Здравейте,
От няколко дни карам Пасат Б6 2.0 FSI (11.2007) и съм доволен досега...нищо, че са само няколко дни.
Въпреки позитивното ми мнение, има няколко неща които много ме дразнят и това са:
1. Тракане в таблото, като че ли е зад скоростомера както и зад климатроника - прилича на заседнало сухо листо в някоя въздушна тръба. Просто полудявам като го чуя...чува се постоянно, изчезва само рано сутрин когато колата е студена. Не е от климатроника тъй като и при изгасен се чува.
2. Скърцане на подлакътник - изключително неприятно е особено, когато се облегнеш се чуват пластмасите как се огъват..
Бих желал да попитам - относно тези неща, някой знае ли каква е причината за тракането в таблото и как би могло да се оправи? както и как да уплатня подлакътника така, че да не скърца като каруца?
Предварително благодаря!
Поздрави,
Иво

Пасат Б6 - тракане в таблото и скърцане на подлакътник
-
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BZB 2009
Re: Пасат Б6 - тракане в таблото и скърцане на подлакътник
И при мен го има това скърцане, звучащо откъм вътрешността на таблото, в средата. Просто се научих да го игнорирам. А и музиката помага, а Пасата има колони навсякъде.
С подлакътника проблеми нямам. При мен пък онова на тавана за очилата, дето не го използвам, не иска да се затваря. И то е цялото от пластмаса... Явно пластмасовите работи (някои) са по-бюджетни елементи....
С подлакътника проблеми нямам. При мен пък онова на тавана за очилата, дето не го използвам, не иска да се затваря. И то е цялото от пластмаса... Явно пластмасовите работи (някои) са по-бюджетни елементи....
Бюджетни са друг път... иди си купи да видиш колко са бюджетни
Нормално е да трака нещо на тия коли по пластмасите. Кой знае предишният собственик какво е правил. Без да го разглобиш таблото няма да стане. На един приятел го и му сложиха някакви уплътнители (нещо като лепенки ама меки, не знам как да го обясня) за да спре скърцането/тракането. Помогна...

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В таблото го има и при други модели на Фолксваген от тези години. И макар да има възможност да се чува и при изключен климатроник, причината най-често е в клапите на въздуховодите. Ако има проблем с тях, те постоянно се опитват да заемат позицията, която указва управлението на климатроника, но не могат поради замърсяване или друг проблем. Пробвайте при включен климатроник на автоматичен режим, да завъртите копчето за регулиране на температурата от максимум до минимум няколко пъти постепенно. Така трябва да накарате клапите да се задвижат от крайно до крайно положение и има възможност да се освободи проблемната, ако е заседнала в някакво положение поради замърсяване. Ако проблемът е механичен и клапата вече е повредена, това едва ли ще помогне, но си заслужава човек да опита. При мен при бившия ми Пасат помагаше и не съм имал постоянни проблеми, само от време на време се появяваше. От време на време излизаше и грешка на Ваг Ком, но след изчистване не се появяваше за доста дълго време. За две години както го имах, се е случвало два или три пъти.
С подлакътника не съм забелязвал такъв проблем, така че може да имаш някъде счупена опора, разгледай го подробно.
С подлакътника не съм забелязвал такъв проблем, така че може да имаш някъде счупена опора, разгледай го подробно.