящият ни пейзаж.Наистина по нова кола може да намериш и за тия пари но да караш PASSAT е превилегия която не всеки заслужава :wink: .Наслука и късмет с избора

Боко_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боко_76 » Чет 01 мар 2007 20:32

Danny boy написа:Ако колата е вкарана скоро и не е лангъркана по българските пътища и екстрите които изброи са читави цената е добра.Най вероятно моторът ти ще бъде RP.Ако я купиш и се повозиш малко ше ти допадне доста и едва ли ще искаш да я сменяш но все пак..
Понася безпроблемно обикновенно газифициране,стабилна е при по високи скорости.Ако имаш късмет да я вземеш запазена може да изкара още 17почти 100% не гние ако не е удряна,а този тип двигатели RP и АBS са почти вечни ако се стопанисват добре
Вземи човек дето разбира и хубаво я разкарайте няколко завойчета че да си каже ако има нещо.Дали загрява двигателя до нормална температура,Карета дали пукат,Стабилен празен ход,ускорение, спирачки ,течове,Хидравликата тежко ли върви,вие ли много,шум от износени лагери, окачване,замери компресия и мн други неща дето може да отбиваш от цената.И не на последно място винаги съм твърдял че проверката на времето е най-важна а тя казва че е далеч времето когато B3 ще бъде отписан от заобикалящият ни пейзаж.Наистина по нова кола може да намериш и за тия пари но да караш PASSAT е превилегия която не всеки заслужава :wink: .Наслука и късмет с избора

За съжаление е внесена преди повече от 3 години, може и 4 да са. По думите на продавача не е карана особено много, едва ли не "само за събота и неделя", но това си е класическа легенда. Макар че в случая ми се стори много убедителен. Това с пукането на каретата какво ще рече? Като я паркираш и се чува едно чаткане/пукане около колелетата или по-точно от неизвестна посока? Бяха ми казали че така чаткали накладките щото изстивали... за същото ли става дума и на какво се дължи?

Потребителски аватар
vladtod®
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 01 мар 2007 20:42

Боко_76 написа:само за събота и неделя", но това си е класическа легенда.

От устата на продавача е така,но моята наистина я карам само събота и неделя,през другото време стои в завода и се прибирам със служебната.Тва 2 г.
А каретата чатакат на пълен ляв или десен завой,може и да не е пълен :wink:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пет 02 мар 2007 1:04

Danny boy написа:Ако колата е вкарана скоро и не е лангъркана по българските пътища и екстрите които изброи са читави цената е добра.Най вероятно моторът ти ще бъде RP.Ако я купиш и се повозиш малко ше ти допадне доста и едва ли ще искаш да я сменяш но все пак..

Гордея се че карам Пасат колега :) Чак ми се насълзиха очите

formulist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот formulist » Пет 02 мар 2007 9:47

Защо не погледнеш тук:
http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11172580855069532&f1=details
В събота след обяд и в неделя преди обяд колата може да се види в Казанлък.
Карана е в България - и какво от това? Все пак с нея си возя семейството!

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 02 мар 2007 11:45

Боко_76 написа:
kossel написа:

Джанти и газова имаше ли в комплекта? Щото ако е имало, значи моята оферта е малко скъпа. Разликата е 1200 лв при положение, че освен митото има и разлика от 2 години (твоята е била по-нова като си я вземал).

да колата беше с монтирана АГУ и климатик, с обикновенни джанти

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пет 02 мар 2007 11:51

[quote="vladtod........,батко ми си взе 190-ка 1987г. 2.5д широката лайсна,баси колата няма капка ръжда,мотора мърка .5к[/quote]

Еи това е колата, купе 190ка - 2,5 - петтак дизел, няма грешка, с очи си съм виждал как въврви със 180, че и още изка :roll:

Потребителски аватар
pilota_koko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pilota_koko » Пет 02 мар 2007 12:14

Пичове според мен няма значение колата дали е карана в чужбина или в България. Ако е потдържана добре и е запазена се купува, ако не не се купува и това е! Все пак говорим за ,,машината на времето'' ако мога така да нарека тази кола.

Върни се в “Passat”