Проблем със спирачките vw passat 5,5 1,9 tdi
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със спирачките vw passat 5,5 1,9 tdi
Вчера забелязах че от ляво накладките са повече износени от колкото отдясно.Каква може да е причината.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Проблем със спирасчките vw passat 5,5 1,9 tdi
Как ..отляво -отдясно ?? Искаш да кажеш на лявото колело са повече износено от на дясното ли ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
да на лявото колело са повече износвни от колкото на дясното и то много повече.
- samo_pechka
Сега ..да уточним една работа : за отпред или за отзад става въпрос , после: другите две колела как са ? Сигурен ли си , че не са били по начало самите накладки с различна дебелина (различен производител) - така ли купи колата или ти си ги сменил и си знаеш ,че не са били с различни дебелини. Колата ти е с АБС ( не ми се вярва да няма но все пак ) нещо да е имало проблем преди ( по системата)? Някакво усещане за "теглене" наляво или надясно при спиране ( ако проблема е бил отпред) ? И другото- ходил си на преглед , какво става на валяците? Какви са били показанията или си минал " метър" прегледа !
- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
dakata801 написа:Вчера забелязах че от ляво накладките са повече износени от колкото отдясно.Каква може да е причината.
Eдни от основните причини от който се получава различното износване на накладките e:
- задължително се проверяват всички гумички на спирачните апарати и на самото буталце в какво състояние са,ако има скъсани се сменят задължително...
- почиства се мястото където лягат новите накладки
- почистват се водачите на сп.апарати и им се слага подходяща грес
- проверява се как се връща буталото на спирачния цилиндър(не трябва да се връща с огромно усилие) и е желателно да се раздвижи и почисти
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със спирачките vw passat 5,5 1,9 tdi
Jonkata_v:С едно нещо не мога да се съглася с теб.На водачите грес никога не се слага!Ефекта е точно обратния.След не дълго време така запичат,че се налага и смяна на апарат по някога.Най- ефикасното средство за смазване на водачи е обикновен вазелин.
- samo_pechka
Има една с медни частици : COPPERDON ( то е вид паста )или :http://www.broda-schmierstoffe.de/shop/product/view/19/160.html с нея става, друга пак на тази основа http://www.amazon.de/dp/B002VKDROI/ref= ... B002VKDROI . И още една на Текстар - спец. за спирачки е : http://www.lott.de/autoteile/_VW/TEXTAR ... 29759.html
- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
rosen79 написа:Jonkata_v:С едно нещо не мога да се съглася с теб.На водачите грес никога не се слага!Ефекта е точно обратния.След не дълго време така запичат,че се налага и смяна на апарат по някога.Най- ефикасното средство за смазване на водачи е обикновен вазелин.
Така е прав си

Аз слагам едно като паста-грес предназначено специално за спирачки,но за обикновената грес и аз съм чувал,че не е препоръчителна да се слага на водачите.Затова съм и написал "подходяща грес" но съм забравил да добавя "паста"

-
- Автомобил:
- Двигател:
Става въпрос за предните колела на задните колела накладките са добре. Колата я взех април месец и не мога да си спомня какво беше състоянието на накладките.Като я регистрирах на валяците всичко беше нормално.Но майстора ми каза че и дисковете са за смяна. Да ми препоръчате някаква марка дискове и накладки.
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Смени си спирачната течност,от там има голяма вероятност да не спират колелата едновременно,защото на спирачния апарат течността се нагрява многократно и е вероятно да има някоя частица,която да не позволява на апарата да се движи както трябва.
На моята кола,като смених спирачната течност,точно на предно ляво колело изтече черна спирачна течност и съответно дейността на спирачната дейност е доста ниска
На моята кола,като смених спирачната течност,точно на предно ляво колело изтече черна спирачна течност и съответно дейността на спирачната дейност е доста ниска
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги и аз имам подобен проблем с спирачките като скоча на педала АБС се включва но колата всеедно е на лед затова реших да махна бошона на АБС и като натиснах спирачките дясното колело вобщте не хвана само лявото сучеше. затова я закарах на сервис но апаратите са си добре , продухах маркучите отпреде но пак сащтата си работа дясното колело почти не хващта и с една дума с спирачките сам пален зян. ако някои има няква идея от каде можи да е проблема ще сам му много благодарен